04-03-15

Martha en Mathilda

Het voorbije weekend viel er op de koer van het Atheneum een waarlijk volwassen opstoot van bedrijvigheid te bespeuren... er werd namelijk twee dagen lang intensief getimmerd, gesleurd, pizza gesmikkeld, gemonteerd, genageld, gelijmd, gepast, gemeten, gediscussieerd en gezaagd door de decorploeg van Plankenkoorts!

En ondergetekende trachtte vooral niet in de weg te lopen en het gebeuren digitaal te vereeuwigen, ter bewaring voor het nageslacht... en dit door middel van het trekken van min of meer scherpe foto's... iets waar ik niet altijd helemaal in slaagde!  

IMG_4833.JPG

IMG_4839.JPG

IMG_4857.JPG

IMG_4841.JPG

IMG_4834.JPG

IMG_4844.JPG

IMG_4845.JPG

IMG_4847.JPG

IMG_4848.JPG

IMG_4856.JPG

IMG_4858.JPG

IMG_4863.JPG

IMG_4866.JPG

IMG_4849.JPG

IMG_4861.JPG

IMG_4862.JPG

IMG_4864.JPG

IMG_4867.JPG

IMG_4869.JPG

IMG_4872.JPG

IMG_4874.JPG

IMG_4876.JPG

IMG_4878.JPG

De oude deuren werden in de kelder vakkundig gedemonteerd, de gloednieuwe decorpanelen zijn al af en de trap (vollen eik) ook, de dito deuren worden momenteel nog op de koer onder het afdak in mekaar gestoken (we kampen de voorbije en huidige week wat met overbevolking in het gemeentelijk auditorium: ballet en KAZ-varieté en zo), maar zaterdag doen we naarstig voort en vanaf zondag kunnen we op de scène beginnen...

Uw kloekmoedige blogverteller en dienaar - en ook regisseur en zo - is er al dagen voltijds mee bezig... prentjes in kaders steken, oude koffers, salon- en terrastafels uit hoeken en kanten van onze weelderige woning én uit het tuinhuis opdiepen, die laatsten door de hof sleuren en een beetje toonbaar maken... vermoedelijk nuttige rekwisietenrommel zoeken en ontdekken in kelders en op zolder... geluidjes en muziek beluisteren en downloaden en bewerken tot het met mijn goesting is (deze productie niet zo makkelijk als voorheen, wegens het dienst weigeren van mijn "adobe première elements" applicatie... stom programma dedju!) en ook opschrijven welke dingetjes beter kunnen op de scène en mijn hoofd breken over hoe ik dat allemaal "last-minute" nog aan mijn acteurs en actrices diets ga maken...

maar ondertussen zit de rest van de "crew" ook niet stil: we hadden wat last van pech en werden ondermeer geteisterd door afwezigheden allerhande, ziektes van snotvallingen tot griep, sterfgevallen in de familie, sociale onrust op het werk, prille ontluikende liefdes die voorgingen, moeten overwerken, examens op school, verkeershinder onderweg, dubbele boekingen van de zaal door de gemeente... maar moeilijk gaat ook!

De schmink staat gereed, rekwisieten worden verzameld, drank en eten besteld, gebruik van zjatten en teloren en klaslokalen geregeld, vrijwillige medewerkers geronseld, kostuums gepast en aangepast, pruiken getest, de tekst druk gerepeteerd thuis (hoop ik toch)... en we moeten nog spots en andere lampen hangen en stoelen zetten en kabels trekken en decor bouwen en behangen en schilderen en vermoedelijk nog honderd en één andere kleine en minder kleine dingetjes in orde brengen... en hebben ook nog drie repetities... maar dan is het zover... de première van "Martha en Mathilda" 

Het gaat dus wel lukken... we gaan er stáán... tegen vrijdag de 13e(!)      

't zal schoon worden... én plezant!

U komt toch ook?

 

2014-2015 Scapino Affiche.jpg 

16:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.