23-05-14

Quo Vadis?

't was alweer een tijdje geleden dat we al dan niet toevallig of bewust in Brussel verzeilden en eigenlijk al héél lang geleden dat we een bezoek brachten aan de Wetstraat en omgeving.. om niet te zeggen dat we nog nooit naar het hoofdkwartier van Beke en co trokken... eigenlijk kunnen we persoonlijk daar meestal ook niks gaan doen peins ik... maar gisteren wel.

De CD&V is de laatste tijd namelijk niet echt heel duidelijk (is dat ooit anders geweest eigenlijk?) wat betreft hun plannen voor de zeer nabije toekomst... kiezen ze na zondag ronduit voor Vlaanderen of gaan ze weer plat op de buik voor allerhande misplaatste Franstalige verzuchtingen en absurde eisen en stappen ze nog maar eens in een minderheidsregering zodat de Vlamingen eens te meer zwaar gaan "gezjost" worden?

't Zijn vragen waar momenteel op de vooravond van de "moeder van" geen duidelijk antwoord op komt en daar wilden we hen even discreet attent op maken!

22052014622.jpg

Gezien Bart - en bij uitbreiding het bestuur van de VVB - het veel serieuzer kunnen verwoorden, hierbij de tekst van de officiële persmededeling... maar de fotootjes zijn wel van mij!

Afgesloten

CD&V: quo vadis?

Onder de actieslogan “CD&V quo vadis?”, die in spandoekvorm aan de ingang van het partijsecretariaat van de CD&V in Brussel wordt opgehangen, houden actievoerders van VVB en TAK om 19u45 een stille wake. Ook de spandoeken “Kiest CD&V voor Vlaanderen, of voor het Belgisch deficit?!” én “Vlaanderen nog vijf jaar Belgisch monddood gemaakt!?” worden meegedragen. Met tientallen kleine leeuwenklevers die al jaren gebruikt worden tijdens de Gordel, wordt op de voorgevel een grote VL gevormd om de CD&V te waarschuwen dat de “V” van CD&V al in vrije val verkeert.

De actievoerders zullen een rode zelfklever op de mond kleven om de CD&V duidelijk te maken dat door hun “Belgische loodgietersmentaliteit” Vlaanderen vier jaar monddood werd gemaakt en dat dit rampscenario zich nooit meer mag voor doen. De actievoerders zullen 15 minuten lang 15 noveenkaarsen laten branden in de laatste hoop dat het geestelijk gezond verstand zegeviert.

Zoniet mag de CD&V zich verwachten aan een bikkelharde “JA voor Vlaanderen”- campagne tijdens de regeringsonderhandelingen. Wij zullen niet dulden dat CD&V opnieuw kiest voor de Belgische en dus francofone belangen en dat Vlaanderen nogmaals het kind van de rekening wordt.

Na het cordon tegen het Vlaams Belang, lijkt een nieuw cordon in de maak. Na de sp.a en Open VLD laat ook de CD&V zich verleiden door de sirenenzangen (lokroep van ministerportefeuilles) van de Franstalige partijen. De scherpe uitlatingen van CD&V-voorman Wouter Beke n.a.v. de videoboodschap van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan Franstalig België tonen aan dat CD&V een heel eind meestapt in het vals francofoon verhaal dat enkel en alleen de V-partijen verantwoordelijk zijn voor het communautaire geruzie. Nog volgens Wouter Beke is er met de splitsing van BHV een definitief einde gekomen aan de “grensoorlog” in België. Voor VVB en TAK klinkklare onzin uiteraard. De actualiteit van de voorbije weken sterkt ons in die opvatting. Voeg daar nog een uitspraak bij als “Een Vlaamse meerderheid? Als het even kan, wel ja.” (Wouter Beke in De Tijd van 21 februari) en het lijkt er op alsof men in de Wetstraat 89 de publieke opinie alvast aan het voorbereiden is op een mogelijke regeringsdeelname van CD&V aan een federale regering zonder Vlaamse meerderheid.

De Vlaamse kiezer weet wat hem te doen staat op 25 mei. Het is nog niet te laat!

 

22052014616.jpg

22052014615.jpg

22052014614.jpg

22052014621.jpg

22052014630.jpg

22052014626.jpg

22052014620.jpg

22052014625.jpg

22052014624.jpg

22052014629.jpg

22052014623.jpg

22052014618.jpg

 

10:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-14

haarpijn!

Voor diegenen die het nog niet gemerkt zouden hebben... 't zijn binnenkort verkiezingen... en niet zomaar verkiezingen, maar - volgens zij die het kunnen weten - de moeder van alle verkiezingen... als militant in verlof-voor-pensioen hebben we dus de voorbije dagen en weken regelmatig wat tijd vrijgemaakt om mee te plakken en zo...   

26042014555.jpg

26042014554.jpg

26042014567.jpg

26042014560.jpg

19042014522.jpg

26042014565.jpg

19042014529.jpg

26042014549.jpg

26042014573.jpg

26042014568.jpg

26042014557.jpg

24042014543.jpg

IMG_0903.jpg

24042014542.jpg

Op sommige borden waren we de eersten... op anderen hing er al wel eens een afficheke... maar we houden ons dus al geruime tijd intens doch probleemloos onledig met  het maken van pap, het insmeren van borden, het plakken van N-VA koppen en het in- en uitladen van al die panelen vol affiches van de allerbeste partij van Vlaanderen en ver daarbuiten... en tussendoor maken we ons ook al wel eens vrolijk over de soms rare plaksels van andere would-be-verkozenen van iets kleinere partijtjes!

26042014558.jpg

er zijn er die het moeten hebben van rare collages, zoals de heer EVR, rechts op de foto...

07052014586.jpg

Er zijn er ook die - mijns inziens - eigenlijk niets te zoeken hebben op onze Vlaams-Brabantse borden... maar er toch weeral hangen, dankzij de traditionele "B-partijtjes", die een paar jaar geleden nog maar eens plat op de buik gingen voor de fransdolle medemensen en nadien luidkeels toeterden dat ze met die 6e staatshervorming een fantastische regeling hadden bedongen en dat BHV en alle soortgelijke "problemen" nu dankzij hen definitief van de baan waren...    

we durven het betwijfelen en hebben dan ook de foto lichtjes bijgewerkt!

dankzij de zesde staatshervorming.jpg

en er zijn er zelfs die precies een verkiezing fout zitten... hoewel het toen ook al grondig fout liep... met vooral de toestand na die verkiezing!

graag uw burgemeester.jpg

(waar Photoshop toch allemaal goed voor is... hihihi!)

Onschuldig 

Nu ja, ze doen maar! 

Wij, wij waren zelf goed bezig... in een halve storm kilometers ver door hoog gras waden, zeulen met balken en planken, gaten boren in de slijk, panelen inéén vijzen...

08052014590.jpg

Tot gisteren dus... want dan hebben we een klein ongelukske gehad: mijn hoofd redelijk hard gestoten tegen de scherpe bovenrand van een bestelwagendeur... aan "politiek" doen is dus duidelijk een niet ongevaarlijke bezigheid!

Eerst in waarlijk hondenweer gaan borden plaatsen en affiches plakken (die er gelijk weer afspoelden) en ons eigenzelve onnoemelijk vuil en vooral slijkerig en nat maken en als toemaatje dan nog stomweg een gat in mijne kop lopen!

Resultaat: even toch wel een beetje serieus "dizzie" geweest... de camionette van den Erik vol bloed en wij vliegensvlug naar de dokter... die heeft prompt een deel van mijn haar afgeschoren (en 'k was woensdag nog maar juist naar de kapper geweest verdorie!) en er waren uiteindelijk 10 hechtingen nodig om de wonde dicht te krijgen en mijn gezond verstand ( of wat er van over is) toch iets of wat binnen te houden!  

09052014599.jpg

't is niet zo erg... het doet enkel pijn als ik lach... of mijn wenkbrauwen optrek... of met mijn kop tegen de zetel lig... of in bed op het kussen durf te bewegen of draaien... levensbedreigend is het dus allemaal niet.

Maar dit weekend is 't verdorie Vilvoorde kermis en maandag jaarmarkt en 'k mag niet met de moto rijden... vind daar dan maar eens een parkeerplaatsje!

En op de koop toe zit Martinneke vanaf volgende week maandag in Turkije met haar klas!

Mocht er iemand de onbedwingbare neiging voelen opborrelen om mij al dan niet deskundig te verzorgen, te troosten en te vertroetelen, en "en passant" mijn snee (op de kruin) in het oog te houden...

Of voelt u zich gewoon misschien geroepen om met de kermis (vanaf maandag!) eens iemand te inviteren voor te komen eten... laat u vooral goed gaan... ge moet er niet naar zien... ik lust zowat alles... behalve venkel en gekonfijt fruit... daar zijn we niet echt zot van!

Tong uitsteken        

 

14:51 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-14

persbericht van Erik Rennen, N-VA schepen in Zaventem

Vlaamse randgemeenten dreigen dupe te worden van Wathelet’s bijsturingen.

Het bijsturen van de vliegtuigroutes door Melchior Wathelet ( cdH) dreigt rampzalig te worden voor de bewoners van de Oostrand. In de aanpassing van het spreidingsplan wordt de Brusselse  “ bemiddelde” Zuidrand ontzien en krijgen de gemeenten Zaventem, in casu Nossegem en Sterrebeek alsook Kortenberg de volle lading van het vliegtuiglawaai.

Volgens Schepen Erik Rennen ( N-VA) uit Zaventem passen deze bijsturingen uiteraard in het plan dat reeds lang door de Franstalige partijen worden gesteund en maar één reden hebben nl. de Zaventemse luchthaven het op een zodanige manier moeilijk maken dat de luchtvaartmaatschappijen niet meer investeren en op termijn verdwijnen. Bepaalde luchttransportmaatschappijen zijn nu reeds aan het inkrimpen en verplaatsen hun activiteiten niet naar Wallonië maar naar de nabijgelegen  luchthavens in Duitsland en Nederland . Dit scenario zou  een ramp betekenen voor de werkgelegenheid en de welvaart in onze regio en moet ten allen prijze worden vermeden.

Sinds Isabelle Durant ( Ecolo), voormalig Minister van Mobiliteit, in 2004 verklaarde dat er moest gekeken worden of bepaalde nachtvluchten niet kunnen uitwijken naar regionale luchthavens als Luik is dit steeds een stokpaardje gebleken van de Franstaligen.

 

Als Zaventemse schepen maar ook als werknemer op de luchthaven hoop ik dat bij de volgende regeringsvorming eindelijk een Vlaming bevoegd wordt voor Mobiliteit zodat deze problematiek op een grondige en voor de inwoners van onze gemeente op een leefbare manier wordt opgelost. Het is toch ongehoord dat een Franstalige bevoegd is voor mobiliteit wanneer de twee grootse groeipolen zich in Vlaanderen bevinden, namelijk de haven van Antwerpen en de luchthaven te Zaventem.

Erik.jpg

17:10 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |