28-10-13

toch wel in beeld geweest!

Dit voorbije weekend was - zeker voor een mens in "verlof voor pensioen" - een verbazend drukke bedoening: gisteren kwamen de zoon en zijn lief én de schoonmoeder op bezoek en waaide het al redelijk stormachtig... pas op, voor alle duidelijkheid: het één had wel niks te maken met het ander!

En zaterdag gingen we 's ochtends affiches hangen ter promotie van de komende nieuwe produktie van Stalstudio: The Beauty Queen Of Leenane (http://www.stalstudio.be/) en werden halfweg onze plaktrip op de Vilvoordse Grote Markt zowaar staande gehouden door een groepje "Groenen" - met belendende cameraploeg - die graag wilden weten wat ik zoal vond van de files in het algemeen en vooral van die in onze regio en of ik mijn mening ook even wou geven betreffende de geplande uitbreiding van de Ring... ze hadden duidelijk absoluut niet door dat ik N-VA'er ben, want er werd door de journalist van dienst geen enkele verwijzing gemaakt naar de veer die zou gebroken zijn of bijvoorbeeld naar vroegere speechen van Jambon en ik kreeg zelfs geen sjagrijnige uitlatingen over plezante jeugdfotootjes van Ben Weyts... ik diende ook geen uitleg te geven over het feit dat we ons naar het schijnt gaan moeien met de walen en - nadat ik had verklaard woonachtig te zijn in Zaventem - werd er zelfs geen woord vuil gemaakt aan de uitspraken van de Raad van State en bijhorende schorsingen van sommige wat onkoosjere politieke lieden uit mijn dorp... nee hoor, ze wilden enkel en vooral horen dat een verbreding van de Ring géén goede oplossing is... niet voor het fijne stof en niet voor de iets minder fijne files! En wie zijn wij om daar dan tegenin te gaan! 

Persoonlijk vinden we wel dat we ons beter vooraf hadden geschoren... en er mogen echt wel een paar kilootjes af... niet iedereen heeft breedbeeld TV... maar we hebben toch maar lekker een close-up gehad nietwaar!

intervieuw VRT.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(en als je op de foto klikte, kwam je bij het filmke uit... maar ondertussen hebben ze dat blijkbaar bij de VRT aangepast ... tja, ze zullen toch door hebben dat ik N-VA er ben zeker... tommetoch...voor één keer dat ik de geheime wegen der informatica dacht door te hebben, is mijne link al niet meer juist... ) Tong uitsteken

  

en toen nadien op het terras van de Koning van Spanje onze ice tea op was - na de afficheslag! - bolden we vrolijk naar het Noordstation in Brussel, alwaar een betoging tegen die vermaledijde GAS-boetes in de maak was.

Ondergetekende had namelijk de zeer twijfelachtige eer om enkele jaren geleden ook te genieten van deze onrechtvaardige geldklopperij: volledig akkoord dat je beboet wordt als je voor overlast zorgt en tegen de kerk pist of je vuil in andermans voortuin deponeert en zo... maar ik werd opgepakt toen ik foto's maakte van een ludieke TAK-aktie aan het paleis in Brussel, werd prompt een namiddag de doos ingedraaid en kreeg nadien 75€ "GAS-boete" aan mijn been gesmeerd.

Wij - en met ons TAK en de VVB - zijn van oordeel dat politieke akties resorteren onder het recht op vrije meningsuiting en zeker niet kunnen/mogen bestraft worden op dergelijke manier... zelfs de minister vond het toen een geval van "oneigenlijk gebruik" en ondertussen heeft de politierechtbank in Brussel het ook eindelijk begrepen: we zijn in hoger beroep vrijgesproken!

Maar we wilden zaterdag graag onze steun gaan betuigen aan iedereen die op ludieke wijze wenst te protesteren tegen het mogelijke misbruik van dit soort boetes...

We parkeerden dus onze moto in de schaduw van ons vroegere Belgacombureau, loerden eens naar het venster op de eerste verdieping waar we de laatste jaren beroepshalve resideerden en mengden ons dan opgewekt onder de aanwezige massa... om dra tot de vaststelling te komen dat we precies op het verkeerde feestje waren verzeild geraakt!

26102013349.jpg

26102013357.jpg

26102013353.jpg

26102013352.jpg

26102013354.jpg

Na enig speurwerk - en met de hulp van enkele ondertussen goed gekende federale agenten - ontdekte ik dat tussen de tientallen soorten linkse groeperingen er toch ook enkele gelijkgezinden zaten... helemaal weggestopt op een hoekje van het plein! 

26102013355.jpg

gas betoging1.jpg(foto TAK)

Ik sloot me aan bij de vrienden van TAK-VVB en liet deze keer wel mijn vest wel breed openhangen... er liep wel wat TV-volk rond, maar veel intervieuws zou ik vanmiddag niet meer moeten geven, dacht ik... en dat klopte!

