28-03-13

weer of geen weer, we zijn weer weg!

Ziezo, de reistas is ingepakt, de batterijen opgeladen (van het fototoestelletje) en de documenten liggen klaar... een GSM nemen we niet mee... ik toch niet, de madam wel... enkel nog straks een taxi bellen: we vertrekken namelijk vannacht om 4 uur naar de luchthaven en dat is wat te vroeg voor de kroost... die moet nog werken morgen en past liever voor het nachtelijk ritje naar de vertrekterminal... hij past trouwens ook op het huis tijdens het Paasweekend. 't is echt een (op)passende jongen, voorwaar!

wat dat Budapest betreft, 't ziet er vanaf het internet een schoon stad uit en het hotel is precies ook mooie doening... Leonardo Hotel... voorheen Ramada...

LEONARDO HOTEL BUDAPEST 1.jpg

LEONARDO HOTEL BUDAPEST 2.jpg

ik citeer:

Het stadshotel ligt in de 9e wijk, ongeveer 2 km (twee metrostations) van het centrum en 200 m van het holocaustmuseum. Het openbaar vervoer bevindt zich op slechts 200 m van het hotel. Vanaf de luchthaven is het hotel gemakkelijk te bereiken.

Hotelfaciliteiten:
Het in 2000 gebouwde en in 2004 gerenoveerde luxehotel beschikt over 6 etages met in totaal 182 kamers waarvan 142 tweepersoonskamers en 15 suites. Het biedt zijn gasten een ontvangsthal met liften, een kluis en een 24 uur per dag geopende receptie. Het hotel beschikt over een van airconditioning voorzien restaurant met niet-rokergedeelte en kinderstoelen. Zakelijke gasten kunnen onder andere gebruik maken van de conferentieruimte. Daarnaast kan op ieder moment van de draadloze internetaansluiting (WLAN) gebruik gemaakt worden. Bovendien staan de medische dienst, was- en roomservice tot uw beschikking. Tevens is er een parkeerplaats en een parkeergarage.

Kamers:
De smaakvol ingerichte kamers beschikken over een apart woongedeelte en een betegelde badkamer met haardroger. Ook hebben de kamers een telefoon, satelliet/kabeltelevisie, centrale verwarming, kluis, koelkast en een minibar.

Sport/entertainment:
Het hotel beschikt over een sauna en een fitnessstudio.

tja... zakelijke gasten zijn we wel niet en 'k geloof ook nooit dat ze ons voor die prijs in een suite gaan steken, maar de ligging is blijkbaar ideaal om de stad te verkennen en dat is belangrijk... enkel het weer gaat precies wat tegenvallen!

LEONARDO HOTEL BUDAPEST WEER.jpg

Nu ja... weer of geen weer... het programma ligt al gedeeltelijk vast: we beginnen zaterdag en zondag sowieso met een uitgebreide stadsrondrit... we hebben al onze ticketten voor de toeristische hop-on-hop-off bus... we mogen 36 uur lang onbeperkt op en af zo een open dubbeldekker hoppen! De regenfrakken en bottinnen hangen en staan gereed in de gang en 'k heb een pulleke en paraplu mee... en voor de rest zien we wel... 't is uiteindelijk een citytrip en geen strandvakantie... en ge kunt op zo een bus bijvoorbeeld ook beneden zitten als het slecht weer is, 't is alleen op het eerste verdiep een "decapotabel"!

En als we echt mestnat en/of onderkoeld geraken tijdens het rondstruinen door de lanen en straten van Pest en Boeda en belendende gemeenten, dan gaan we onderweg eens iets drinken in een keldercafé of zo en kruipen wij nadien wel eens in de sauna en vallen daarna de minibar op de kamer aan... lekker gezellig met ons tweetjes!

Deze keer gebruik ik de "wij"-vorm namelijk niet als pluralis maiestatus... maar gewoon omdat het meer dan één persoon betreft... de madam gaat mee! 't is maar dat iedereen die dit al dan niet toevallig mocht lezen, ook goed mee is! Ook de lezertjes met een wat meer beperkt taalgevoel en/of inlevingsvermogen!

