16-01-15

't is gedaan!

De laatste dag zijn we vroeg op... het boek uit de hotelbibliotheek is net op tijd uit en moest er dus niet bij, maar voor de rest zijn de valiezen gisteren al wel voor het grootste deel gevuld, de laatste spullen worden er bij gemoffeld en de handbagage klaargemaakt en alle kastjes en de kluis gecheckt en zo...

IMG_4688.JPG

IMG_4687.JPG

IMG_4686.JPG

ik neem buiten nog een kijkje... neem een kiekje van ons terras... en van de tuinen...

IMG_4685.JPG

IMG_4683.JPG

IMG_4684.JPG

en nog eentje van de badkamer... als we dan toch bezig zijn...

IMG_4689.JPG

en tegen half negen staan de valiezen buiten op de stoep klaar en wandelen we voor de laatste keer door de prachtige tuinen en gladgeschoren gazons naar het hoofdgebouw voor het ontbijt...

IMG_4690.JPG

IMG_4691.JPG

IMG_4692.JPG

waar ik mij een "omelet special" laat klutsen en bakken "two eggs, a little of everything and spicy"!

IMG_4694.JPG

we moeten er straf opstaan, want het wordt een lange dag en het eten op het vliegtuig stelt meestal niet veel voor... ik smeer mij dus een paar broodjes, met charcuterie, eet mijn ei helemaal op, ga dan nog eens langs bij de warme worstjes in ajuin en paprika, neem een gevulde tomaat als versiering en nadien nog een kommetje corn-flakes... en moffel drie koffiekoeken in papieren serviëtten... voor straks onderweg!

en dan is het tijd om uit te checken en af te rekenen... op mijn rekening staat sowieso de fles "champagne"... dat grapje kost me omgerekend een kleine 40€... voor die prijs schonken ze ons zowat de slechtste schuimwijn uit mijn hele culinaire carriëre... "cash sir?" de sir wenst inderdaad cash af te rekenen en ik diep een briefje van 50 op en krijg even later 6 euro terug in mijn pollen gestopt... dat lijkt me echt weinig dus bekijk ik iets grondiger mijn factuur en ontdek dat er nog een andere rekening op staat voor 30 pond... iets van verleden week in een bar... we kunnen ons geen van beiden herinneren waar en wanneer er verleden week iets besteld werd na twaalven... of buiten het all-inclusive arrangement... en we vragen om het bonnetje even te mogen bekijken... maar dat blijkt spoorloos... ik bevestig dat ik nooit iets voor dat bedrag heb getekend en toch graag een bewijsje zou willen zien en na enige interne discussie tussen de baliemedewerker en één of andere chef, wordt het papier plots met stift aangepast, krijg ik 4 euro meer toegestopt en verdwijnt de factuur achter de toog in de vuilbak... case closed!

We lopen nog even binnen in de shishabar naast de receptie... waar we dit jaar geen enkel keer hebben gezeten... en dat is maar goed ook, want het zien er mooie meubels uit, maar die zetels zitten vreselijk slecht!

IMG_4695.JPG

IMG_4696.JPG

IMG_4701.JPG

we zoeken een salonnetje in de receptieruimte en installeren ons en bestuderen dan een tijdje de andere "vertrekkenden"... een van mijn meer favoriete bezigheden is "mensjes kijken"... we maken er op congé meestal een echte sport van en ontdekken zo - mits een beetje fantasie - regelmatig mensen die we van haar nog pluim kennen, maar die volgens ons gelijken op bekende vedetten... of op mensen die we zelf wel kennen...

er liep hier de voorbije week bijvoorbeeld onder meer een Italiaanse rond, waarvan ik vond dat ze wreed geleek op Sandra Bullock... en zij wist het van haarzelf ook denk ik... aan haar "geste" te zien... en een andere die veel weg had van N-VA minister Homans... en zelfs een familie waarvan de vader echt trok op mijn garagist en zijn zoon op de broer van mijn garagist... heel raar... want 't waren Duitsers... en er was er eentje dit jaar die we de eretitel gaven van "Robert De Niro zijne kozijn"... de echte is zo groot als ik en deze was een klein onderdeurtje, maar zijn gezicht geleek sprekend De Niro... zonder puist en met bril, maar voor de rest kon hij volgens mij - mits een paar verhoogde zolen onder zijn schoenen- moeiteloos stand-in spelen... en terwijl we daar zitten, komt die "De Niro zijne kozijn" toevallig ook toe met zijn familie... hij vertrekt ook naar huis... naar Corleone, op Sicilië denk ik dan...!

Onbeslist 

IMG_4700.JPG

er gaat vandaag dus veel volk naar huis... vermoedelijk gaat het weeral vol zijn op het vliegveld... denken we bij onszelf en weten op dat moment nog niet hoe juist dat vermoeden wel gaat uitkomen.

IMG_4697.JPG

Er vertrekken duidelijk vooral Italianen... hele rijen valiezen staan klaar en vanaf een uur of tien schuiven de bussen in de rij aan om volk op te pikken

IMG_4702.JPG

IMG_4698.JPG

ik check onze bagage en die staat klaar, helemaal opzij... we zijn met een man of tien... om half elf - Gorgonia tijd - is onze bus daar, we nemen uitgebreid afscheid van de nieuwe vrienden en zwaaien dag en blijven dan staan met de bus... er blijven namelijk twee valiezen van ons rijtje alleen achter op de stoep... die zouden met ons mee moeten, maar de eigenaars zijn spoorloos... niemand weet wie het koppel precies is, aan de balie kunnen ze ook niet meer info geven en van de labels wordt ook al niemand wijzer... we wachten 10 minuten en dan besluit onze Neckermann verantwoordelijke om zonder hen door te rijden... een uur is een uur, ze zijn niet op de afspraak en moeten dus maar een taxi bellen, willen ze in Port Ghalib geraken.

En wij weg... met een kleine vertraging, maar ook deze chauffeur is weeral vast van plan om de "retard" in een mum van tijd recht te zetten... het moet gezegd... in een grote bus voel ik me iets veiliger... en ik amuseer me onderweg met het trekken van foto's van het landschap... en van verlaten controlehokjes en van onafgewerkte hotels en van winkelcentra in aanbouw en van werven voor woningen in Marsa Alam centrum... kortom, er staan aan de Rode Zee redelijk wat dingen in de steigers... honderden bouwwerven passeer je en bijna nergens valt er activiteit te bespeuren... sommige projecten staan er zo al jaren... en het ziet er niet naar uit dat daar direct veel verandering gaat in komen!

IMG_4703.JPG

IMG_4704.JPG

IMG_4705.JPG

IMG_4706.JPG

IMG_4707.JPG

IMG_4708.JPG

IMG_4709.JPG

IMG_4710.JPG

IMG_4711.JPG

IMG_4712.JPG

IMG_4713.JPG

IMG_4714.JPG

IMG_4715.JPG

IMG_4716.JPG

IMG_4717.JPG

we passeren ook een soort bunkers... vermoedelijk militaire installaties en voor en na het centrum van Marsa Alam de obligate controleposten... waar je normaal geen foto's mag van maken... denk ik... nu ja, toch niet als ze het zien!

IMG_4718.JPG

IMG_4719.JPG

IMG_4720.JPG

we pikken nog een paar mensen op onderweg en om half twaalf arriveren we op de luchthaven van Port Ghalib... waar we in een nog grotere heksenketel terecht komen dan veertien dagen geleden...

IMG_4724.JPG

IMG_4725.JPG

Iedereen is blijkbaar ongeveer op hetzelfde moment gelost uit de bussen en moet ongeveer op hetzelfde moment inchecken... en dat blijkt echt veel meer volk te zijn dan de luchthaven aan kan... we worden naar de achterste rij gedirigeerd, tegen de muur en zien honderden Italianen naast ons voorbij schuiven... als je vlucht vroeg vertrekt, mag je voorbij steken!

Wij vragen ons af waarom we géén prioriteit krijgen en de rest allemaal wel, maar horen dan in de file dat onze vlucht minstens twee uur vertraging heeft, ze mocht in Zaventem niet op tijd opstijgen, omdat hier het luchtruim te vol ging zitten en we hebben dus geen voorrang... de verschillende Italiaanse begeleiders en Egyptische functionarissen schreeuwen ononderbroken onverstaanbare info uit over de massa... wij begrijpen er uit dat die voor Verona nu eerst binnen mogen... en 't is precies of alle Italianen plots naar Verona willen!

IMG_4726.JPG

IMG_4727.JPG

IMG_4728.JPG

IMG_4729.JPG

Als we na 25 minuten nog steeds geen meter zijn opgeschoven en merken dat ze nu rechtstreeks vanaf de parking een rij hebben gevormd die zomaar tussen de file in mag schuiven, word ik wat kregelig en ik ben niet de enige... maar we staan nu eenmaal in de foute file... er zit niks beweging in... er zit niks anders op dan te wachten... tot er plots het gerucht opsteekt dat "Bruselas" aan de beurt is... we weten het niet helemaal zeker, want het tumult is niet van die aard dat je vlot de omgeroepen mededelingen kan verstaan, maar we draaien prompt ons karretje en rijden helemaal rond de file tot aan de ingang waar één of andere oververhitte hostess iets staat te schreeuwen... ik knik en schreeuw volmondig "si" terug en even later mogen we het touw onderdoor en staan binnen... waar de chaos zo mogelijk nog groter is!

IMG_4730.JPG

IMG_4731.JPG

er wordt duchtig heen en weer gelopen door allerhande ambtenaren en controleurs en lieden met een kostuum en een klak op en daar doorheen jengelen kinderen, discuteren opgewonden families en duwen ongedurigaards met hun karretje tegen mekaars schenen... ik schuif mee aan, naast Andrée en Pierre, het koppel waar we maatjes mee werden deze week en we snijden vakkundig alle ambetante en andere potientiële voorkruipers achter ons de pas af... we worstelen ons doorheen de veiligheidscontrole en de paspoortcontrole en geraken aan de check in, schuiven nadien iets vlotter doorheen de volgende controle en staan uiteindelijk in de laatste file... die aan de koffiebar, net op het moment dat we normaal hadden moeten opstijgen...   

IMG_4734.JPG

Ik eet mijn koffiekoeken op en amuseer mij met de incheckende troepen beneden aan de gate in het oog te houden en zo schuift de tijd langzaam voorbij... we zetten ons uur op Egyptische tijd... en even later alvast op Europese tijd... en zo blijven we een hele tijd hangen rond twee uur...

IMG_4735.JPG

hoewel we een mooi uitzicht hebben op de gate, ontgaat de oproep ons in het rumoer compleet... ik wil net nog even een sanitair bezoekje gaan plegen, als ik beneden plots merk dat onze vlucht op het bordje staat en de rest al bijna helemaal buiten in de bus zit... we spurten weg en weer en pikken Martine op en even later geraken we toch nog net op tijd op het vliegtuig... 'k heb het niet zien aankomen... maar we zijn blij dat het er geraakt is!

IMG_4737.JPG

Om 15.00u plaatselijk tijd - 16.00u Gorgonia time - vertrekken we voor een vlucht van bijna 6 uur... 't is wind tegen!

IMG_4738.JPG

IMG_4741.JPG

IMG_4743.JPG

de vlucht verloopt vlotjes... geen noemenswaardige turbulentie... hetgeen wij zeer positief vinden... eerst langer dan een uur over de woestijn ten westen van de Nijl, iets links van Alamein komen we aan de kust, vliegen nadien over de oostelijke kant van Kreta en dan pal boven de Peloponnesos en aan de kust van Albanië gaat buiten het licht uit...

Na vijf uur en half vliegen beginnen we aan de daling naar Zaventem en landen op de 25L, net achter onze hof... de bagage komt vlotjes en de bus die staat te wachten als we buiten komen, blijkt toevallig een goeie... iets na achten zijn we thuis... waar het frisjes is... wreed fris!

Het zit er op... aftellen dus naar de volgende congé... al weten we nog niet wanneer en naar waar dat gaat zijn!       

 

10:50 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.