26102013356.jpg

De leiding van TAK-VVB was blijkbaar de dag voordien door de organisatie gesommeerd zeker niet mee op te stappen... we waren niet gewenst op hun evenement(!)... blijkbaar mogen in ons land enkel linkse verenigingen protesteren tegen GAS-boetes(?)

Een beetje raar en volgens mij een redelijke onverdraagzame houding vanwege een politieke kant die schier onophoudelijk en kamerbreed "verdraagzaamheid" hoog in het vaandel voert... maar die verdraagzaamheid geldt vermoedelijk enkel ten aanzien van de eigen - precies nogal franstalige en multiculturele - linkerzijde...  Vlamingen van onze strekking vallen blijkbaar buiten het plaatje en moeten enkel zwijgen en oprotten... zelfs desnoods met geweld verwijderd worden!

Ondanks dat "verbod" namen we ons voor toch mee op te stappen, maar toen we het TAK-spandoek ontrolden, werd de sfeer in de directe omgeving redelijk grimmig: enkel rode rakkers stonden eerst met open mond te gapen naar het spandoek en de bordjes en toen een Leeuwenvlag werd ontplooid maakten sommigen al aanstalten om abras te komen zoeken.

Er volgde druk overleg en de eigen "ordedienst" van de organisatie trok dan maar een soort "cordon sanitaire" op tussen ons groepje en de rode meute... en enkele leden van die zogezegd ordedienst vonden het bovendien opportuun om de lichtjes verbouwereerde gapers aan de andere kant met veelzeggende gebaren duidelijk dat wij "fascisten" waren... een "ordedienst" van een betoging die zelf anderdenkende deelnemers ophitst... 'k heb het nog niet te dikwijls meegemaakt!

En zeggen dat wij eigenlijk niet mee mochten opstappen omdat we "voor verdeeldheid zorgen"! Ge moet het maar kunnen uitleggen. 

gasboetes2.jpgfoto TAK

En zo stonden we - toen de stoet vertrok - te kijken op een rijtje jongelui die het duidelijk stoer vonden om arm in arm met zwarte jekkertjes en dito kappen en sjaals voor het gezicht ons uitdagend te fixeren op vrij vijandige wijze...

Ondertussen waren er wel een aantal onopvallende doch potige kerels - met rugzakje en oortje - in de buurt komen postvatten... lang geleden dat ik nog zo tevreden was dat mijn doen en laten van nabij werd opgevolgd door politie in burger... maar eigenlijk hoefde de hele betoging toen al niet meer voor mij.

Ik heb later gezien dat de Vlaamse kameraden toch nog veilig zijn mee rondgestapt en nadien zelfs weggeraakt, bewaakt een waar politiecordon in gevechtstenue, maar toen de optocht op gang kwam, ben ik naar mijn moto gewandeld en reed op het gemak weer naar Stalstudio!

Solidair zijn met de jeugd en protesteren tegen GAS-boetes is één ding, maar mij laten uitdagen door een piepjong hoopje onnozele "politiek korrekte" heethoofden, daar stond mijn kop absoluut niet naar!  

Ondertussen is de storm al wat uitgeraast en zijn we terug van de markt...

28102013367.jpg

28102013364.jpg

28102013365.jpg

28102013366.jpg

Een markt waar vandaag - door die storm - bijzonder weinig kramen stonden en we dus heel rap rond waren... en bijgevolg veel tijd over hadden om in de Z uitgebreid te babbelen over files, betogingen en stormen en vooral pinten te drinken me de kennissen want de "echten" - Marc van de kiekens en Bollé van de schoenen - stonden er wel vandaag en even voordien was 'k bij de bakker juist weg met de allerlaatste picolo en pistolé... meer moet dat niet zijn!

14:30 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-13

Weeral verdikt! Alalalalalalaaa!

gewoon een beetje cijfers over het voorbije feestweekendje:

1 zaal

2 N-VA tenten

48 tafels (met telkens 6 stoelen)

39 medewerkers 

500 bezoekers

3 potten tomatensoep met ballekes 

120 kiekens (en nog veel meer steaks) 

4 verschillende soorten saus

9 types eetbonnetjes

50 borden gemengde sla

129 porties ijs en taart

1 mooie tombolaprijs

72 glazen Duvel (waarvan ondergetekende er ongeveer 6 persoonlijk tot zich nam)

2 dagen achter de kassa met tussendoor al eens een (kleine) bordje "vol-au-vent" en als afsluiter...

1 bijzonder lekkere steak met bearnaise én provencaalse saus... en frieten   

3 keer weg-en-weer moeten lopen met een volle zware tas voor al mijn brol thuis geraakte en...

