23-08-14

op naar MASVANUS!

Zondagochtend is het slechte weer helemaal weg... een stralende zon voorspelt een hopelijk veel mooiere en vooral drogere dag dan gisteren.

BnB 2014 035.JPG

BnB 2014 036.JPG

BnB 2014 034.JPG

We krijgen het ontbijt geserveerd in de tuin, een heel uitgebreid en lekker ontbijt trouwens...

BnB 2014 037.JPG

BnB 2014 038.JPG

We nemen aan tafel afscheid van de hollanders - die enkel dagen blijven want vrienden hebben wonen in de buurt - en pakken boven ons boeltje bij mekaar, we rekenen af en zeggen "au revoir" tegen Rene Cabut en zijn madam want binnen veertien dagen staan we hier weer voor een nacht en zetten dan resoluut koers naar het zuiden... de haren in de wind... want met het dak open!

BnB 2014 039.JPG

Er is weeral heel weinig verkeer, we zijn de kiekens van Bourg-en-Bresse gepasseerd voor we het goed beseffen, staan na anderhalf uur rustig doorbollen heel even in de file in de buurt van Villars-les-Dombes... waar er wegenwerken zijn en het verkeer "alterné" moet passeren. Vorig jaar stonden we een nacht op de parking van het vogelpark net buiten het stadje 't was zwoel en veel te heet en 's avonds kregen we een kletterend onweer op ons dak... toen... nu blijft het zo goed als wolkeloos en bollen we stevig door en houden enkel een korte plasstop vlak vooraleer we aan de snelwegen rond Lyon moeten beginnen.

BnB 2014 040.JPG

BnB 2014 041.JPG

Op een ik en een gij zijn we Lyon voorbij... zo eens dertig kilometer tegen 110 kunnen bollen is ook leuk, want op als die route "nationales" en "départementales" moet je in ieder dorp in de remmen... je mag 90 op de buiten, 70 als er kruispunten of andere "gevaarlijke" situaties zijn, 50 vanaf het begin van het dorp en 30 in het centrum... en daar liggen dan meestal een paar serieuze en soms mottig hoge verkeersremmers... overal hetzelfde stramien... 't is eigenlijk makkelijk... eens je het gewoon bent.

En iedereen, maar dan ook iedereen, houdt zich minutieus aan die snelheden... je merkt dat er hier veel controle is (om de haverklap kom je wel één of ander soort flitspaal tegen) en de gemiddelde Fransman wil duidelijk géén punten op zijn rijbewijs kwijt geraken! Eigenlijk is de mentaliteit hier - weliswaar onder lichte dwang - de laatste jaren fel verbeterd... daar kunnen ze bij ons dik een voorbeeld aan nemen!

Er staan hier ook regelmatig "pestlichten" merk ik na een tijdje: ze staan sowieso op oranje te knipperen en worden groen als je je aan de maximum snelheid houdt, maar rij je iets te rap, dan slaan ze net voor je neus op rood en moet je voor straf zowat een halve minuut wachten.

In Vienne staan we wel voor het rood op de laan naast de Rhonekade, maar 't is geen pestlicht! 

BnB 2014 042.JPG

Rond half twee besluiten we te stoppen voor de lunch en slaan in één of ander gat op de N7, waarvan in de naam niet meer weet, een parking op van een cafe-restaurantje... l'Arc en ciel... ik zet onze eergisteren nog heel grondig gestofzuigde cabrio vrolijk en onbekommerd onder een grote soort dennenboom... om wat in de schaduw te staan... het blijkt bij nader inzien geen al te strak plan te wezen want dát zullen we geweten hebben: voor de rest van de congé ligt onze auto vol dennennaalden... !

Onbeslist   

BnB 2014 044.JPG

Een talloorke frieten met ketchup en een frisse Perrier - en voor de copiloot een glazeke witte wijn... meer moet dat niet zijn om nadien vlot tot voorbij de Ardèche te geraken!

BnB 2014 043.JPG

In Tournon-sur-Rhône steken we de rivier over, volgen de rechteroever tot in de buurt van Montélimar, draaien in Le Teil rechtsaf richting Aubenas en zitten vanaf dan op een baan waar je merkelijk harder dan 50 mag... we schieten goed op, draaien na een kwartier af naar Vallon-Pont-d'Arc en passeren in Salavas het magazijn waar we vier jaar geleden op de parking mochten overnachten, nadat we aan den lijve hadden ondervonden dat de Fransen meestal ongegeneerd véél te veel plaats inpalmden op de officiële camperparking.

Via Vagnas gaat het naar Barjac en vanaf daar is 't maar tien minuten meer naar Saint-Jean-de-Maruéjols-et-Avéjean... zo een dorp waarvan de naam groter is dan het dorp zelf... wij moeten in Avéjean zijn... een gehucht... maar ons Sonja stuurt mij zonder verpinken de juiste weg op, we doorkruisen de drie straatjes van Avéjean en draaien iets voor de vijven de Chemin de Galinier op waar onze bestemming ligt van de eerste week!

Chambres d'hôtes "MASVANUS" : http://www.masvanus.fr/welkom.php

BnB 2014 066.JPG

De ontvangst door eigenaars Ira en Johan is zoals het weer... prachtig, warm en uitnodigend... direct een drankje van het huis (vanaf nu géén Perrier meer!) en een leuke kennnismakingsbabbel... we blijven hier precies een week maar zien het nu al direct helemaal zitten!

 

 

15:56 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.