16-10-13

't zal ook wel wat aan mij liggen!

001.JPG

Eind verleden week waren we een halve dag zoet met het ronddelen van de laatste editie van "ons" huis-aan-huis blaadje... waarin de politieke situatie in Zaventem nog eens uit de doeken werd gedaan.

We hebben dus nog altijd wel geen schepencollege wegens blauw gefoefel en nadien in beroep gaan en dan nog verzet aantekenen ook... maar we kunnen de - al dan niet toevallige - bloglezer bij deze geruststellen: het gaat er blijkbaar toch van komen. 't Is trouwens "van moetens" hebben de gouverneur en de minister gezegd... dus zijn onze nog steeds niet benoemde en daardoor tijdelijke bestierders - of wat daar tegenwoordig moet voor doorgaan - naar het schijnt in het diepste geheim met voorbereidende onderhandelingen gestart.

Die zouden, meer dan één jaar na de verkiezingen, eindelijk moeten leiden tot een nieuwe coalitie... en dit liefst uiterlijk op 4 november! De tijd dringt dus en 't is blijkbaar alle hens aan dek: zelfs de N-VA werd al ten gemeentehuize ontboden... "om eens af te tasten wat mogelijk is"... en wat niet. 

We gaan binnenkort meer weten... hoop ik... maar of we nu mee mogen spelen of niet, één ding staat al vast: dit weekend is 't ons jaarlijks steak-en haantjesfestijn, dus alvast nog even wat reclame maken zie:

 FLYER festijn 2013.jpg

Maar eigenlijk wou ik niet zozeer iets kwijt over steak of haantjes... maar over bier drinken!

Terwijl ik verleden week met die stapel N-VA blaadjes doorheen mijn wijk drentelde, viel het me op dat er hoe langer hoe minder cafés zijn in "mijn" stukje Zaventem... pas op, winkels zijn er ook al niet echt veel meer... we hebben in de buurt wel een massa grote magazijnen zoals Makro in Machelen en Colruyt in Nossegem en Delhaize in Melsbroek en Cora in Evere en Ikea en een hele rits winkels op het industrieterrein naast de snelweg, maar 30 jaar onafgebroken liberaal beleid heeft er vreemd genoeg precies voor gezorgd dat de plaatselijke middenstand vakkundig de nek werd omgewrongen: een vis- of kaaswinkel, een schoenen - of klerenwinkel... een boeken- of speelgoedwinkel... een parfumerie?... allemaal weg! Er is nog hier en daar een bakker en er zijn nog twee beenhouwers, twee gazettenwinkels en één drogisterij... maar te voet ga je niet meer aan alles geraken wat je nodig hebt!

Maar... we hebben wel een miljoen bank- en verzekeringskantoren en interimbureau's en talloze snackbars, restaurants, frietkoten en pittatoestanden en minstens drie nachtwinkels... dat wel allemaal... cafés daarentegen zijn er hoe langer hoe minder!

'k ga ooit misschien wel te weten komen waarom, maar Sven Gatz gaf vandaag toch al een serieuze aanwijzing: we drinken te weinig pinten!

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dm...

In elk geval, ik pleit schuldig: vroeger dronk ik met de collega's al eens een pint tijdens de middag... in Brussel achter het Noord... maar in eigen dorp bleef ik zo goed als nooit "hangen" op het traject tussen station en voordeur... en toen waren er nochtans in mijn directe buurt zeker 5 drankgelegenheden...

En nu ik de hele dag thuis ben, is het te laat: ik heb nu wel de tijd om pinten te gaan pakken... in de cafetaria van de sporthal... want al de andere staminees vlakbij... die zijn dicht!

Het Hooghuis, nadien Brasserie Darna en op het laatst Millenium Bar: dicht en platgesmeten... er komen appartementen op!

27082013281.jpg

29082013286.jpg

30082013287.jpg

04092013301.jpg

09092013312.jpg

17092013316.jpg

De Bridge... enkele jaren geleden dichtgegaan en tegenwoordig een mutualiteit!

11102013345.jpg

The Corner... redelijk Vlaams café waar ze - lang geleden - op zondag overheerlijke steak serveerden... even een tijdje jazzclub geweest en nadien roemloos en definitief dicht...

07102013338.jpg

Cafe Sporting "bij Jaques"... enige jaren geleden overgenomen en toen helemaal verbouwd... maar - beetje raar - tot nu toe niet open gegaan! 

07102013337.jpg

Dat zijn er vier in een straal van hoop en al 150 meter van mijn deur... op het eerste gezicht zou je denken "het is mijn fout, 'k had maar meer bij die mannen aan den toog moeten gaan hangen"... maar ook buiten mijn eigen wijk verdwenen de voorbije decennia een massa cafés en dáár wens ik geen enkele verantwoordelijkheid voor te dragen... maar 'k ga er één dezer overal eens een foto van gaan trekken zie... (een pregepensioneerde moet toch iets doen... en 'k zal te voet rondtrekken en tussendoor hier en daar een pint gaan drinken!)

één exemplaar kan ik nu al meegeven:

Ons Huis... definitief dicht... er komen serviceflats op... 11102013343.jpg

En daarmee verdween onlangs ook de laatste enige echte fuifzaal in het dorpscentrum... 

Een geluk dat we een nieuw spectaculair modern en veel te groot maar op papier fantastisch ogend cultureel centrum gaan krijgen...mét fuifzaal!... of misschien ook niet...

Het vorige bestuur heeft dat weliswaar beloofd en beslist... maar wat is dat tegenwoordig nog allemaal waard in de politiek... en daarbij... 't zal afhangen van welk bestuur we gaan krijgen zeker...en of er nog geld gaat zijn voor zulke megalomane projecten.

Eigenlijk had ik er wel bij willen zijn... bij die besprekingen... 'k had misschien moeten zwijgen, maar 'k zou toch al iets meer geweten hebben nietwaar... en daarbij, in de bar van de raadszaal staan er trouwens altijd pinten koud in de frigo... kwestie dat - als ge dorst hebt  - ge daarna niet direct op café moet gaan zitten!

Onschuldig

17:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.