1600 gram verdikt!

meer moest dat van 't weekend niet zijn!

N-VA STEAK 006.JPG

N-VA STEAK 008.JPG

N-VA STEAK 001.JPG

N-VA STEAK 005.JPG

N-VA STEAK 015.JPG

N-VA STEAK 013.JPG

N-VA STEAK 011.JPG

N-VA STEAK 012.JPG

N-VA STEAK 018.JPG

N-VA STEAK 019.JPG

N-VA STEAK 020.JPG

Voor meer foto's verwijs ik graag door naar de website van de plaatselijke afdeling van de beste, de mooiste, de nuttigste, rechtvaardigste, integerste, serieuste en door de media meest "mismeesterde" partij van Vlaanderen... die van ons!  http://zaventem.n-va.be/

De sfeer was goed, maar we dienden - afgezien van de burgervader en één schepen van zijn blauwe strekking - dit jaar wel het bezoek te ontberen van de meeste andere plaatselijke dorpspolitiekers... de UF'ers die verstaan vermoedelijk geen knijt van de tekst op de aanplakborden en van de uitnodiging in het huis-aan-huisblaadje, daar rekenden we eigenlijk niet echt op, maar we hebben ook geen enkele sos, tjeef of groene gezien... tja... sommigen zijn de laatste tijd blijkbaar precies kwaad op ons... een mens vraagt zich af waarom!

Nu ja... als de coalitievorming maar goed afloopt... de deadline kruipt dichter en dichter... nog maximum een dag of drie en we weten normaal gezien eindelijk of Zaventem weer een college heeft of niet!

En ondertussen aten wij de overschot van de gebraden kiekens op - met tomaat en sla en een heel klein beetje mayonaise - en drinken vooral water... véél water... de kilo's zijn er vlot aangekomen... ze zullen er wel afgeraken ook zeker... al verloopt dát wel een beetje moeizamer!    

17:40 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-13

't zal ook wel wat aan mij liggen!

001.JPG

Eind verleden week waren we een halve dag zoet met het ronddelen van de laatste editie van "ons" huis-aan-huis blaadje... waarin de politieke situatie in Zaventem nog eens uit de doeken werd gedaan.

We hebben dus nog altijd wel geen schepencollege wegens blauw gefoefel en nadien in beroep gaan en dan nog verzet aantekenen ook... maar we kunnen de - al dan niet toevallige - bloglezer bij deze geruststellen: het gaat er blijkbaar toch van komen. 't Is trouwens "van moetens" hebben de gouverneur en de minister gezegd... dus zijn onze nog steeds niet benoemde en daardoor tijdelijke bestierders - of wat daar tegenwoordig moet voor doorgaan - naar het schijnt in het diepste geheim met voorbereidende onderhandelingen gestart.

Die zouden, meer dan één jaar na de verkiezingen, eindelijk moeten leiden tot een nieuwe coalitie... en dit liefst uiterlijk op 4 november! De tijd dringt dus en 't is blijkbaar alle hens aan dek: zelfs de N-VA werd al ten gemeentehuize ontboden... "om eens af te tasten wat mogelijk is"... en wat niet. 

We gaan binnenkort meer weten... hoop ik... maar of we nu mee mogen spelen of niet, één ding staat al vast: dit weekend is 't ons jaarlijks steak-en haantjesfestijn, dus alvast nog even wat reclame maken zie:

 FLYER festijn 2013.jpg

Maar eigenlijk wou ik niet zozeer iets kwijt over steak of haantjes... maar over bier drinken!

Terwijl ik verleden week met die stapel N-VA blaadjes doorheen mijn wijk drentelde, viel het me op dat er hoe langer hoe minder cafés zijn in "mijn" stukje Zaventem... pas op, winkels zijn er ook al niet echt veel meer... we hebben in de buurt wel een massa grote magazijnen zoals Makro in Machelen en Colruyt in Nossegem en Delhaize in Melsbroek en Cora in Evere en Ikea en een hele rits winkels op het industrieterrein naast de snelweg, maar 30 jaar onafgebroken liberaal beleid heeft er vreemd genoeg precies voor gezorgd dat de plaatselijke middenstand vakkundig de nek werd omgewrongen: een vis- of kaaswinkel, een schoenen - of klerenwinkel... een boeken- of speelgoedwinkel... een parfumerie?... allemaal weg! Er is nog hier en daar een bakker en er zijn nog twee beenhouwers, twee gazettenwinkels en één drogisterij... maar te voet ga je niet meer aan alles geraken wat je nodig hebt!

Maar... we hebben wel een miljoen bank- en verzekeringskantoren en interimbureau's en talloze snackbars, restaurants, frietkoten en pittatoestanden en minstens drie nachtwinkels... dat wel allemaal... cafés daarentegen zijn er hoe langer hoe minder!

