25-02-14

een "Duvels" weekendje

We hebben het overleefd, een heel weekend toneel in de Nekker! (met een "d", stommerik, met een "d"!)

Ik was er nog nooit geweest, in die Nekker, maar vrijdag kwam daar dus verandering in. Sinds Bartje in Mechelen een nieuw en nogal absurd verkeers- en parkeerplan op zijn onschuldige bevolking losliet, mijd ik dat oord als de pest... 't is geen "avans" dat je naar Mechelen gaat, je geraakt er met de auto moeilijk in en sowieso ter plaatse het ding niet kwijt... vanzeleven niet... toen ik een jaar of zo geleden eens een kostuum moest gaan passen in een winkeltje vlakbij die Romboutstoren, ben ik een half uur zoet geweest met rondjes draaien en een plaats zoeken en stond uiteindelijk half voor de deur op het trottoir... volgens de kostuumwinkeluitbater was het toen werkelijk een half mirakel dat ik niet ben beboet en/of weggesleept... en je boterhammen zomaar ergens op eten mag ook al niet! Het levert je voorlopig prompt een GAS-boete op...

026.JPG

Maar wij hadden ons "warm eten" mee en de Nekker ligt bovendien buiten de stadsmuren en zodus geraakten we vrij vlot ter plaatse, na enig frutselen ook doorheen de slagboom en het hekken en na intens speurwerk zelfs tot waar ik moest zijn... we zouden overnachten in het "verblijf"... een makkelijke naam denk je dan, maar het bouwsel zelf ligt wat weggestopt... in het halve donker snorde ik enthousiast fluks het wegeltje voorbij, reed tot aan één of ander watersportgebouw... merkte dat het ding potdicht was, draaide dan maar de steven en zocht en vond even later toch het juiste toegangswegeltje naar ons gebouw... 

De rest was al druk bezig met uitladen en wegstouwen van kilo's eten en drank en kookspullen en allerhande items die hoogstnodig zijn om zulk een weekend tot een goed einde te brengen en ik zocht in mijn koffer naar mijn kabaske met een washandje en handdoek, proper goed, reservekousen en T-shirt en een pijamabroek en nog wat volgens mijn madam onontbeerlijke artikelen... plofte alles in de gang en ging dan mijn PC installeren.

001.JPG

009.JPG

007.JPG

005.JPG

002.JPG

De eerste avond stond er spirelli met ballekes in tomatensaus op het menu... en sla en tomaat...

013.JPG

011.JPG

en terwijl enkele van mijn meer culinair aangelegd acteurs het beste van zichzelf gaven boven pot en kastrol, zat de rest te aperitieven... te babbelen, chips te knabbelen of zelfs zijn tekst door te nemen... en ik proefde al eens van een Duvel... en vond dat hij goed was!

012.JPG

010.JPG

015.JPG

014.JPG

In goed gezelschap eten geeft altijd wel meer smaak en zodus waren de ballekes in tomatensaus (van den Aldi) bijzonder lekker, de Duvel ook en het wijntje nadien nog beter... kortom de sfeer was goed...

017.JPG

020.JPG

021.JPG

Er waren zelfs nog wat ballekes over... goed voor morgen... de dag nadien is dat nog lekkerder zeggen ze... of is dat enkel bij hutsepot het geval?  

Tijdens de afwas ging ik een bed kiezen in één van de hoeken van kamer 1 en pakte mijn slaapzak uit en we vulden nadien de rest van de avond kamerbreed op met repeteren... maar over dat aspect en vooral over de inhoud en verloop van het stuk ga ik hier niet te veel vertellen... u moet volgende week maar komen kijken als het af is, maar 't was een vruchtbare en lange repetitie en na afloop bleven we slechts met enkelen nog wat nakaarten. De rest was pompaf...  'k was de laatste van mijn kamer die opkraamde en diende me bijgevolg enkel op het geluid te richten... de hoek waar geen gesnurk, gewroet of gesnuif vandaan kwam, dat was duidelijk de mijne!

Ik vond dus probleemloos mijn bed... hetgeen in dat "verblijf" niet zo makkelijk is als het klinkt... zeker niet in het pikdonker... maar al bij al sliep ik vrij geruisloos doorheen de korte nacht en kroop om kwart voor zeven alweer uit mijn slaapzak... dag twee zag er wat somber uit... toch wat betreft het weer buiten... maar we begonnen de zaterdag met een wandeling en een frisse neus!

  025.JPG

022.JPG

023.JPG

een mooi domein, die Nekker en het zwembad ziet er ook uitnodigend uit... in ons "arrangement" was normaal een zwempartij inbegrepen... ik zag mezelf na de noen dus al in het broebelbad zitten! 

024.JPG

'k was weliswaar de eerste op, maar iedereen geraakte uiteindelijk wel uit zijn bed en na het ontbijt vlogen we er weer in!

027.JPG

029.JPG

de hele rest van de dag was het al Duvel en Goden dat de klok sloeg, na de noen maakten we zelfs geen tijd om een zwemmeke te doen... we bleven maar doorgaan met repeteren... heel intens en heel geconcentreerd en mijn acteurs werden stilaan beter en beter... nog niet echt goed... maar 't was nog maar zaterdag!

's avonds dineerden we met kip met ananas in currysaus en rijst en nadien gaven we er toneelgewijs nog een lap op... maar tegen half twaalf was het hoog tijd voor een andere zeer belangrijke taak: het proeven van de schuimwijn. We serveren tijdens de voorstelling een dineetje (cfr de affiche) met dessert en soep en apero incuis en die laatste diende plenair verkozen!

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

005.JPG

006.JPG

008.JPG

De verkiezingscampagne verliep eerlijk en rechtvaardig, we kweten ons plichtsbewust van onze zware en zeer verantwoordelijke taak en proefden en proefden... en proefden...

En uiteindelijk kozen we voor de beste! Welke dat geworden is... tja... dat zal u merken als u komt kijken, volgende week... kaarten bestellen kan via de website http://www.plankenkoortsers.be/ 

of ge kunt ook een mailtje doen naar mij!

Na deze bijzonder smakelijke afsluiter van een drukke dag, bleef dezelfde harde kern napraten en de klutskes uitdrinken en we spoelden uiteindelijk al die cava en dergelijke door met een heel lekker fleske witte wijn!

Volgens dezelfde procedure als de dag voordien, verzeilde ik rond twee uur in het juiste bed, sliep de slaap der rechtvaardigen en was verdorie weeral de eerste aan het ontbijt! Hoe ouder een mens wordt, hoe minder hij slaapt begot!

011.JPG

de zondag brachten we voor de verandering door met repeteren... onder het waakzame oog - en oor - van mijn regie-assistente annex souffleuse, werd het hele stuk er nog eens grondig doorgetrokken en het zag er in elk geval weeral een stuk vlotter uit dan voorheen... 

012.JPG

zondagnamiddag zo rond half vijf legden we er de toneelriem af... 't was genoeg geweest en daarbij, we dienden het pand op tijd te verlaten... terwijl de rest druk opruimde en uitborstelde en leegmaakte en alles weer naar de auto's sleepte, maakte ik mezelf bijzonder nuttig door mijn eigen spullen bijeen te zoeken, niet te veel in de weg te lopen en tussendoor nog wat foto's te trekken van kamer en bed... 

23022014475.jpg

23022014474.jpg

23022014473.jpg

23022014477.jpg

23022014476.jpg

De zon scheen toen we naar huis reden, we geraakten Mechelen heelhuids uit en er stond geen meter file op deE19 of de Ring... nog even alles wegbergen in de kelder en het weekend zat er op... een vermoeiend maar heel plezant en vooral nuttig weekend! 

We hebben hard gewerkt... maar 't is nog niet gedaan... nog 9 dagen te gaan om precies te zijn ... repeteren, programmatekstjes schrijven, meubels verhuizen, dekorbouwen, kostuums in orde zetten, rekwisieten verzamelen, klank en licht op punt stellen, brochetten gaan eten bij de scouts... het worden 9 heel drukke dagen, dus hier op dit medium gaat er blogsgewijs van mijn kant niet veel meer gezeverd worden!

Maar tegen volgende week vrijdag staan we er... dan drinken de Goden Duvel in het Zaventemse stedelijke auditorium... en u misschien ook!?      

 

14:25 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik kom mee met de zoon op 8/03.

Gepost door: freddy | 28-02-14

De commentaren zijn gesloten.