26-08-14

"van teen naar tander"

Zondag is het zover: de week in de eerste B&B zit er op... op naar de tweede!

BnB 2014 262.JPG

 

BnB 2014 264.JPG

We ontbijten, pakken in en zeggen vaarwel tegen de andere gasten, en hopelijk tot weerzien tegen Ira en Johan en tegen Perle, de hond en rijden om half tien voorzichtig het weggetje naar beneden... met het dak nog dicht want 't is de moeite nog niet het open te doen.

We draaien op de grote baan rechtsaf richting Barjac en bollen dan gezapig ongeveer recht naar het oosten... naar de Mont Ventoux en Mollans-sur-Ouvèze, waar B&B Le Lit Qui Danse een week de thuishaven zal zijn, we kwamen er al op verkenning in 2013 en dat bezoekje viel zo dik in de smaak, dat we toen na de congé direct boekten voor dit jaar!

't Is alles bij mekaar nog geen 100 km ver, dus we willen onderweg rustig wat de toerist uithangen en Johan heeft ons enkele hints gegeven, de eerst stop ligt op nog geen 20 minuten verder: Montclus.

BnB 2014 265.JPG

Een mooi middeleeuws dorpje op een heuvel, met beneden een oude, smalle en vrij lage brug over de Cèze... eentje zonder reling bovendien en met tegenliggers... maar we moeten er met de auto niet echt over, dus doen we dat ook niet.

BnB 2014 266.JPG

Het dorp zelf ligt er op een zondag om 10.00u nog ingeslapen bij.  

BnB 2014 267.JPG

BnB 2014 272.JPG

BnB 2014 268.JPG

BnB 2014 269.JPG

Het kasteel is dicht en verder is er eigenlijk niks... geen cafe met terras, geen bakker, geen winkel... er staat op het dorpspleintje wel een podium en tenten, want gisteren is er hier precies een zwaar(?) feestje gehouden... vermoedelijk ligt de voltallige bevolking zijn roes uit te slapen!

BnB 2014 270.JPG

We willen de inboorlingen niet wakker maken en sluipen - na ons bezoek van een kwartier - zowat geruisloos weer het dorp uit...  

Aan de andere kant ligt er - volgens een bord aan dat oude bruggetje - een bar-restaurant, maar eigenlijk is het wat te vroeg om al te aperitieven... dus naar de parking de auto in, het dak nu open en wij weer weg.

We rijden  terug naar de "départementale" en besluiten nog eens te stoppen in Goudargues, 10 kilometer verder... misschien is daar wel iets te beleven... en dat valt heel hard mee... 't is een leuk dorp waar een kanaaltje dwars door het centrum loopt en in de schaduw van de platanen langs het water heb je een hele laan vol winkeltjes en cafés met terrassen, maar je kan eerst een mooie wandeling maken rond het centrum, bijvoorbeeld tot aan de oude wasbekkens.

BnB 2014 274.JPG

BnB 2014 273.JPG

BnB 2014 275.JPG

BnB 2014 276.JPG

BnB 2014 277.JPG

BnB 2014 278.JPG

't Is half twaalf als we ons met enige moeite losrukken van het terras aan het water, de hete auto inkruipen en het dak diret weer open doen... en iets voor de middag passeren we met de haren in de wind Pont-Saint-Esprit en nemen de oude 400 m lange brug over de Rhône

BnB 2014 279.JPG

Vier jaar geleden reden hier een paar jonge opgefokte gastjes met een dito BMW bijna de spiegels van de camper toen ze mij probeerden voorbij te steken vlak voor de linkeroever, op een plaats waar het daarvoor eigenlijk iets te smal is... dit jaar zijn wij een pak smaller, maar niemand wil nu voorbij en we geraken vlot de rivier over... en bollen even verder de TGV-lijn onderdoor en nog even verder het kanaal Donzère-Mondragon over en staan om 10 na twaalf in Mondragon zelf.