'k ga ooit misschien wel te weten komen waarom, maar Sven Gatz gaf vandaag toch al een serieuze aanwijzing: we drinken te weinig pinten!

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dm...

In elk geval, ik pleit schuldig: vroeger dronk ik met de collega's al eens een pint tijdens de middag... in Brussel achter het Noord... maar in eigen dorp bleef ik zo goed als nooit "hangen" op het traject tussen station en voordeur... en toen waren er nochtans in mijn directe buurt zeker 5 drankgelegenheden...

En nu ik de hele dag thuis ben, is het te laat: ik heb nu wel de tijd om pinten te gaan pakken... in de cafetaria van de sporthal... want al de andere staminees vlakbij... die zijn dicht!

Het Hooghuis, nadien Brasserie Darna en op het laatst Millenium Bar: dicht en platgesmeten... er komen appartementen op!

27082013281.jpg

29082013286.jpg

30082013287.jpg

04092013301.jpg

09092013312.jpg

17092013316.jpg

De Bridge... enkele jaren geleden dichtgegaan en tegenwoordig een mutualiteit!

11102013345.jpg

The Corner... redelijk Vlaams café waar ze - lang geleden - op zondag overheerlijke steak serveerden... even een tijdje jazzclub geweest en nadien roemloos en definitief dicht...

07102013338.jpg

Cafe Sporting "bij Jaques"... enige jaren geleden overgenomen en toen helemaal verbouwd... maar - beetje raar - tot nu toe niet open gegaan! 

07102013337.jpg

Dat zijn er vier in een straal van hoop en al 150 meter van mijn deur... op het eerste gezicht zou je denken "het is mijn fout, 'k had maar meer bij die mannen aan den toog moeten gaan hangen"... maar ook buiten mijn eigen wijk verdwenen de voorbije decennia een massa cafés en dáár wens ik geen enkele verantwoordelijkheid voor te dragen... maar 'k ga er één dezer overal eens een foto van gaan trekken zie... (een pregepensioneerde moet toch iets doen... en 'k zal te voet rondtrekken en tussendoor hier en daar een pint gaan drinken!)

één exemplaar kan ik nu al meegeven:

Ons Huis... definitief dicht... er komen serviceflats op... 11102013343.jpg

En daarmee verdween onlangs ook de laatste enige echte fuifzaal in het dorpscentrum... 

Een geluk dat we een nieuw spectaculair modern en veel te groot maar op papier fantastisch ogend cultureel centrum gaan krijgen...mét fuifzaal!... of misschien ook niet...

Het vorige bestuur heeft dat weliswaar beloofd en beslist... maar wat is dat tegenwoordig nog allemaal waard in de politiek... en daarbij... 't zal afhangen van welk bestuur we gaan krijgen zeker...en of er nog geld gaat zijn voor zulke megalomane projecten.

Eigenlijk had ik er wel bij willen zijn... bij die besprekingen... 'k had misschien moeten zwijgen, maar 'k zou toch al iets meer geweten hebben nietwaar... en daarbij, in de bar van de raadszaal staan er trouwens altijd pinten koud in de frigo... kwestie dat - als ge dorst hebt  - ge daarna niet direct op café moet gaan zitten!

Onschuldig

17:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-10-13

Cultuur in Zaventem

Een CC hebben we (voorlopig) nog niet, ze spreken er wel al lang over... van een eind vóór de laatste eeuwwisseling al... en de plannen bestaan ook al jaren, maar tot nu toe moet cultuurminnend Zaventem zich echt wat behelpen met lapmiddelen... serieuze feest- of andere zalen hebben ze bij ons bijna niet meer, de "cultuurhoeve" is piepklein en over het "gemeentelijk auditorium" ga ik niks zeggen... kwestie van beleefd te blijven!

Maar ja, de laatste tijd zit de gemiddelde dorpspolitieker met andere zorgen aan het notabele hoofd... bijvoorbeeld het bijéénvijzen van een werkbaar gemeentebestuur... om zo maar één dingetje aan te halen...

Gisteren echter stond er dus wél cultuur op het menu in Zaventem: voor de eerste keer organiseerde de gemeente een "Van Dijckwandeltocht" doorheen het centrum en helemaal tot in Nossegem.

Wij hebben ons goed op tijd ingeschreven en de factuur vereffend, dus mogen we mee!

Dat blijkt een fijn plan, want het wordt een mooie wandeltocht langsheen de "toeristische toppers" van Zaventem en Nossegem, met onderweg hier en daar een woordje uitleg en een hapje of drankje ... de route is vooraf vakkundig bewegwijzerd door de wandelvereniging de Parkvrienden en we krijgen ter plaatse een plannetje en een overzicht van de stopplaatsen en bonnen voor de proeverij én een vragenlijst... want, je kan onderweg eveneens meedoen aan een kwis!

