26-04-13

cordon sanitaire bis?

 

IMG_3520.JPG

 

Ik zit dit weekend traditiegetrouw weer in Destelheide... met een paar honderd 12-jarige jongeren... om mee te helpen met de organisatie van hun lentefeest... we maken daar een filmpje van het hele gebeuren en tonen dat zondag op de eindplechtigheid aan de ouders en genodigden... in de grote aula Q van de VUB... het wordt dus vanaf seffens drukdrukdruk... eerst meestal een serieuze file om tot daar te geraken en dan het zaakje organiseren en installeren en morgen en overmorgen met ons team alles filmen en regisseren, monteren, discuteren... en ('s avonds laat) een paar ijskoude Duvels consumeren... dus een paar dagen even geen dorps- of andere politiek voor mij!

maar 'k wil mij er toch even zelf aan herinneren - en met mij liefst zoveel mogelijk anderen ook -dat we zeker als "Randbewoner" absoluut wel aan politiek moeten blijven doen... en dan nog liefst bij een partij die wel opkomt voor de Vlaming in Vlaams-Brabant... op de tjeven, sossen en liberalen moeten we alvast niet rekenen... als ik mag afgaan op een persbericht van Linda Van den Eede, fractievoorzitter N-VA in de Provincie!    

 

Provincieraadsleden meerderheid kiezen Union des Francophones boven N-VA!

Minstens 8 provincieraadsleden uit de meerderheid (CD&V, Open VLD, sp.a en Groen) stemmen nog liever voor het UF dan voor de N-VA. Dat is de verregaande conclusie van de provincieraad van 23 april 2013. N-VA neemt daar akte van en weet nu dat enige hulp in de strijd van de verfransing in Vlaams-Brabant al zeker niet van de klassieke partijen zal komen.

Linda Van den Eede (fractievoorzitter N-VA): “De situatie heeft zich als volgt afgespeeld. Voor de algemene vergadering van de cultuurregio Pajottenland moest de provincie een lid van de oppositie verkiezen. In Vlaams-Brabant heb je dan niet veel keuze. Er waren kandidaturen van mezelf (N-VA) en van de heer Thiéry (UF). Er waren slechts 4 UF’ers aanwezig in de provincieraad, maar de kandidaat van het UF haalde toch 11 stemmen. We durven er vanuit gaan dat de man geen stemmen zal gekregen hebben van N-VA of het Vlaams Belang (de twee enige andere oppositiepartijen), waardoor we logischerwijs kunnen concluderen dat minstens 7 leden van de meerderheid voor een kandidaat van het UF gestemd hebben.”

Net toen iedereen dacht dat de grenzen van het politiek fatsoen niet meer verder konden overschreden worden, werd de N-VA fractie in de provincieraad nog eens met verstomming geslagen.

Linda Van den Eede: “Ook voor de erfgoedregio Hageland moest een kandidaat uit de oppositie worden aangeduid. Daar waren 3 kandidaten. De kandidaat van Vlaams Belang haalde zoals verwacht 5 stemmen (hun fractie bestaat uit 5 leden), maar de kandidaat van het UF (de gekende Francois Van Hoobrouck, een balorige burgemeester die de taalwetgeving volledig met de voeten treedt) haalde deze keer maar liefst 12 stemmen. Dat wil zeggen dat maar liefst 8 (ongeveer 20%!) leden uit de meerderheid een kandidaat van het UF boven een kandidaat van de N-VA verkiezen.”

N-VA Vlaams-Brabant neemt akte van het feit dat de traditionele partijen nog liever een UF’er in een algemene vergadering zien van een Nederlandstalige instelling dan een N-VA’er. Zit de angst dan werkelijk zo diep?

16:14 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.