Onschuldig    

Alvast een vrolijk Pasen en tot volgende week!  

09:40 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-13

niet normaal

De traditionele feestweken zitten erop: de verjaardag van de madam, de verjaardag van de zoon, de verjaardag van de schoonmoeder, de verjaardag van Marina, een dineetje thuis, tussendoor nog een vernissage van het Davidsfonds én nog een verjaardagsfeestje in de Z... met optreden... echt een zware week geweest... vooral soms om thuis te geraken... maar dat lag dan weer voor een deel aan het weer!

24032013122.jpg

normaal is de lente in deze periode meestal goed begonnen... maar wat heet normaal... verleden jaar hebben we trouwens bij één van de verjaardagsfeesten nog buiten zitten aperitieven... dát was deze keer iets minder opportuun... wegens een beetje fris!

24032013123.jpg

nu ja... nog drie keer en half slapen en we zijn weg: een dagje of zes op citytrip naar Boedapest... ze voorspellen daar toch al tot 17°... en regen... tja... 't is weer eens iets anders dan sneeuw newaar!   

17:46 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-13

weeral prijs!

Ik weet niet of al die onaangepaste fransdolle en anderstalige medemensen het expres doen of dat er in dit geval toevallig een soort communautaire wet van Murphy speelt, maar 't was weer van dat... ik had weeral prijs... 'k werd tijdens mijn boodschappenronde weer geconfronteerd met een moedwilligaard die mij duchtig op de zenuwen werkte... een plaatselijke handelaar die mij enkel in een vreemde taal kon te woord staan... en deze keer niet in Brussel, maar in mijn eigen parochie begot!

U moet eens in Zaventem-dorp gewoon een broek laten herstellen of aanpassen door de kleermaker in de Stationsstraat... in mijn geval was het een nieuwe jeans van de madam thuis en ik stapte er dus binnen "in opdracht" van dezelfde madam... in Zaventem dus... tot nader order een "Vlaamse" gemeente...

wel, de bewuste kleermaker - die er al een aantal jaren resideert - spreekt geen gebenedijd woord Nederlands... de man is zo te zien en horen van Italiaanse afkomst, spreekt frans-met-een-accent...een beetje zoals Aldo Maccione vroeger... maar dan minder grappig... deze inwijkeling zette hier ettelijke jaren geleden vrolijk een handeltje op, maar vond - en vindt - het vooralsnog absoluut niet nodig om zelfs maar enkele basiswoordjes te leren van de taal van de streek... wat integratie betreft kan dat tellen... er worden nochtans taalcursussen gegeven in het atheneum, dacht ik zo... en 'k vraag mij trouwens af hoe hij het doet als hij bijvoorbeeld op de gemeente papieren moet hebben... !? 

 't is dat de kerel feitelijk geen concurrentie heeft in Zaventem en directe omgeving... en dat ik zelf geen broeken kan verstellen... anders stuurde ik hem de boom in... l' arbre... den "albero" porca miseria!

Maar de madam haar broek had prioriteit want ze wil die graag zo snel mogelijk aan trekken... ha jaaa... dus lieten we weeral zien dat wij "slimmer waren" dan hij!

Knipogen

Maar toch... het wringt wat... dat gebrek aan respect ten opzichte van de inboorling... en de klant... nu ja, wat het begrip "klant" betreft.. veel handelaars of echte "stielmannen" hebben we niet meer bij ons... enkel nog banken, interimbureau's, snackbars en pitazaken... we hebben geen kleren- of schoenenwinkel meer, geen kaas- of viswinkel en nog twee slagers... 't is wat vreemd, maar dertig jaar liberaal beleid heeft er blijkbaar voor gezorgd dat de middenstand zo goed als volledig uit het dorpscentrum werd verdreven... raar... maar ze zullen daar wel een uitleg voor hebben zeker... die mannen hebben voor alles een uitleg!

