11-08-17

Senegal dag 7: leve het sap van de baobab

Over de woensdag, daags na ons avondlijk diner op het strand, kunnen we vrij kort zijn: YVES BEETJE ZIEK!

Ik heb vannacht noodgedwongen een soort abonnement genomen op ons toilet en geen oog dicht gedaan en bij het ontbijt word ik al mottig van naar eten te zien en voor de rest verga ik van de krampen!

F***ing Soirée Langouste!       

We installeren ons aan het zwembad en ik lig de ganse morgen onder de parasol te zweten en spurt regelmatig naar de kamer. een chance dat die maar drie huisjes verder ligt!

Tegen de middag wordt onze vaste kelner er puur wat ongerust van. Het is een vriendelijke jongen, die regelmatig een Marlboro komt "lenen" bij Martine en ons normaal gezien stijf in de watten legt in zijn bar.

Gezien ik niet op mijn uur aan de toog sta voor een eerste gin-tonic, komt hij polsen of alles in orde is en wij leggen hem uit dat we een beetje ziekjes zijn in de buik. Hij vraagt wat we daartegen nemen en Martine laat hem mijn (slinkende) voorraad  Imodium en Enterol zien. 

De andere - oudere - ober komt nu ook poolshoogte nemen en ze zijn alle twee oprecht bezorgd, maar volgens hen werken die westerse pillekes hier niet goed, integendeel, je wordt er soms nog zieker van. Ik kijk hoe langer hoe meer bedrukt en zeg dat we niets anders meehebben van medicatie. 

Onze maat overlegt even met zijn oudere collega en beslist dan dat er dringend dient actie ondernomen: hij belt één of andere familielid op en komt even later melden dat het in orde komt: ze gaan hem een paar vruchten van de baobab brengen en hij gaat daarmee een drankje brouwen dat zeker zal helpen.

Ik vertrouw het zaakje maar half en half, maar laat hem doen... erger kan het niet worden.

Een uurtje later komt hij trots een serieus grote zak tonen vol met witte bessen en verdwijnt dan achter de coulissen en plots staat hij naast mijn zetel met een glas en een karaf, waar een wat drabbig spul in zit. 

Het ziet er niet uit, maar hij verzekert mij dat als ik dát binnen heb... "le robinet va être fermé"

20170719_142713.jpg

Ik zet mijn verstand op nul en begin voorzichtig aan het eerste glas en kom tot de verbazingwekkende vaststelling dat het spul er weliswaar uitziet als iets dat de kat heeft uitgekotst, maar dat het drankje toch wel verdomd lekker smaakt.

In drie teugen kap ik de hele karaf binnen en bedank de mannen, die vanachter de toog de hele operatie nauwgezet in het oog hebben gehouden.   

20170719_142913.jpg

Op woensdag is ons BBQ-restaurantje dicht en moeten we normaal naar het grote buffetrestaurant aan de andere kant van het domein, maar ik blijf braaf liggen en wacht wat de baobab gaat geven en Martine gaat lunchen met de andere Vlamingen.

Michiel is trouwens ook ziek, die steekt in zijn bed met koorts en heeft vanmorgen ook al een glaasje baobabsap gekregen van een andere kerel... maar dat zag er veel waterachtiger uit, volgens Elisa.

De dames hopen dat het allemaal rap en goed gaat werken en ik lig de rest van de dag te liggen, hou de werf aan de andere kant van de muur in het oog, waar geen beweging valt te bespeuren en loer wat naar het zwembad, dat er ook al verlaten bij ligt en vooral... 'k blijf braaf van alle drank af... ik krijg van mijn bezorgde madam enkel tussendoor een glaasje platte cola... zonder ijs!

20170719_185012.jpg

Het heeft één voordeel, tegen 7 uur 's avonds ben ik 250 pagina's verder geraakt in mijn boek uit de bib.

EN... mijn binnenwerk is precies aan de beterhand: geen krampen meer en geen overdadige nood aan toiletbezoek!

Bij het diner laat ik groente, frieten, fruit, pizza en andere culinaire verlokkingen links liggen en beperk mij tot een stukje geroosterde vis met rijst... en water... veel water...

t' Is niet te geloven, maar tegen dat we naar bed gaan is mijn "robinet" inderdaad "fermé"!

surprised

 LEVE HET SAP VAN DE BAOBAB!    

10:19 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig zijn er goei boeken uit de bib om uw tijd door te brengen. Leuk verslag om te lezen Yves.

Gepost door: Marleen | 12-08-17

Gelukkig zijn er goei boeken uit de bib om uw tijd door te brengen. Leuk verslag om te lezen Yves.

Gepost door: Marleen | 12-08-17

De commentaren zijn gesloten.