26-06-15

Madrid op maandag

Een maandagochtend in Madrid verschilt niet echt veel van een dag in het weekend: lawaai van borden en bestek van een eind voor zevenen, opstaan, wassen en aankleden en iets gaan eten in de nog vrij lege zaal

IMG_5663.JPG

dan Martine wekken, wachten tot ze gereed is en nog eens gaan eten, maar dan samen met haar en dan alles klaarmaken voor de dag... maar vandaag moet dat "alles" wel de valies in... straks vliegen we naar huis... letterlijk!

IMG_5664.JPG

IMG_5665.JPG

Ik trek eens een koppel fotootjes van de badkamer, kwestie van nadien nog te weten hoe het er allemaal uit zag, want het kortetermijngeheugen durft tegenwoordig al eens te sputteren... ik vraag me trouwens al drie dagen af waarom er een telefoon boven het toilet hangt... lijkt me niet echt gezellig, zo het thuisfront opbellen terwijl je zit te... nu ja... wie belt er nu tegenwoordig in dit digitale draadloze tijdperk nog in hemelsnaam met een vaste lijn en dan nog vanop het WC?

Ik verlies dus geen tijd met bellen maar help mee met inpakken... in mijn geval betekent zulks gewoonweg dat ik niet in de weg loop en rond 10.00u gaan we ontbijten en daarna checken we uit! De bagage mag blijven tot straks, wij gaan eerst nog eens de stad in!

IMG_5686.JPG

IMG_5662.JPG

Ik trek eens de deuren in de lift en nadien zetten we er buiten flink de pas in en marcheren recht naar de Plaza de España... waar we de fontein bewonderen en nog eens grondig de toren bestuderen (en besluiten dat hij inderdaad leeg staat)

IMG_5666.JPG

IMG_5667.JPG

Maar eigenlijk willen we vooral het standbeeld van Cervantes zien!

IMG_5673.JPG

En - zoals alle onnozele toeristen - willen we natuurlijk op de sokkel kruipen om te poseren tussen Don Quichot en Sancho Panza...  

er staat een kleine file aan te schuiven, maar het lukt me toch!

IMG_5672.JPG

IMG_5671.JPG

Van La Mancha naar Egypte is in Madrid maar een goeie boogscheut ver... aan de overkant van de boulevard ligt de tempel van Debod: een overschotje van een Egyptische tempel, die de Spanjaarden in 1968 cadeau kregen voor hun hulp bij de redding van de monumenten die dreigden te verzuipen toen de Aswandam werd opgericht.

De ouwe stenen staan op een eilandje in een kunstmatige vijver... en je kan het complex bezoeken, maar niet op maandag! We komen nu pas te weten dat het vandaag toch wel net sluitingsdag is zeker.

IMG_5677.JPG

 

IMG_5675.JPG

IMG_5676.JPG

Het enige nuttige dat je kan doen in zo een geval, is wat uitblazen op een muurtje... en dan verder wandelen.

IMG_5674.JPG

IMG_5678.JPG

IMG_5679.JPG

We wandelen dus het "Parque del Oeste" in, staan wat het panorama van het Caso de Campo voor ons - en het paleis en de kathedraal links van ons - te bewonderen en lopen helemaal tot aan de start van de kabelbaan... die ook nog potdicht is. Ze is weliswaar op maandag niet gesloten, maar gaat sowieso elke dag maar open vanaf de middag... 'k heb geen zin om nog een half uur te wachten en heb ook geen idee hoe lang de trip heen en weer aan die kabel duurt, trouwens, onze tijd is vandaag beperkt want rond drie uur moeten we zien dat we vertrekken naar de luchthaven en de valies dient eerst opgepikt in het hotel... we besluiten een aperitiefje tot ons te nemen in een chalet in het park en dan naar het centrum te wandelen voor de lunch.

onderweg nemen we eens een selfie...

IMG_5681.JPG

en dan dwalen we door de binnenstad en genieten van de sfeer en het weer en kiezen na een uurtje kuieren een visrestaurantje uit voor de lunch...

IMG_5683.JPG

IMG_5684.JPG

Martine is niet onverdeeld wild enthousiast over haar keuze, maar mijn inktvissalade als voorgerecht en vis met groente zijn best lekker en die hele menu blijkt zowat de goedkoopste operatie van de hele citytrip te wezen: tweemaal een driegangenmenu met een fles wijn en een koffie na het dessert inbegrepen... en dat allemaal voor net geen 24€! Daarvoor kunt ge zelf niet beginnen koken... ik snap hoe langer hoe meer waarom de Madrilenen massaal buitenshuis gaan eten!

IMG_5685.JPG

We pikken de bagage op, zeggen nadien dag aan het hotel en de Gran Via en duiken de metro in

IMG_5688.JPG

IMG_5689.JPG

en staan - met twee overstappen - op minder dan 50 minuten op de luchthaven... voor de ronde som van 5€ per kop...

IMG_5690.JPG

 

We vinden op Barajas naadloos onze weg, het inchecken gaat vlot en de vlucht komt op tijd aan en vertrekt eveneens op tijd terug naar huis!

IMG_5691.JPG

Het is dus nog geen half negen als we weer in Zaventem staan!

IMG_5692.JPG

De Citytrip zit er op, de 4 dagen Madrid zijn voorbij gevlogen en ik ben tevreden... het weer was goed, de sfeer was goed, we hebben wel géén Prado of Reina Sofia bezocht, maar 't was plezant... héél plezant en eigenlijk... meer moet dat niet zijn!

  

     

    

11:39 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En????? moet ik nu wachten op jullie volgende reis om je te lezen?
ok ,ik zal me hiernaast bezig houden. Kus ook aan Martinne en tot later.
freddy1503@coditel.net

Gepost door: Freddy | 26-06-15

De commentaren zijn gesloten.