27-09-13

van kiekens en dorpspolitiek

De strooibriefjes zijn digitaal af en de drukker is bezig met de papieren versie, dus niets kan ons beletten om al een beetje reclame te maken voor het "komen eten" weekend van onze afdeling, het leek ons in deze tijden van dorpspolitieke crisis een daad van barmhartigheid: de hongerigen spijzen en de dorstigen laven, in afwachting dat er in Zaventem eindelijk een nieuw schepencollege wordt inééngevezen.

En dat laatste gaat een stukje ingewikkelder zijn dan steak of kip bakken, maar 't is van moeten... ze zijn in Brussel blijkbaar het getalm en de miserie een beetje beu! 

We geraken er trouwens zelf momenteel niet goed meer uit wijs, maar er dient dan ook rekening gehouden met héél veel parameters... ex-OCMW-voorzitsters die verzet aantekenen, kandidaat-OCMW-voorzitters die van de slag niet zeker meer zijn van hun job... partijtjes die bijgevolg vrezen van zonder één enkel mandaat in een coalitie voort te moeten sukkelen... burgemeesters die hun eigen troepen slecht onder controle hebben... geschorste schepenen die zich hardnekkig vastklampen aan hun gemeenteraadszitje... oud-partijvoorzitters die niet kunnen onthouden wanneer ze wat tekenden maar nadien wel hoog van de toren blazen... volksvertegenwoordigers die zo graag hadden willen burgemeester worden... kartels die uiteen vallen waarbij de verschillende fracties zowel in de coalitie als in de oppositie verzeilen... tijdelijke schepenen die luidkeels rondbazuinen dat ze nooit vanzeleven nog één enkel papier tekenen... en tel daar dan een tros fransdolle medeburgers bij plus een paar verzuurde tjeven... en je krijgt een zeer explosieve coctail... en dan spreek ik nog niet van de "caractériels"  van mijn eigen partij... (al is het dan Frans, toch merci mijnheer De Gucht voor dat mooie woord!) 

Sjonge... dat wordt wat op de eerstvolgende gemeenteraad... al weet momenteel geen hond wanneer die gaat kunnen doorgaan! 

En voor alle duidelijkheid: me "we" bedoelen we hierboven "ik"... mijneigenzelve dus... 'k heb weeral - mede door mijn wat bombastische woordgebruik - de misplaatste pretentie gehad van een "pluralis majestatis" te bezigen ... tja... elke vogel zingt zoals hij gebekt is...

't is maar dat er nadien weer geen opmerkingen of klachten komen van mensen die dát niet goed door hadden!

Maar om terug te komen tot de echt belangrijke zaken: binnen drie weken moet ge niet koken!

Wij doen dat voor u, twee dagen lang! (en met "wij" bedoel ik deze keer niet enkel mezelf, maar wel de hele ploeg!)     

FLYER festijn 2013.jpg

 

10:12 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.