Dus, om 13.00u maken wij vol blijde verwachting onze opwachting op het kerkplein, gewapend met stapschoenen, zonnebril, een regenfrakske en de draagtas met het nieuwe speeltje van de madam (ze heeft onlangs beslist om zich ook aan de edele kunst van de digitale fotografie te wijden en kocht gelijk een heel goeie occassie Nikon D5100 over van een collega)... 't is haar eerste keer... dat ze er foto's gaat mee trekken bedoel ik... en terwijl we met de eerste groep om 13.00u opstappen en ik dus overal aandachtig de uitleg van de gidsen volg en onderweg speur naar oplossingen en antwoorden voor moeilijke en andere vragen en minutieus 42 keer een (hopelijk en vermoedelijk) correct hokje aankruis, trekt zij enthousiast kiekjes... van de gids en van het beroemde schilderij van Van Dijck in de Sint Martinuskerk en van ons - ik, Bea en Erik -  en van de parken waar we door wandelen en van de cultuurhoeve en van Nossegem en van nog veel meer... kortom... ze is de hele namiddag braaf en vooral druk bezig!

cultuurwandeling 2013 027.JPG

cultuurwandeling 2013 031.JPG

cultuurwandeling 2013 035.JPG

cultuurwandeling 2013 036.JPG

cultuurwandeling 2013 038.JPG

cultuurwandeling 2013 047.JPG

cultuurwandeling 2013 049.JPG

cultuurwandeling 2013 056.JPG

cultuurwandeling 2013 059.JPG

Om 14.00u - na een uur rustig wandelen en ingespannen luisteren en speuren - verorberen we de eerste twee hapjes en mag ik ook heel even de chique Nikon vasthouden...   waarna we verder wandelen langs het Noskoemwegske (antwoord op kwisvraag 30) en de madam uitgebreid het wandelende volk, vieze beken, vergezichten, velden en vliegtuigen in het vizier neemt... en kapelletjes... echte dan, want een café komen we onderweg eigenlijk niet zo direct tegen!

cultuurwandeling 2013 062.JPG

cultuurwandeling 2013 063.JPG

cultuurwandeling 2013 067.JPG

cultuurwandeling 2013 069.JPG

cultuurwandeling 2013 072.JPG

cultuurwandeling 2013 076.JPG

cultuurwandeling 2013 084.JPG

cultuurwandeling 2013 092.JPG

cultuurwandeling 2013 088.JPG

 

Aan de kerk in Nossegem worden we stichtelijk onderhouden door Marilyn die honderduit vertelt over antieke pastoorswoningen, gesneuvelde geestelijken in de Kongo, kanten frulletjes uit de 17e eeuw en de hoge hakken van "Lowie Kattors"... voor het bouwjaar van de Mariagrot achter de kerk dienen we zelf wel tot daar te wandelen... en ontdekken tot onze verbazing dat ze hier eind jaren 60 toch nog zo zwaar katholiek waren dat er kon geïnvesteerd worden in een betonnen soort grot met beeld... als is het er dan eentje van zeer bescheiden afmetingen.

Martinneke trekt het christelijk architecturaal kleinood echter niet... ze is met fikse stap doorgestoomd tot aan de hoeve Nothengem...

cultuurwandeling 2013 093.JPG

Iets meer dan 33 jaar geleden was het hier op een zonnige lentedag dikke ambiance, want toen vierden wij onze trouwfeest... vandaag is de hoeve grondig verbouwd en werd de inrichting vakkundig naar de kl...ten gerenoveerd en is de zaal nu onder andere uitgerust met een soort toog en steunpalen in foeilelijke faiencekes... nu ja over kleur en smaak kan je niet discussieren... zeggen ze... maar ik blijf er bij, de inrichting is een miskleum... 't was veel stemmiger en mooier toen ik er trouwde!

Maar wat betreft de rest van de smaak valt het vandaag mee: wij proeven hier van hapjes nummer drie en vier... het ene bestaat uit een lepeltje hutsepot van onbestemde samenstelling en het andere ook... maar dan iets anders van smaak en inhoud... precies dat er kip in dat tweede zit(?)... de catering op onze feest was een pak uitgebreider en de drank véél straffer... maar de beide hoopjes vandaag op mijn bord blijken best lekker... we drinken een glaasje water(!) om door te spoelen en vatten dan resoluut de terugweg aan en om 16.00u staan we weer op het Kerkplein waar we als afsluiter van de wandeltocht een pak informatie krijgen over het huis de Boisschot.

cultuurwandeling 2013 094.JPG

cultuurwandeling 2013 102.JPG

De wandelaars mogen zelfs een kijkje nemen bij die mensen thuis en nadat de hele horde langs de gedekte tafel is gedrumd en via de keuken, gang en living weer buiten is geraakt, krijgen we er naast in de garage(?) onze hapjes nummer 5 en 6 geserveerd... het laatste "hapje" blijkt zelfs een slokje: een glaasje citroenjenever om de tocht af te sluiten... je kan ook een originele foto laten maken door de mannen van Klik Klak... maar eerst moeten de antwoordbladen ingevuld... en is het tijd voor een pint... en nadien gaat het er niet meer van komen... van samen met de eigen madam op de foto te geraken, bedoel ik!

cultuurwandeling 2013 104.JPG

Terwijl de folkgroep Nogal Neig van jetje geeft op het podium en de gewone toeristen passeren langs kraampjes vol streekprodukten en ambachtelijke toestanden, bestellen wij een dikke pint en onder het waakzame oog van Peter-van-de-Z en Orso-van-de-Uiver wijden we ons dan aan het finaliseren van de antwoorden op de vragenlijst...

cultuurwandeling 2013 106.JPG

cultuurwandeling 2013 107.JPG

Om half vijf zijn alle vragen juist ingevuld - denken we toch - en bestuderen we bedachtzaam de concurrentie... wij zijn zelf redelijk zeker van onze zaak... we hebben goed opgelet, zijn van nature wel niet van Zaventem maar ook niet echt dom én hebben met Erik een betrouwbare informatiebron in ons team... heel veel gaan we dus niet fout hebben... peins ik toch!

Behalve dan die schiftingsvraag... we vermoeden dat er vandaag toch een honderdtal deelnemers zijn ingeschreven en ik schat dat 85% zijn lijst gaat afgeven... 't is nu maar te hopen dat het merendeel van die Parkvrienden en andere deelnemers het ding ook in de bus steken... maar liefst niet allemaal... en hier en daar mag er voor mijn part bij de meesten ook al eens een fout kruisje tussen zitten!

Onschuldig

Martinneke heeft echt geen tijd gehad voor al dat kwisgedoe, ze was druk bezig met de fotografie... ik dicteer haar dan maar vlug mijn antwoorden en twee minuten later ga ik de drie formulieren afgeven en tracht daar nog even op de foto te geraken met de schepen voor cultuur, toerisme en andere vermakelijkheden...

Ze is best vriendelijk maar kordaat en houdt de boot af... samen in één portret, dát ziet ze echt niet zitten... achter de dorpspolitieke schermen zijn hoogstwaarschijnlijk momenteel de aftastende onderhandelingen naar een coalitie zeer druk bezig en ik denk dat een zittende blauwe schepen die zichzelf een beetje respecteert, op dit moment niet samen vereeuwigd wil worden met een "caractériel" van mijn slag... voor je het weet komt er iets boven dat niet mocht bovenkomen en moet je het na een tijdje weer gaan uitleggen bij de Raad van State en zo!

Voorkomen is beter dan genezen... zelfs in de dorpspolitiek!

Ze laat zich voor mijn neus trekken met een andere gelukkige en ik slik deemoedig mijn opgelopen blauwtje... en nog een glaasje jenever, maar ze heeft in elk geval ook gezorgd voor prijzen: voor de winnaar ligt een pakket klaar met kaarten en wandelbrochures... en voor de tweede en derde is er eenzelfde pakket voorzien als "troostprijs"... tja...

Een mand vol bier en/of andere streekgerechten zag ik beter zitten, maar daar was precies geen budget voor... een beetje spijtig... tja... of we nu winnen of niet, we gaan in elk geval zelf voor catering moeten zorgen... en dat doen we dan ook volmondig!

Het Duivelsbier is niet slecht, maar terwijl we op de uitslag wachten, ga ik ons toch een Tripel Karmeliet halen...

En om half zes is het zover: schepen Holemans kruipt het podium op en grijpt de micro... en meldt dan met vast stem dat de winnaar van de kwis bekend is... "Rulens Martine mag haar prijs komen afhalen!"

cultuurwandeling 2013 108.JPG

Ik val bijna van mijn stoel van het verschieten, Martinneke heeft dus gewonnen... en ze schreef begot alle antwoorden van mij af... da's straf... ik grijp het fototoestel en terwijl zij op het podium zowat in een deuk ligt van plezier en ik deze toch wel zeer heuglijke gebeurtenis - digitaal maar wat "gebougeerd" - tracht vast te leggen voor het nageslacht, verkondigt de schepen dat de tweede ook zijn prijs mag komen afhalen... en die gaat naar... "Lambrechts Yves"  

cultuurwandeling 2013 109.JPG

Dat doet helemaal de deur dicht... ik geef lichtjes verbouwereerd het toestel weer aan de gelukkige winnaar en huppel fluks naar het podium... mijn lol kan niet meer op... zelfs niet wanneer we ons even later realiseren dat we twee krek dezelfde pakketten hebben gewonnen.  

