05-10-15

Franstalig FDF pamflet provoceert opnieuw de Zaventemse inwoners

Hopla,

Door de plotse benoeming van een Vlaams burgemeester in Linkebeek dreigt een nieuwe provocatie van onze fransdolle medeburgers naar de Vlaamse bevolking van Zaventem een beetje "ondergesneeuwd" te geraken, maar het is duidelijk dat Maingain en kornuiten weer op het oorlogspad zijn!

citoyens 1-8.jpg

citoyens 2-3.jpg

citoyens 4-5.jpg

citoyens 6-7.jpg

Hieronder de tekst van het N-VA persbericht, dat vandaag echter de nationale pers nog niet haalde!

 

Zes maanden nadat er vanuit de FDF gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een pamflet werd verspreid waarin de Franstalige inwoners uit Zaventem werden opgeroepen om op te komen voor hun rechten wordt er nu opnieuw een folder verspreid die nog veel provocerender is.

Deze folder van “Citoyens de Zaventem” roept de Franstalige inwoners op om zich zeker niet te integreren noch aan te passen. Volgens Erik Rennen (N-VA) Schepen van Vlaamse Aangelegenheden en Taalbeleid is dit de zoveelste provocatie en zelfs een regelrechte oorlogsverklaring vanuit Sint-Lambrechts-Woluwe aan het adres van de Vlaamse Zaventemnaar. Deze folder wordt verspreid vanuit hetzelfde adres, Tomberg 123, waar ook de gemeentelijke diensten: Stedebouw, huisvesting en milieu van Sint- Lambrechts-Woluwe zijn gevestigd. Dit past volledig in het initiatief van Burgemeester Olivier Mangain die in het begin van deze lokale legislatuur aankondigde om initiatieven te nemen in het voordeel van de Franstaligen in de rand en dan in het bijzonder in deze van Zaventem. Respect voor de geldige taalwetten is voor hen in Zaventem blijkbaar niet van toepassing. De verantwoordelijke uitgever is het Zaventems OCMW-raadslid en vroeger FDF gemeenteraadslid, Patrick Van Cauwenberghe.

Dit initiatief illustreert nogmaals dat er nog steeds Franstaligen zijn die in onze gemeente wonen en vinden dat niet zij zich moeten aanpassen aan hun omgeving maar dat deze zich moet aanpassen aan hen. Indien de Franstaligen een tweetalig bestuur wensen, dan kan dit perfect met de volgende leuze;” Pas u aan of verhuis”, besluit Schepen Rennen.

Voorzitter Laeremans gaat nog een stap verder: "we onderzoeken momenteel elke maatregel, inclusief juridische en andere stappen, die we zouden kunnen nemen om deze aanval af te slaan" Het aanbieden van een kortingskaart voor sport, culturele en andere evenementen door de gemeente Sint Lambrechts Woluwe is een regelrechte inmenging in een puur Zaventemse aangelegenheid. Stel u eens voor dat de gemeente Zaventem zou besluiten om iedereen korting te geven op de inkomgelden van bijvoorbeeld het zwembad behalve de inwoners van Sint Lambrechts Woluwe. Het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding was te klein. Toch is dit net wat hier gebeurt maar dan in omgekeerde richting.

Voorts is het spijtig dat wederom de noodzaak tot integratie in twijfel wordt getrokken. Nochtans hebben we bijvoorbeeld op de voorbije gemeenteraad gezien waar het onvoldoende begrijpen van het Nederlands of het onvoldoende geïntegreerd kunnen toe leiden. “Een simpel initiatief van de gemeente tegen woninginbraken (oa. door de oprichting van buurt informatie netwerken) wordt door de fractieleidster van de UF afgedaan als het oprichten van een privé militie en doet haar vrezen voor de creatie van kleine baronieën binnen de gemeente. Dit alles omdat ze de Nederlandse taal niet voldoende beheersen” aldus nog Laeremans.

 

We weten weer wat te doen de volgende dagen en als we genoeg foldertjes hebben verzameld tegen de volgende gemeenteraad, kunnen we ze misschien opnieuw aan de rechtmatige eigenaars gaan overhandigen, want één ding is nog steeds zeker: Zaventem is en blijft een ééntalig Vlaamse gemeente en die franstalige opruiende schrijfsels zijn eens te meer duidelijk niet gericht aan de juiste mensen, "terug naar afzender" lijkt me de enige eerlijke reactie! 

09:50 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |