06-01-15

op verkenning in Gorgonia

Door één of andere rare hersenkronkel verwerk ik de opgedane jetlag helemaal averechts: om zeven uur ben ik al wakker... zeven uur plaatselijke tijd, hetgeen voor ons Vlaams tijdsgevoel eigenlijk nog maar pas vijf in de ochtend is. 'k ben dus vroeger wakker dan normaal, hoewel het hier 2 uur later is. Thuis geraak ik voor achten niet echt uit bed, maar hier loop ik dus al van iets na zonsopgang rond te drentelen op het gazon voor de kamer.

IMG_4361.JPG

Wij zitten in de middenste, met dat armetierig struikske voor de deur.

We hebben ook "zicht op zee"... zowat iedereen heeft zicht op zee peins ik, in ons geval wil dat zeggen dat, als je vanaf het terras goed voorover buigt en naar links kijkt, je in de verte de zee ziet liggen!

IMG_4362.JPG

Ik doe een T-shirt en mijn strandsloffen aan en besluit al eens op verkenning te gaan, kwestie dat ik omstandig verslag kan uitbrengen over al dan niet veranderde toestanden en infrastructuren tegen dat de madam wakker wordt!

IMG_4363.JPG

Het afdakje waar ze verleden jaar aan bezig waren, blijkt een soort fitnesscentrum geworden: er staan drie toestellen om vooral de biceps en borstspieren te trainen... 'k ben benieuwd welke macho's zich hier dagelijks in het zweet werken.

IMG_4365.JPG

Ik heb het meer voor de strandbar en aanpalend fastfoodrestaurantje... en die staan er in elk geval nog!

Het strand en de rijen parasols ook... Er is voor iedere kamer een parasol met twee ligbedden voorzien op het strand... reserveren hoeft dus echt niet... en mag ook niet. 't is nog heel vroeg en er i zo goed als geen beweging te bespeuren, maar traditiegetrouw liggen er toch al hier en daar al handdoeken en zwemgerief en tegen acht uur gaat dat hier vooraan op de eerste rij vol liggen. Wij doen daar uit principe niet aan mee... 'k zal dus weer niet te dikwijls vlak aan het water liggen, maar dat zal me worst wezen!

IMG_4366.JPG

IMG_4364.JPG

Van worst gesproken, ik heb precies een beetje honger en het ontbijt is open vanaf zeven uur... ik wandel terug naar de kamer en merk dat we vlak tegen de pizzeria liggen... en dat doet me er aan denken dat we daar zeker weer eens moeten reserveren, want die zijn bijzonder lekker! 't Is één keer per week inbegrepen in de all-inclusive, maar je moet op voorhand aan de receptie een tafel boeken! En vooraleer ik Martine uit bed haal, heb ik dus nog aan niet veel anders gedacht dan aan eten en drinken... dat gaat hier weer niet goed komen met mijn tonnage!

Tijdens het uitgebreide ontbijt is er de hernieuwde kennismaking met Mostafa en Abdul en die-met-zijn-puttekes-in-zijn-gezicht en nog een aantal andere vaste kelners die ons in meer of mindere mate herkennen... en we zijn vandaag zo vroeg klaar dat we zelfs een parasol kunnen vast krijgen vlak aan de vlaggetjes!

Gorgonia Beach 2013 2014 kerstvakantie 199.JPG

Er ligt namelijk een koraalrif vlak voor het strand en je mag maar op enkele plaatsen het water in... aan de pier en op twee plekken tussen vlaggetjes!

Ik ben echter niet te houden... na een uurtje liggen wil ik verder op verkenning... eens tot aan het andere hotel wandelen bijvoorbeeld... we laten om 10.00u Gorgonia achter ons en stappen even voorbij onze eigen pier de Egyptische tijdszone in... en de duinen.

IMG_4369.JPG

IMG_4370.JPG

IMG_4371.JPG

Het "multicolore" stelletje reigers zit hier ook nog steeds... verleden jaar zagen we die alle dagen vissen op het rif... en ja hoor de eerste dag al komen we ze weer tegen... een grijze en een witte reiger... 'k weet niet of het een echt koppel is of twee mannetjes of vrouwtjes, maar ze komen in elk geval nog altijd goed overeen!

Na 40 minuten rustig wandelen zijn we in Shams Alam... het hotelletje lag er verleden jaar bijzonder verlaten en wat verkommerd bij, maar er is dit seizoen duidelijk weer volk!

IMG_4386.JPG

De gebouwen kregen een nieuw kleurtje, het watersport- en duikcentrum is weer open en er is mogelijkheid tot volleybal en strandvoetbal en er is zelfs een winkeltje en een bar op het strand...

Verleden jaar lag het er eerder zo bij:

Gorgonia Beach 2013 2014 kerstvakantie 122.JPG

Gorgonia Beach 2013 2014 kerstvakantie 123.JPG

Maar nu is de boel zo te zien overgenomen door een Italiaanse keten "Villaggi Bravo"

IMG_4384.JPG

IMG_4385.JPG

IMG_4372.JPG

We wandelen tot op de pier aan het duikcentrum, waar één boot ligt te wachten op klantjes(?)

IMG_4378.JPG

IMG_4374.JPG

IMG_4376.JPG

IMG_4377.JPG

IMG_4375.JPG

nemen dan een kijkje aan een gloednieuwe shisha-tent

IMG_4379.JPG

IMG_4380.JPG

Ik neem nog een fotootje op het einde van de baai... waar het hotelstrand stopt en de parasols minder populair blijken... hoewel dat voor mij een heel mooi plekje is om te zitten...

IMG_4388.JPG

en tegen 10.15u (plaatselijke tijd) hebben we het daar allemaal wel gezien en vertrekken terug naar Gorgonia.

IMG_4389.JPG

IMG_4390.JPG

IMG_4391.JPG

We zijn ginder dus vertrokken, officieel ietsje later dan toen we hier om 10 uur begonnen aan de wandeling, maar passeren onderweg in de duinen opnieuw de grens tussen de twee tijdszones en een dik half uur later staan we weer bij ons... en hier 't is juist bijna middag... mocht u het allemaal niet meer kunnen volgen, maak u geen zorgen... de meeste toeristen geraken ook niet goed wijs uit die vierde dimensie... maar ik vind het plezant dat je van de ene tijd naar de andere kan wandelen... 't zal wel aan mij liggen... te veel naar Star Trek en andere "science fiction" gekeken, peins ik!

In welke tijd we daar ook zitten, 't is in elk geval hoogste tijd voor frieten en "chicken wings" en dat is geen scifi!

IMG_4393.JPG

IMG_4394.JPG

De rest van die zware eerste dag brengen we intensief door met luieren, wat lezen, mijmerend naar de zee kijken, zonnen, een dutje doen... en tussendoor iets drinken... en een namiddagsnackske gaan halen... en om half zes, als de zon begint onder te gaan, een aperitiefke nemen aan de strandbar... en dan douchen, proper kleren aan en een aperitiefke nemen in de gardenbar... en dan uitgebreid gaan aanschuiven aan de buffetten van het El Wadi restaurant.... en dan een druppel gaan drinken in de Badawia tent... 't zijn moeilijke momenten... die eerste dagen op congé... enige aanpassing is nodig om in het juiste ritme te komen... maar we doen ons best en gaan tevreden en voldaan slapen... moe maar tevreden... en vooral voldaan!

11:58 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.