29-03-17

Zuid-Afrika!

voorblad.jpg

We hebben - afgezien van wat gezeur over mijn "coiffuur" - de laatste tijd weeral niks verteld via dit medium, maar daar komt binnenkort (tijdelijk) verandering in.

We gaan namelijk op reis en traditiegetrouw zal er hier op mijn blog (na afloop) omstandig verslag worden uitgebracht van onze wedervaren "in den vreemde".

Deze keer geen trips met de motorhome, geen cruise met grote boten of geen strandvakantie in een warm land... maar we trekken op avontuur: 2 weken groepsreis naar Zuid-Afrika... met zowat alles er op en er aan... én met Blauwe Vogel uit Sint Truiden.

Het is de eerste keer dat we dat reisbureau inschakelen en we zijn nog wel niet weg, maar tot nu toe ziet het er goed uit... en vooral avontuurlijk, want ik heb precies de indruk dat niet alles gaat gaan zoals voorzien...

De enige datum die paste was vertrekken op 4 april... vroeger kon niet wegens toneel in Kampenhout en later ook niet wegens einde van de paasvakantie en geen verlof meer mogelijk voor Martine. De gekozen reis bleek toevallig de duurste van het seizoen, maar dat hebben we al wel meer voor... mensen in het onderwijs hebben véél verlof, maar meestal niet op de financieel voordeligste momenten!

wink

Bijkomend voordeel was dat we niet vliegen met British Airways, zoals bij het merendeel van hun reizen, maar uitzonderlijk met Emirates... maar dat is volgens de mannen van Blauwe Vogel een "top airline"! Tof.  

afreizen Blauwe Vogel overzicht.jpg

blauwe vogel info 2.jpg

De boeking gebeurde enkele maanden geleden en we kregen prompt een foldertje toegestuurd en op hun website stond ook al enige info... dus we wisten redelijk goed wat ons te wachten stond.  

blauwe vogel info 1.jpg

Op hun website vind je wel nergens een uurregeling van de vluchten met Emirates, maar ze maken uitbundig reclame over het feit dat je vroeg - rond 6.50u - in Johannesburg aankomt en op het einde van de reis laat - 20.50u - in Kaapstad vertrekt... toch met British Airways... en dat zou dan wel te vergelijken zijn met onze alternatieve vlucht zeker?

dag 1 programma.jpg

dag 13 programma.jpg

Het programma is volgens de folder in elk geval identiek.

We gaan ginder dus lange zware dagen tegemoet en voor en na telkens een lange nachtvlucht... maar blijkbaar zonder jetlag!   

Ondertussen kregen we de tickets toegestuurd en onze reis gaat precies nog spectaculairder zijn dan eerst verwacht.

We wisten van bij de boeking al dat we met Emirates via Dubai gingen vliegen, maar dat heeft wel enig effect op het vluchtverloop en daar waren we nog niet van op de hoogte en bij het reisbureau zelf was de (telefonische) communicatie ook nogal afhoudend... om niet te zeggen dat we enkel te weten kwamen dat er iets was veranderd, waarom dat niet in ons bijhorend programmablaadje was aangepast, daar kreeg ik geen zinnig antwoord op. Nu ja, erg is dat allemaal niet, als we maar daar geraken... en dan gaan we vermoedelijk wel doen... en hoe!

Inchecken op de middag in Brussel, opstijgen iets na 15.00u, landen in Dubai om 23.40u plaatselijke tijd  (2 uur verschil met ons) na 6 en een half uur vliegen, daar weer vertrekken om 4.05u plaatselijke tijd en, na deze keer 8.15 u vliegen, landen in Johannesburg om 10.15u plaatselijke tijd. Die 2 uur verschil maken we ondertussen weer voor de helft goed op die tweede vlucht... of zoiets.

Ik kan er ook een uur naast zitten, want in Zuid-Afrika loopt de klok één uur later dan hier denk ik, maar alles bijeen gaan we iets meer dan 22 uur onderweg zijn... als alles goed gaat... een beetje lang... maar wel in stijl!

Ik heb één en ander opgezocht bij Emirates hun website... eerst vanaf Zaventem met een 777 en - hopelijk - vanaf Dubai in een A380... daarvoor alleen wil je al wel eens een ommetje maken! 

En als we vlotjes onze valiezen vastkrijgen en snel door de grenscontrole geraken en niet te veel moeten aanschuiven aan de pin-automaat of het wisselkantoor, beginnen we ginder nog voor de noen aan onze tocht... liefst zonder files of zo, want eigenlijk gaan we op dat moment al meer dan drie uur vertraging hebben op het schema dat in mijn brochure staat.

Op de contactdag bij de Blauwe Vogel kregen we foto's te zien van onder andere ons vervoer... en het busje ziet er redelijk nieuw uit... en de chauffeur betrouwbaar... dat wordt dus gas geven peins ik, want het is toch wel 350 km bollen tot in ons eerste guesthouse en onder de baan zijn er stops voorzien "in verschillende typische dorpjes die we te voet kunnen verkennen en waar wat tijd voorzien is om te shoppen" en maken we ook kennis met een aantal historische plaatsen.

We hebben ook geen idee hoe de wegen er bij liggen tussen Johannesburg en Witrivier in de provincie Mpumalanga... hopelijk beter dan op onze vorige Afrikareis (toen pleegden we een safari in Kenia en Tanzania)

SV500192.JPG

daar waren het vooral stoffige baantjes, weliswaar met héél weinig tegenliggers

tongue-out

En de schaarse "normale" grote wegen, zoals Mombassa Road van de kust naar het binnenland, daarin zaten toen putten waar een halve auto kon in verdwijnen... en het duurde toen de eerste dag zeker een half uur voor ik door had dat ze in Kenia links rijden... het vreselijk drukke verkeer reed gewoon aan de kant waar het wegdek er het best bij lag en slalomde vrolijk toeterend rakelings langs mekaar heen. 

Maar wij waren 12 jaar jonger en vonden dat toen allemaal OK... misschien was het niet helemaal veilig, maar best avontuurlijk.

Aan avontuur zal het ons dus nu alvast ook niet ontbreken... en als toemaatje zien we in Dubai 's nachts misschien wel de Burj Khalifa staan... enfin , 't is te hopen want 4u en half 's nachts op een vermoedelijk overvol Arabisch vliegveld vast zitten... ik denk niet dat ik daar een oog ga dicht doen! En een mens wil dan wel wat van het uitzicht genieten!

laughing  

Kortom, we zien er naar uit!

De valiezen zijn dus nog niet gepakt, maar mijn bureau begint aardig vol te geraken met fotomateriaal, een verrekijker, zaklamp, reisbrochures en -documenten, paspoorten, pillendozen, zonnebril en nog een aantal onontbeerlijke items...

Nog 5 daagjes geduld en eerst even doorbijten in Kampenhout, want daar speelt de Anjelier dit weekend "Oscar" en is het vanavond generale repetitie... 

Voor wie het dus mocht interesseren: vanaf half mei vertel ik hier in het lang en breed hoe het allemaal is afgelopen ginder in Zuid-Afrika... maar eerst nu "OSCAR"!

 

affiche oscar.jpg

 

    

   

15:03 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.