De Parkvrienden zijn er wel mee: één fiets- en wandelkaart van bijvoorbeeld de Dijlestreek kan best interessant wezen... twee is te veel! Ik schenk mijn prijs aan de wandelclub en voor we zelf naar huis wandelen gaan we ons nog even op eigen kosten voorzien van enkele soorten kaas.

Al bij al was het een prachtige dag en mooie, leerzame en heel plezante tocht, het bleef goed weer en we kregen een verassende ontknoping... maar volgend jaar mag de schepen van Cultuur en Toerisme voor mijn part wel zorgen voor enig "prijsverschil"... we kunnen toch niet iedere keer de helft van onze gewonnen spullen aan anderen cadeau gaan doen nietwaar!

12:19 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-13

pregepensionneerde op de moto

Als toemaatje van de rit van verleden zondag kreeg ik van Ulrich (oud-belgacommer, vriend en collega-motard) een paar kiekjes doorgestuurd van "mijneigen" op de moto... nu trek ik op congé ook wel regelmatig zelfportretten, in al dan niet rare of ronduit onnozele poses...

Maar op de moto ligt dat al iets moeilijker... ik val er soms al eens af, zonder dat ik met andere dingen bezig ben, foto's trekken en rijden - of zelfs stilstaan - is voor ondergetekende dus een toch wat riskante bezigheid...

We zijn den Ulrich dus zeer dankbaar voor het trekken... niet in het minst omdat er toch wel ergens een narcistisch jongetje - met licht overgewicht - schuilt in mijn veel te lange motobroek!

aan de naftpomp op een steenweg in de buurt van afrit Aalst:

DSCF2158.jpg

aangekomen in Doel:

DSCF2164.jpg

DSCF2165.jpg

even poseren op de dijk:

DSCF2175.jpg

Gerolsteiner citroen... light!

DSCF2177.jpg

ter info: de jongedame links zat daar heel toevallig net in beeld... we kennen dat mens dus absoluut niet!

10:56 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-13

echt motoweer... dus weer op de moto!

Terwijl de dorpspolitiek in Zaventem zich moeizaam voortsleept naar een coalitie en de burgemeester onder zware druk staat van de gouverneur, maar blijkbaar toch tijd tracht te winnen om alsnog een werkbare soort meerderheid tevoorschijn te toveren, schijnt de zon uitbundig boven mijn dorp en de belendende percelen... 

Zaterdag trokken we dus blijgemoed al eens naar Brussel... met de trein, want tot nader order durft Martinneke niet achterop mijn Virago te kruipen... en gelijk heeft ze... echt gemakkelijk zit je vermoedelijk niet op dat achterste zitje, zeker niet als ik rij en vooraan al redelijk veel plaats inpak... om nog te zwijgen van mijn kwaliteiten als "biker"!

Tong uitsteken

Maar zaterdag spoorden we dus naar Brussel, voor de plechtige opening van het nagelnieuwe "huisvandeMens"... ze hebben mijn promofilmpje voor het FVJ Brussel weliswaar niet gebruikt... 't zal te lang geweest zijn... of te zwaar.. of niet goed genoeg... we gaan het nooit weten want ik kreeg er geen enkele feedback over en dat is een beetje spijtig.

Het hele "Feest Vrijzinnige Jeugd Brussel" was eigenlijk spijtig onzichtbaar op de openingstentoonstelling in het - wel heel groot en chique - gebouw op de hoek van de Scainctelettesquare. Maar het weer was goed, de pinten kostten maar één euro en de stoverij met friet smaakte... net zoals het optreden van Johan Verminnen werd gesmaakt...

28092013319.jpg

28092013320.jpg

We amuseerden ons dus stichtelijk tussen en met allerlei andere soorten vrijzinnigaards, de jetons geraakten op tegen een uur of acht en wij geraakten vlot weer met de trein thuis...  

Zondag stond er opruim van een kelder in het atheneum op het programma, maar zaterdagavond kreeg ik een SMS'je van "den Ulrich" - oud Belgacomcollega en medemotard - of ik niet mee wou rijden... het doel van de tocht was... Doel.

Mijn masjien stond dit jaar een halve zomer in reparatie en sinds hij eindelijk terug draait is de goesting dus groot om op stap te gaan, maar tot nu toe deed ik enkel kleine toertjes in de omgeving... op mijn eentje... en was ik nog niet verder geraakt dan Leuven - waar ik de intrede van Flup meemaakte vanop de Vlaams-Nationale zijlijn...

06092013302.jpg

maar we wijken af...

Ik stond dus verleden zondag rond de noen al wreed enthousiast en goed op tijd aan een naftpomp ergens tegen Aalst te wachten op mijn rendez-vous en was zielsgelukkig dat ik eindelijk nog eens een serieuze rit kon maken... tot plotsklaps mijn euro viel: 'k was die mannen van Plankenkoorts feestelijk vergeten te verwittigen!

