07-05-14

persbericht van Erik Rennen, N-VA schepen in Zaventem

Vlaamse randgemeenten dreigen dupe te worden van Wathelet’s bijsturingen.

Het bijsturen van de vliegtuigroutes door Melchior Wathelet ( cdH) dreigt rampzalig te worden voor de bewoners van de Oostrand. In de aanpassing van het spreidingsplan wordt de Brusselse  “ bemiddelde” Zuidrand ontzien en krijgen de gemeenten Zaventem, in casu Nossegem en Sterrebeek alsook Kortenberg de volle lading van het vliegtuiglawaai.

Volgens Schepen Erik Rennen ( N-VA) uit Zaventem passen deze bijsturingen uiteraard in het plan dat reeds lang door de Franstalige partijen worden gesteund en maar één reden hebben nl. de Zaventemse luchthaven het op een zodanige manier moeilijk maken dat de luchtvaartmaatschappijen niet meer investeren en op termijn verdwijnen. Bepaalde luchttransportmaatschappijen zijn nu reeds aan het inkrimpen en verplaatsen hun activiteiten niet naar Wallonië maar naar de nabijgelegen  luchthavens in Duitsland en Nederland . Dit scenario zou  een ramp betekenen voor de werkgelegenheid en de welvaart in onze regio en moet ten allen prijze worden vermeden.

Sinds Isabelle Durant ( Ecolo), voormalig Minister van Mobiliteit, in 2004 verklaarde dat er moest gekeken worden of bepaalde nachtvluchten niet kunnen uitwijken naar regionale luchthavens als Luik is dit steeds een stokpaardje gebleken van de Franstaligen.

 

Als Zaventemse schepen maar ook als werknemer op de luchthaven hoop ik dat bij de volgende regeringsvorming eindelijk een Vlaming bevoegd wordt voor Mobiliteit zodat deze problematiek op een grondige en voor de inwoners van onze gemeente op een leefbare manier wordt opgelost. Het is toch ongehoord dat een Franstalige bevoegd is voor mobiliteit wanneer de twee grootse groeipolen zich in Vlaanderen bevinden, namelijk de haven van Antwerpen en de luchthaven te Zaventem.

Erik.jpg

17:10 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.