08-01-15

zwembadweer

Kerstdag verloopt heel rustig... vrij "liquide" in mijn geval, maar voor de rest rustig! Zonnen, lezen, eens gaan snorkelen en verder een lunch in El Wadi, bestaande uit bouillon en rijst en een beetje geroosterde vis en zo... en 's avonds, terwijl de madam onder de douche, staat per abuus al zappend op BVN verzeild en even naar de Hollandse versie van De Slimste Mens zitten staren...

Manmanman... als ik het al niet had... je zou er het schijt van krijgen... tsjonge, wat is me dat voor een saaie bedoening, die presentator én de kandidaten nemen dat spelletje bloedserieus op, veel zeveren tussendoor is er niet bij en die Philip Freriks is lichamelijk gewoon niet in staat om iets zoals "godverdomme" uit zijn strot te wringen, peins ik en de jury bestaat uit een kerel - Maarten Van Rossem - die plots één heel ingewikkelde en lange tussenkomst pleegt, waar ik precies de pointe van mis, en voor de rest uit beeld wordt gehouden... en dat is maar goed ook. Ik heb ze nadien eens gegoocheld: 't zijn alle twee PvdA'ers... tja...

't is dat het muziekje en decor krek hetzelfde zijn, anders had ik het "spelletje" niet herkend... ik besluit na een paar minuten BVN te laten voor wat het is, marcheer met fikse pas naar de Garden Bar en waag me voorzichtig aan een ouzo... 's avonds - na de rijst met vis - blijven we met de bende plakken in de bar en gaan vroeg slapen... nu ja, 't is maar hoe je dat telt: middernacht Gorgonia tijd is bij ons 22.00u en dat vind ik vroeg!

IMG_4428.JPG

De volgende dag is het nog ietsje warmer... we opteren voor een plaats aan het zwembad, zodat de madam tussendoor ook eens in het water kan (een actie waarvan geen foto's zijn genomen) en ze ten gepasten tijde aan de Pool Bar van een koffietje kan genieten (aan actie waar dus wel een fotootje van is)   

IMG_4429.JPG

Ik snuister na de noen wat rond in de "Souk" en weer vakkundig de - niet al te opdringerige - verkopers af... 'k heb alles wat ik moet hebben, maar 't is plezant om al die rommel eens te bestuderen!

IMG_4431.JPG

IMG_4432.JPG

IMG_4433.JPG

Kortom... het leven van een toerist is niet echt beklagenswaardig...denk ik dan zo voor mezelf...en doe nadien ook een dutje, naast mijn eega!

IMG_4434.JPG

IMG_4435.JPG

Het heel grote zwembad ligt er pal voor mijn neus zeer uitnodigend bij, maar wordt niet verwarmd... 't is 21° fris, de zee is dus een graad of vier warmer en in het ronde "heated" zwembad ernaast is het zelfs 30°... ik neem me voor één dezer toch eens een plonske te doen in dat kouwe stuk... maar opteer vandaag toch voor het rif en ga een half uurtje snorkelen... ik kom o.a. een zeeschildpad, een wreed forse Napoleonvis en een rog met blauwe spikkeltjes tegen... mijn dag kan niet meer stuk!

IMG_4437.JPG

En zo kabbelt de vrijdag ongemerkt verder... tot tegen half zes de zon onder gaat en we vervallen in de dagelijkse routine van zwembroek uit, douche onder, proper hemd en lange broek aan en dan op naar de apero!

IMG_4438.JPG

Morgen zijn we halfweg... zoals eerder al gezegd: de tijd gaat snel(ler) als een mens zijn eigen amuseert!

Stoer         

12:21 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.