 29092013321.jpg

 

We hopen dus bij deze dat de verhuis ook wel zonder mijn hulp zal in orde gekomen zijn... maar als het motorpak na zo een lange tijd kriebelt, denk ik blijkbaar aan niks anders meer... 'k was het "kelderleegmaken" echt rats uit het oog verloren... en zal mij op de volgende repetitie kamerbreed en uitbundig verontschuldigen voor deze vergetelheid!

Als het een troost kan wezen: 't was een heel mooie rit langs kleine wegeltjes via dorpjes waar ik nog ooit was geweest - en vermoedelijk nooit meer ga passeren - en die onder andere luisteren naar de naam Nieuwerkerke, Erpe, Wichelen, Overmere, Daknam en nog een aantal met Waas vanachter en zo bolden we tot in Verrebroek en dan vlak langs de Waaslandhaven voorbij zowat een miljoen Litouwse, Bulgaarse, Roemeense en Poolse camions... allemaal vol auto's... nieuwe of tweedhandse... 'k weet het niet maar 't waren er veel... héél veel!

Stipt om half drie arriveerden we in Doel.

29092013324.jpg

29092013323.jpg

De recente geschiedenis correct en volledig schetsen van het polderdrop is voor ondergetekende een ietsje te moeilijk, daarvoor is de situatie veel te ingewikkeld, want ingevolge een aantal vreemde en soms onzinnige politieke beslissingen, moest Doel eerst verdwijnen en dan weer niet en dan mocht het blijven bestaan tot ze begonnen met de werken aan een nieuw dok, maar dat gaat er misschien nooit komen... en dus werden inwoners eerst aangespoord om vrijwillig op te krassen en kocht de overheid de huizen op om alles af e breken, maar dan mochten de vroegere eigenaars toch blijven wonen als ze dat wensten en hun eigen vroegere kot huren in afwachting van...?

En zij die al vertrokken waren konden terugkeren en zelfs nieuwe kanidaat huurders mochten er komen wonen en ondertussen waren actiecomitees druk bezig en werden sommige huizen gekraakt en stierf het dorp een langzame en pijnlijke dood...

Tegenwoordig woont er blijkbaar nog steeds  - of opnieuw - een paar honderd man, al dan niet officieel en loopt er op een zondag meer volk tussen de ruines en de dichtgemetselde huizen rond dan dat je mensen tegenkomt op een zelfde zonnige middag in Zaventem centrum... meestal zijn het hier een soort ramptoeristen peins ik... gelijk als wij...

We wilden een paar kiekjes nemen om het "desolate" aspect van het spookdorp weer te geven, maar dat viel dik tegen... we hebben echt wel moeten zoeken en wachten om een paar foto's te kunnen trekken zonder dat er hele families door het beeld kuierden...

29092013325.jpg

Winkels of zo zijn er niet meer, maar er is precies nog wel één echt café in het dorp... en op zondag een "tijdelijke?" kroeg ergens op een binnenkoer... maar wij namen eerst een kijkje in het haventje en zochten dan een plek op het terras van de molen... in de zon en uit de wind was het daar zalig zitten!

29092013326.jpg

29092013327.jpg

29092013331.jpg

29092013330.jpg

29092013329.jpg

29092013332.jpg

29092013328.jpg

De mannen bleven naar het schijnt babbelen tot een uur of zes, maar ik moest vroeger door, want rond die tijd werd ik al verwacht in Elewijt om bij vrienden te gaan dineren...

29092013333.jpg

Rond vier uur zei ik dus dag aan de collega-motards, nam nog een kiekje van de windmolen-met-koeltoren en vertrok...

29092013334.jpg

Aan het Deurganckdok nam ik nog een laatste fotootje van het dok... de sluis aan de andere kant van dee baan wordt naar het schijnt de grootse ter wereld, maar momenteel is het een enorme werf en daarbij, de zon stond slecht om daar een foto van te nemen en op de koop toe mocht ik daar eigenlijk niet parkeren... dus kroop ik weer op mijn masjien en bolde gezwind door de Waaslandtunnel en langs de R2 tot op de E34, dook een paar verkeerswisselaars verder de Kennedytunnel in - voor de eerste keer met de moto - en geraakte zonder file of andere problemen voorbij het stukske Antwerpse ring tot op de E17...

We waren mooi op tijd weer in Zaventem en - na het nemen van een douchke en het hijsen in de zondagse kleren - helemaal gereed om de voeten onder tafel te gaan steken in Elewijt!

Resultaat van het weekend: weer een kilo erbij... dat wordt opnieuw een week lang "regimen"!

12:12 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |