26-09-13

campertrip 2013 dag 21

vrijdag 26 juli - planning: 10.00u vertrek - bestemming: thuis (via Luxemburg) - afstand: 370 km

Het is vandaag de laatste dag van de reis. De drie weken zijn voorbij gevlogen, 'k heb al bijna heimwee naar onze Miller en we zijn hem allengs nog niet kwijt... vandaag staan er ongeveer 360 km op het programma... en bijna allemaal snelwegkilometers... 't is namelijk hoop en al een kilometer of vier tot aan de oprit van de E23 en in principe moeten we dan van de snelweg niet meer af tot in Zaventem... 

campertrip 2013 2 040.JPG

Vooraleer aan het ontbijt te beginnen, ga ik een kijkje nemen aan "onze" bareel... het ding staat er deze keer eenzaam bij: geen techniekers en geen ambtenaren... zou het vandaag functioneren?... gaan we buitengeraken?... komt er nog iemand met een zappertje helpen... al deze slagboomvragen dwarrelen door mijn hoofd, maar kunnen mijn matinaal enthousiasme niet temperen... we ontbijten uitgebreid en ruimen op...

campertrip 2013 2 043.JPG

Ik trek een zwaan - die komt kijken of we geen brood over hebben - en neem ook een kiekje van ons terrasmeubilair... het linkse stoeltje van Martine kan er nog mee door, dat gaan we houden tot volgende keer, maar mijn scheve doorgezakte exemplaar mag definitief richting "3e echelon" en de gebarsten tafel ook!

campertrip 2013 2 044.JPG

Ik weet niet direct of het de bedoeling is dat je er je afgeschreven tuinmeubilair in kwijt kan, maar zelfs na mijn "opruimactie" blijft er nog veel plaats over in de afvalcontainer!   

De zon komt er door en het beloofd weer een mooie dag te worden. We zeggen dag tegen de Limburgers naast ons... wat ze nu precies in dat Charmes zo fantastisch vinden weet ik niet, maar ze blijven hier nog een tijdje staan... en iets na tienen checken we voor de laatste keer deuren, dakramen, kastjes en frigo en stel ik ons Sonja in op "thuis" en rij dan naar de serviceplaats, 15 meter verder.

De brave mens die daar rustig zijn WC-cassette staat te spoelen, heeft bijna natte voeten als we onze afvalwatertank opentrekken, maar dat zijn details...

Trouwens, enige neiging tot recidivisme is me niet vreemd: 'k heb in Kaysersberg - ondertussen al bijna drie weken geleden - mijn water al eens laten lopen over de mensen hun voeten... en nu doen we het weer... de cirkel is rond!

Tijd om er een eind aan te maken... aan de reis bedoel ik! 

campertrip 2013 2 045.JPG

campertrip 2013 2 046.JPG

Nog even poseren en dan zijn we echt weg... als de bareel het toelaat!

Ik rij tot vlak voor de gesloten slagboom en die blijft vakkundig dicht... ik bestudeer de instructies maar eigenlijk moet je een ticket hebben genomen bij het binnenrijden... denk ik... en dat hebben we niet... we speuren rond en bedenken hoe we dat gaan oplossen als er plots een kerel in een fluo hesje vanachter een hoek komt... ik bekijk hem zeer onschuldig, wijs dan naar de paal en haal mijn schouders op... hij zucht, drukt ergens op een paar knoppen en hopla... we kunnen door...

Volgens mij gaan ze de investering van hun nieuwe slagbomen niet direct teruggewonnen hebben... dat wordt op deze manier minstens een twintigjarenplan!

ik zwaai vriendelijk naar de man en geef gas... op naar de snelweg!

campertrip 2013 2 047.JPG

Eigenlijk is dat laatste stuk niet leuk om te rijden... ik hou sowieso al niet van snelwegen en het traject langs Nancy en Metz is redelijk druk, met veel zenuwachtig verkeer, maar de grootste files zijn gelukkig echter richting zuiden... dit weekend is het een "zwart" weekend in Frankrijk wat betreft verkeer, geloof ik toch...

't is wisselen van periode, dus iedereen wil vanaf vanavond en morgenvroeg naar de Cote d'Azur en zaterdag en zondag gaat het dan wreed druk zijn in onze richting, op de "terugkeerroute"... maar er zijn er duidelijk al héél veel die op vrijdag vertrekken!

Ten noorden van Metz hou ik mijn dashbord en de file in de tegenrichting in het oog... zeventien kilometer lang schuiven ze aan, wij zijn ondertussen al bijna in Thionville geraakt... maar waar die sukkels aan de andere kant vandaag gaan geraken, dat zal niet al te ver zijn aan dit tempo!

campertrip 2013 2 048.JPG

Om precies tien voor twaalf rijden we Luxemburg binnen... het enige nuttige dat we hier wensen te doen is voltanken en een paar fardes marlboro kopen... dat laatste voor de madam... veel verschil zit er op die rpijzen niet meer op, maar het scheelt toch iets... en als je dan toch passeert nietwaar...

Ik stop weer aan de Shell op de E25 in Berchem en gooi alles vol... 70 liter in de tank en 20 in de jerrycan... dan kan ik nog eens bijvullen, voor ik de camper binnenlever.

We hebben sinds de tankbeurt eergisteren in Valreas 735 km gereden en er gaan nu 70 liter bij... dat is een verbruik van 9,5 liter... hallo... hoe langer we onderweg zijn, hoe zuiniger het ding wordt.. nu ja... we zijn de laatste drie dagen geen cols of gorges over of door gemoeten... we hebben enkel aan een constante snelheid over de N7 en vergelijkbare wegen getuft... dat scheelt een slok op de borrel!

Om half één zijn we al in de buurt van Aarlen als plots onze euro valt: we zijn in Berchem rats vergeten van smoor te kopen voor Martinneke... ik heb mij bezig gehouden met de tank en de jerrycan en gezien het betalen aan de automaat van de pomp zelf gebeurde, moest ik voor niks in de shop zijn... en zij heeft er ook niet aan gedacht!

Ik bedenk dat we evengoed langs de N4 naar huis kunnen... 't is iets omrijden, maar we hebben tijd genoeg en kunnen dan stoppen in Martelange en straks ergens onderweg stoppen en een pak friet gaan eten ook!  

Het voorstel wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd en even verder slaan we de snelweg af en staan een kwartierje later aan een pomp in Martelange... waar ik vrolijk de shop binnenschrijd en drie fardes sigaretten bestel... de madam aan de kassa vraagt "numero de pompe?" en kijkt naar buiten om te checken waar ik sta en ik trotseer de wantrouwige blikken als ik uitleg dat we geen diesel moeten hebben... enkel Marlboro.

Ze kan maar niet kan verstaan dat je als belg enkel sigaretten komt kopen aan een naftpomp in Luxemburg... en ik heb een "déjà vu"... 'k was het al vergeten, maar heb verdorie net hetzelfde geflikt in Bettembourg, bij het heenrijden drie weken geleden... de cirkel is inderdaad rond!

We zijn een klein uurtje verder en nog 120 km van huis en 't is half twee... tijd om op gepaste wijze te lunchen: in een frietkot!

campertrip 2013 2 049.JPG

Twee keer een groot pak en kipcorn en curryworst en een cervelaat plus mayonaise en jagerssaus... de curryworst en andere "junkfood" zijn vrij lekker, maar de frieten konden een pak beter... eigenlijk heb ik in het zuiden van Frankrijk meestal betere frieten gekregen dan deze hier in de Walen... tja 't is misschien toeval... maar soms begrijpt een mens al wat beter waarom ze die dingen in het buitenland al wel eens "French fries" durven te noemen!  

campertrip 2013 2 050.JPG

French or not French, het smaakt toch en tegen twee uur is alles op en zetten we aan voor het laatste stukje...

campertrip 2013 2 051.JPG

De weg is rustig en het weer zonnig en we passeren met een rustig vaartje Namen en Waver en het stukje Ring en om precies half vier zijn we er... na een trip van precies 3.154 km.

De kroost heeft - zoals afgesproken - puik gezorgd voor een parkeerplaatsje vlak voor de deur!

campertrip 2013 2 059.JPG

campertrip 2013 2 060.JPG

Rest ons nog enkel alles uitpakken, een paar machines was doen, alles wegbergen, morgen binnen en buiten kuisen de camper kuisen en hem dan voltanken en binnenleveren... 

campertrip 2013 2 058.JPG

campertrip 2013 2 054.JPG

campertrip 2013 2 055.JPG

campertrip 2013 2 056.JPG

campertrip 2013 2 057.JPG

De kroost heeft 's avonds zelfs voor het diner gezorgd... en Fredje komt kijken hoe we het gehad hebben en draait ook een sliertje mee.

campertrip 2013 2 052.JPG

Hij was erbij toen we vertrokken en is nu terug paraat als we arriveren... er is nu echt absoluut geen enkele twijfel meer mogelijk:

De cirkel is echt rond!

Stoer   

epiloog:

we zijn ondertussen twee maanden verder en het vertellen van mijn verhaal heeft dubbel zolang geduurd als de reis zelf... maar één ding willen we nog weergeven: we kregen alweer onze waarborg terug... en volgend jaar gaan we - bij leven en welzijn - weer met de camper op stap... misschien eens "naar boven" deze keer...

De Waddeneilanden, Denemarken en Oostzee... dat moet ook goed te doen zijn, mijn gedacht!   

12:14 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Merçi maat

Gepost door: freddy | 27-09-13

De commentaren zijn gesloten.