BnB 2014 282.JPG

BnB 2014 281.JPG

BnB 2014 280.JPG

't is onderwijl redelijk heet aan het worden... de smalle straatjes zijn hier ook zo goed als uitgestorven... blijkbaar zijn de inwoners hier slimmer dan de gemiddelde toerist... ze blijven binnen als het te warm is!  

Maar we vinden toch een café dat op zondag open is... met terras en schaduw!

BnB 2014 283.JPG

't is niet het meest gezellige terras dat we al tegenkwamen en de sanitaire installaties gaan ook niet direct een internationale prijs voor stijl, infrastructuur en propertijd in de wacht slepen... maar de Perrier komt uit een ijskoud blikje en het glas is deftig afgewassen!

Eten kan je hier niet... de hele maand augustus is het restaurant dicht... niet dat we daar zin in hadden en wreed rouwig om zijn... die groezelige WC indachtig. 

We besluiten op het gemak door te rijden richting Ventoux en onderweg uit te kijken naar een restaurantje dat wel open is... liefst een "deftig" exemplaar.

We passeren het volgende half uur heel stemmige dorpen en bijzonder rustige wegen en mooie landschappen en talrijke wijnboeren en nog van alles, maar niet direct restaurants-met-terras-in-de-schaduw-en-parking tot we vlak voor Tulette "le Relais de Costebelle" zien liggen, een hotel-restaurant-pizzeria, met grote parking vooraan, een schaduwrijk terras en meubeltjes in frisse kleuren.  

BnB 2014 285.JPG

't is mijn derde Perrier van de dag, maar ik mag van Martinneke eens proeven van haar karafke wijn, mijn salade Cézar en haar tomatencoulis met aubergine (of zoiets) zijn lekker en we moeten bijna wringen om de pizza op te krijgen.

BnB 2014 286.JPG

BnB 2014 287.JPG

Aan de tafel naast ons komen na een half uurtje twee koppels Vlamingen toe... uit de Kempen zo te horen... nu ja, het zit hier in de streek vol Vlamingen en hoe dichter je bij de Ventoux komt, hoe groter de densiteit... vermoedelijk allemaal enkel en alleen om die beroemde berg op te fietsen, behalve ik, ik heb al meer dan 40 jaar een rijbewijs en als ik misschien - hoogst waarschijnlijk - eens naar boven wil bollen, zal 't met de cabrio zijn! Maar deze kempenaars zijn dat precies toch ook niet van zin, want ze hebben geen fietsen bij.

We zijn dus niet alleen... er zijn tot mijn niet geringe verbazing toch nog een paar "minder sportieve" landgenoten die in de zomer naar deze contreien trekken zonder vélo op de trekhaak of dak...

En met die geruststellende gedachte rijden we even later richting Vaison-la-Romaine en draaien tegen half vier vlotjes en in één keer door de haarspeldbocht van Le Moustier, even buiten Mollans-sur-Ouvèze

Verleden jaar met die gehuurde camper was dat even manoeuvreren en goed mikken geblazen, maar nu draai ik onze Peugeot het baantje op met twee vingers in de neus... heuu... figuurlijk dan!  

campertrip 2013 1096.JPG

campertrip 2013 1088.JPG

500 meter verder staan we voor het trapje en de deur van "Le Lit Qui Danse"... en worden even later boven hartelijk ontvangen door An en Jo.

BnB 2014 292.JPG

We zijn er... de volgende zeven dagen ga ik het hier eens goed van pakken!     

 

14:16 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schrijf voort jong dan kunnen we het er volgende week deftig over hebben op een bepaalde fotokijkdag, welke dag zeg ik niet misschien zijn er bepaalde meelezers!
A ja maak je een reservatie voor die dag. Kus aan beide en tot DIE dag

Gepost door: freddy | 28-08-14

De commentaren zijn gesloten.