15-02-14

zittend werk!

affiche drinken de Goden Duvel.jpg

We zijn de laatste dagen zeer druk bezig met de voorbereidingen van onze eigen produktie bij Plankenkoorts in Zaventem... muziek en geluiden zoeken en maken, rekwisieten verzamelen, kledij bij mekaar zoeken, mijn akteurs aansporen tot het herhalen van tekst... drukdrukdruk dus...

maar vandaag gingen we een handje - eigenlijk een stoeltje - toesteken in Vilvoorde bij Stalstudio, voor hun stuk in aanbouw "Perrongeluk".

Ik mag en kan er niet veel van zeggen, want 't is een creatie en 'k heb nog geen enkele repetitie gezien, maar het dekor bestaat in elk geval uit stoelen... veel stoelen... héél veel stoelen zelfs.

15022014452.jpg

15022014454.jpg

15022014456.jpg

Niet gehinderd door enige voorafgaandelijke instructie terzake, stapelden we dus voor de middag enthousiast en vakkundig stoelen... we stapelden alsof we al ons hele leven stoelen stapelden... we lieten onze ongebreidelde fantasie de vrije loop en zagen - en vonden - dat het goed was... tot één van de acteurs zo rond de noen toekwam... het geval bestudeerde en eens naar de regisseur belde...   

De gestapelde stapel bleek niet helemaal datgene wat die brave mens in zijn gedacht had... tja, regisseurs, 't is een raar volkje... ik weet er alles van!

Onschuldig

Dus aten we eerst onze koffiekoeken en broodjes op... waarbij dient gezegd dat er weliswaar géén américain préparé was voorzien, maar de hesp wel in voldoende schelletjes aanwezig bleek en bovendien bijzonder lekker was... en de lange suissen ook!

15022014458.jpg

15022014459.jpg

Nadien ontstapelden we het hele zootje, hielden krijgsberaad en begonnen opnieuw... 

15022014465.jpg

15022014468.jpg

De tweede versie zag er na een uurtje eigenlijk ook schoon uit... als die nu nog door de regisseurskeuring geraakt, dan is 't dekor af peins ik... en kan ik volgende weken aan mijn eigen exemplaar beginnen denken... 

Want om het nuttige aan het aangename te paren, heb ik vanmorgen een deel mijn eigen oud - en bijgevolg een beetje overtollig - terrasmeubilair ingeladen, ter vergroting van de Stalhoop en heb in ruil 5 ouwe barkrukken geleend... voor ons eigen dekor... een win-win situatie als het ware!

tsjongesjonge... twee stoelendekors gezet, 5 schoon barkrukken "versierd", van 3 ouwe tuinstoelen afgeraakt en op de koop toe gezellig met de kameraden koffiekoeken en pistolees met hesp en kaas gegeten...én een blonde Grimbergen of twee tot mij genomen... mijn weekend kan nu al niet meer stuk... en we zijn nog maar zaterdagnamiddag!

En waarom Grimbergen en géén Duvel...?

Wel... Duvel dat is voor binnenkort... vanaf 7 maart drinkt de regisseur Duvel... en de Goden ook!   

16:59 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.