Maar er is dus nog een kleermaker... één... wel eentje waar je niet in je eigen taal terecht kan... maar er is hoop voor het dorp... binnenkort - zodra de Raad van State een uitspraak heeft gedaan en er een nieuw schepencollege kan gestemd worden - gaan we zelfs voor de eerste keer een schepen hebben van "Vlaams karakter"... als alles goed gaat zal die eer toekomen aan de heer EVR (zelfverklaard Vlaams voorman, gordelaar in foute outfit, chagrijnigaard van hobby en volgens sommigen een azijndrinkende kaakslagunitarist) hij wordt dus verantwoordelijke schepen van de gelijknamige commissie... een commissie waar zelfs drie UF-ers gaan in zetelen!

'k ben benieuwd hoe dat gaat aflopen... met een sisser... peins ik!

 

10:23 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-13

Et pour les flamands, la même chose!

'k ben vandaag nog eens naar Brussel geweest... het was weer even geleden, want als een mens er niet meer dagelijks moet zijn voor zijn werk, komt het er niet al te dikwijls meer van om naar daar te sporen... maar vandaag dus wel...

'k moest een bestellingske afhalen... de madam had namelijk via het internet een nogal origineel verjaardagscadeautje gekocht voor een vriendin en ik "mocht" dat vandaag ter plaatse gaan oppikken... en maakte van de gelegenheid gebruik om eens langs een paar boekenwinkels te passeren... 'k had trouwens nog altijd mijn afscheidsgeschenk van Belgacom in de schuif liggen... niet dat we verleden jaar bij ons vertrek veel van die firma kregen hoor... eigenlijk enkel een mailtje met de dwingende vraag om badge en sleutels op tijd binnen te leveren... meer niet... maar de collega's hadden toen een omhaling gedaan en met de ingezamelde fondsen een kredietkaartje gekocht voor de Fnac... en dat ding lag ondertussen al 10 maand in een schuif thuis te wachten op consumptie...

Aldus vertrokken we vanmorgen dik aangekleed maar opgeruimd en welgemoed naar Brussel-Centraal en wandelden van daar langsheen de Grote Markt, Manneke Pis en Comme Chez Sois tot op de Lemonnierlaan om er eens binnen te lopen bij Pêle-Mêle... een grote tweedehandsboekenwinkel... 

Je vind er duizenden - vooral franstalige - boeken, tijdschriften en strips... maar ergens helemaal achteraan in een hoekje stonden er altijd enkele bakken met Nederlandstalige stripverhalen... en daar pleegde ik vroeger al eens een middagje in rond te snuisteren... de enkele bakken zijn ondertussen één enkele bak geworden, maar er zaten vanmorgen toch een tiental strips tussen die ik nog niet had... het voordeel van een dergelijke zaak is bovendien dat de "Vlaamse" spullen worden beschouwd als een soort buitenlandse rommel: in dezelfde bak kom je al eens Duitse of Deense of andere uitheemse publicaties tegen... voor die uitbater is dat blijkbaar allemaal hetzelfde "chinees"... maar de prijs is ook navenant... het aanbod is weliswaar beperkter maar ook véél goedkoper dan de franstalige exemplaren... we zijn als Vlaming duidelijk "quantité négligeable", maar... ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Voor iets meer dan 10 euro had ik een mooi stapeltje strips bij mekaar gezocht en stapte nog steeds welgemoed naar de kassa... normaal denk je dan dat een met gemiddeld verstand begaafde kassamadam wel door heeft dat je Nederlandstalig bent, zeker als je minzaam en beleefd een serie uitsluitend Nederlandstalige boekskes voor haar neus legt en die operatie begeleid met de vriendelijk boodschap "alstublieft" ... maar... zo werkt dat niet in Brussel! 

De juffrouw in kwestie monstert mij redelijk achterdochtig en grabbelt dan stuurs naar de boekjes... het idee alleen al dat er blijkbaar een "Flamand" het aandurft om voor haar toog op te duiken, dat staat haar niet echt aan... ze checkt nauwgezet de vermelde prijzen en telt binnenmonds grommend de getallen op... met een rekenmachine... en meldt dan met forse stem "dix cinquante!"... ik schenk haar mijn breedste glimlach en kijk vragend diep in haar ogen... "dix cinquante" herhaalt ze... op een al iets assertievere toon en steekt het kasticketje uit... en op zo een moment kan je dan als Vlaming twee dingen doen... haar vierkant naar de duivel sturen en boos buitenstappen... zonder boekskes... of betalen...

ik opteerde voor het laatste... één van mijn vondsten betrof een "Rik Ringers" die ik nog niet had , een eerste druk uit 1989, voor maar anderhalve euro... en in perfecte staat... dát laat je gewoon niet liggen... voor geen enkel stom brussels kieken... 'k heb mijn aanwinsten betaald, onder de arm genomen en ben buitengestapt onder het luidkeels verkondigen van de blijde boodschap "nog een heel prettige dag verder juffrouw!"...

'k weet het... het lukt me niet altijd en overal, maar eigenlijk is het best dat je op dergelijke momenten altijd toont dat jij slimmer bent dan zij... ook op communautair moeilijke momenten!

Na een fikse wandeling stapte ik even later de Fnac binnen in City 2, stak mijn tweedehandse strips in een kluisje en ging op zoek naar een paar nieuwe exemplaren... mijn kredietkaartje mocht op... een half uurtje later waren we de gelukkige toekomstige bezitters van de Liber Amoricum "Marc Sleen 90", een paar nieuwe strips en de meest recente editie van het kookboek van de boerinnenbond... mijn huidig exemplaar dateert nog van mijn trouw in 1980... en hoewel in grote lijnen de standaard bereiding van pakweg een bloemkool, een prei of een kervelsoepje weliswaar nog altijd wel hetzelfde zal wezen als toen... is het werk in mijn keukenschuif ondertussen toch wel wat "gedateerd" aan het geraken... vandaar!

En als toemaatje schafte ik me nog een biografie aan van de "Laurent"... nu ja, biografie... 't is geschreven door Mario Danneels en niet door zijne weledele hemzelf... en naar het schijnt is ook niet alles wat er in staat helemaal juist... maar Martinneke leest dat graag... en zodus stond ik even later alweer aan een kassa aan te schuiven met de armen vol - duidelijk Nederlandstalige! - lektuur... en, u raadt het... 'k overhandigde de stapel en mijn kaartje met een duidelijke "alstublieft juffrouw", maar had alweer prijs... de dame achter de kassa negeerde straal mijn welkomstwoorden, stak vlotjes het kredietkaartje in haar machine, scande al mijn aankopen en meldde dan dat ik nog "trente huit" cent moest opleggen... ik vroeg beleefd "hoeveel?" en kreeg als antwoord een beetje bits "trente huit"... 

het kadokaartje was maar goed tot het eind van volgende maand, 'k heb dus dezelfde procedure toegepast als bij Pêle-Mêle... beleefd blijven, gimlachen en uitvoerig in het Nederlands bedanken, afscheid nemen en een prettige dag toewensen... volgens mij worden ze daar gewoon ambetant van... al die franstalige trutten... het weigeren van Nederlands te spreken is blijkbaar symptomatisch in hoofdstedelijke boekenwinkels en bij uitbreiding zowat alle handelszaken(?)... maar ergens vraag ik me toch het volgende af: zou het te wijten zijn aan diepe minachting voor de (schaarse) Vlaamse klantjes... of misplaatste pretentie... of gewoon het logische gevolg van een extreem laag IQ en hieruit voortvloeiende algehele en onmeetbare dommigheid... 

Als je op één voormiddag een dergelijke ervaring opdoet, dan kan je alvast met rede besluiten dat de mentaliteit van de modale Brusselaar ten opzichte van zijn Vlaamse sponsors al even vijandig en dus grondig fout is, als die van de bijna duizend plaatselijke en meestal ook fransdolle politici... als ik dan sommige  - zogezegd Vlaamse - politiekers in mijn streek dagelijks hoor wauwelen in de media (bijvoorbeeld de heer EVR, om hem niet te noemen) over hoe schitterend het BHV-akkoord wel mag wezen en dit vooral dankzij de onverdroten inzet van de tjeven is en hoe groot de zegeningen wel zullen zijn van het BHG-onding... en dan vooral voor de Vlamingen uit de rand...  wel dan denk ik dat er nog heel veel werk ligt te wachten voor bijvoorbeeld de mannen van het TAK en dat het tevens hoog tijd wordt dat de plaatselijke N-VA afdelingen allemaal massaal protest aantekenen tegen de inlijving van de Rand in Groot-Brussel!

Die eersten zijn trouwens net gisteren nog goed bezig geweest... cfr. http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/16...

 

18:36 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-03-13

Hahaa... 80%!

test Nederlands.jpg

09:16 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-13

carnaval in Zaventem en andere amusementstoestanden

Ik zou Zaventem niet direct een carnavalgemeente durven noemen... we zijn geen carnavalisten in hart en nieren, maar er is toch een carnavalvereniging - één denk ik - én we zijn de gelukkige bezitters van een schepen van vermakelijkheden die al eens graag de zotskap opzet... en dus wordt er plichtsgetrouw elk jaar een prins verkozen en een sleutel overgedragen én trekt er elk jaar een stoet doorheen de straten van het dorp... voor de editie 2013 kregen ze weliswaar niemand gek genoeg om te kandideren als Prins, maar zonder gaat ook en er werden als compensatie(?) zowel een jeugdprins als een jeugdprinses benoemd en als toemaatje toverde de hogervernoemde schepen zelfs prompt een passende schlager uit zijn feesthoed... de pret was dus verzekerd en zelfs het weer viel mee... frisjes maar droog... tegen drieën kuierden wij (*) vol verwachting naar de straathoek alwaar de stoet even later in al zijn glorie zou passeren!

(*): gezond-kritische en alerte lezertjes gelieven hierbij wel te noteren dat we ons met "wij" alweer schaamteloos bedienen van een zogezegde "pluralis maiestatis"!

Onder het motto " zitten kost niet meer dan staan" vond ik een plaatsje op de bank op het hoekje van de Van Dijcklaan... een zeldzame keer dat er nuttig gebruik wordt gemaakt van dat straatmeubilair, vermoed ik... en kreeg het gezellige gezelschap van enige kennissen uit "de politiek" en uit de buurt... privacygewijs ga ik hun namen niet te grabbel gooien, maar één van hen - die vlak achter de hoek woont - haalde thuis een flesje wijn en drie glazen en aldus gewapend zaten wij lekker ingeduffeld klaar om voluit van de stoet te genieten... dicht genoeg om alles te zien en net ver genoeg om geen confetti en andere rommel in ons glas gekieperd te krijgen...

16032013111.jpg

De eerste groep die tergend traag de hoek om draaide, bleek een afdeling van de plaatselijke politie... duidelijk buiten competitie want zonder volgnummer... en de volgende groep betrof een wat verkleumde tros majoretten die met veel arm- en beengezwaai iets ingewikkelds trachtten te doen met hun stokken... net voor onze neus viel de stoet stil... ze waren in een soms wat al te spannend pakje gehesen, de majoretten... een paars... en na enkele minuten wachten werd dat ook zowat de kleur van hun lijf en leden... er stond namelijk een stevige bries, daar op de straathoek! Ik heb mij beperkt tot het vereeuwigen van de begeleidende muzikanten... gratuit de mensen zomaar wat zitten uitlachen op deze blog, dáár doen wij niet aan mee!  

De volgende groep deed daar duidelijk wel aan mee... aan het uitlachen van de medemens bedoel ik... zeer enthousiast en zonder scrupules...

16032013112.jpg

16032013113.jpg

16032013114.jpg

Enige onverlaten waren duidelijk de "Aalsterse" toer op gegaan en - geïnspireerd door de onfrisse liberale praktijken tijdens de voorbije verkiezingen - sleurden de schalkse rakkers er met graagte enkele dorpspolitiekers door... wij vonden het alvast plezant genoeg om ons van het bankje naar de straat te reppen en enkele foto's van nabij te trekken van het aanhangwagentje en het gevolg... nu ja, 't was zowat de enige groep die inspiratie vond in de uitwassen van onze dorpspolitiek en de verwijzing naar de Raad van State is op zijn minst actueel te noemen... binnen minder dan een maand gaat die eerbiedwaardige instelling een uitspraak doen over de iets minder eerbiedwaardige praktijken van de betreffende open-VLDers... we zijn benieuwd!

'k heb breed en ongegeneerd gegrijnsd... maar één ding vraag ik mij af... hoe zijn die gasten begot aan al die originele affiches geraakt... een "inside job"?... nader onderzoek was op datzelfde moment niet echt mogelijk, maar we houden u zeker op de hoogte!

Stoer

de rest van de stoet kabbelde rustig voorbij... wat wel opviel is dat een meerderheid van de wagens afkomstig bleek uit "de Limburg"... Heusden, Tongeren, Beringen... en ik vergeet er nog een aantal... de grootste camions en aanhangwagens en andere toestanden kwamen van het verst... een pluim voor die mannen... 'k weet niet welk budget onze plaatselijke bestierders over hadden om al dat fraais tot in Zaventem te krijgen, maar gezien je met zo een dingen volgens mij nooit de snelweg op mag, zijn die mannen dagen onderweg geweest... en dat verdient ons respect!

16032013115.jpg

en van respect gesproken, na de stoet diende ik mijn madam spoorslags af te zetten aan haar school waar ze mee moest helpen met één of ander spaghettifestijn en bolde ik dan door naar Meise waar Kriskras een puike voorstelling bracht van Jo Van Damme zijn toneelwerk "De Jongens"... in theatercafé het Moment... de muziek en belichting konden wat beter, maar 't werd zeer goed gespeeld en was bij momenten hilarisch... respect!

 

11:29 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-03-13

't ligt er serieus dik op!

tsjonge... serieus dik... echt waar... en dan heb ik het niet over mijn eigen omvang (hoewel, daar mag nog wel een goed pak af!) maar over de sneeuw op mijn dakske... het zal wel een beetje door de wind bij mekaar gestuifd zijn, maar één ding is zeker... nog nooit heeft de sneeuw op mijn dakske zo hoog gelegen als vandaag!

12032013104.jpg

en zeggen dat wij (*) verleden week nog vrolijk in het zonnetje in de tuin aan het werken waren... dat zal de eerste dagen precies niet direct meer nodig of zelfs mogelijk zijn... 'k heb het hier nog al gezegd: 't kan verkeren!

12032013109.jpg

En bij de madam op school waren ze net deze week van plan een "car wash" te organiseren... de "grote" Peugeot van Martinneke krijgen we begot momenteel niet uit de garage wegens oprit te glad en het kleine Peugeotje van de kroost gaan we eerst moeten uitgraven peins ik als het nog lang blijft bijsneeuwen!

12032013110.jpg

Mijn voertuigenpark gaat dus nog niet direct proper staan blinken... tja, het zij zo... en sneeuw heeft toch ook een redelijk "kuisend" vermogen... denk ik toch... of is dat alleen als je er je tapijten ondersteboven in legt!?

(*) voetnoot: met "wij" bedoelen we hier geen meerdere personen, maar enkel en alleen onszelf, we gebruiken hier een "pluralis maiestatis"!  Onschuldig  

  

21:07 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

van sneeuw en tegeltjes

Ik zit sinds vanmorgen vroeg met lichte verbijstering naar buiten te loeren... 't is vandaag 12 maart! Normaal zou de "lente" dan zachtjesaan moeten zichtbaar worden in de tuin... maar echt "lente" kan je dit weer toch nog niet noemen...

12032013100.jpg

Morgen is Martinneke jarig en naar het schijnt was het op de dag van haar geboorte ook ongeveer hetzelfde weertype: bitter koud en sneeuw... maar dat is ondertussen alweer... hoe zal ik het zeggen... eventjes geleden... bij een dame doe je dat niet... rondstrooien met gegevens over haar leeftijd... maar ik wil wel een hint geven: ze is van het jaar van "den Expo"!

Stoer 

Ik wil maar zeggen... 't is koud en wit buiten... dus blijven we vandaag binnen... het voorrecht van de prégepensioneerde... als je geen goesting hebt om boodschappen te doen... dan doe je geen boodschappen... en vreet je 's middags bonen... uit blik en met tomatensaus, in mijn geval!

12032013101.jpg

Ze - Martinneke - is met de bus vertrokken... gisteren hebben we het vooruitziende plan gehad om de auto binnen te zetten en vanmorgen lag de vrij steile oprit van de garage er dusdanig maagdelijk wit bij... dat ze het niet riskeerde om de grip van onze zomerbanden te testen op die helling en bijhorende scherpe bocht... veel verkeer is er trouwens niet... naar het schijnt staat er vandaag meer dan 1500 km file... maar in onze straat zijn nog geen 15 auto's gepasseerd peins ik...

12032013102.jpg

nu ja, je kan niet beweren dat je van niks wist... het KMI had het voorspeld en gisteren was het al beginnen sneeuwen in de namiddag... toen we rond 7 uur naar Nossegem reden voor de eerste vergadering met het nieuwe bestuur, lag er al een flink laagje... bestuursvergaderingen houden in de deelgemeenten, 't is een lovenswaardig initiatief en ik heb er niks tegen... maar gisteren liep het toch nog wat stroef... eerst in de file naar daar schuiven, dan meer dan een half uur op de kerel met de sleutel wachten en dan moeten vaststellen dat er daar in die zaal met moeite verwarming en geen echte vergaderfaciliteiten zoals beamer of flipchart of witbord ter beschikking stonden en als toemaatje er niks van hapjes en... absoluut géén drank aanwezig was!

In diezelfde zaal (Hoeve Nothengem, om ze niet te noemen) was het zowat 32 jaar en negen maanden geleden wel even anders... mijn trouwfeest ging daar toen door en al bestonden er peins ik nog geen witborden of beamers... eten en drinken was er toen in overvloed... 't was een mooi zaaltje... 'k ben er later nog een paar keer geweest naar andere trouwfeesten en zo... maar de laatste jaren was ik er niet meer geraakt... vooral omdat het complex door de gemeente grondig werd verbouwd en pas onlangs opnieuw de deuren opende...

't is proper nu... de boel is helemaal opgefrist en gemoderniseerd, de toiletten zijn vernieuwd, er hangen heel veel lampen aan het plafond en er staan genoeg tafels en stoelen om te vergaderen... maar één ding moet me toch van het hart: wie heeft er in hemelsnaam de beslissing genomen om tegels tegen de toog te plakken en tegen de steunpalen in die zaal... en nu heb ik echt niks tegen tegeltjes... tegeltjes kunnen best fraai en zelfs plezant wezen... een beetje afhankelijk van welke boodschap ze overbrengen... zoals bijvoorbeeld...

TEGEL 2.jpg        TEGEL 1.jpg

maar die tegels in hoeve Nothengem... manmanman... wie heeft dáár ooit de bestelbon voor getekend?... volgens mij één of andere gemeentelijke ambtenaar met een spijtige doch zware gezichtsbeperking, ofwel een politieker met een verschrikkelijk slechte smaak... om niet te zeggen, met helemaal géén smaak!

11032013097.jpg

Dat die steunpilaar daar pal tussen de tapkranen in de weg staat, dat zal wel zijn bouwkundige redenen hebben en dat de vloertegels scheef liggen, dat kan aan de muren liggen... je wordt wel wat draaierig van de hele combinatie... maar dat effect hebben tapkranen meestal zo ook al wel op de gemiddelde medemens... zeker na er een tijdje voor te hebben gestaan!

maar dat ze die toog en bijhorende achterwand helemaal hebben bezet met een foeilelijke soort witblauwe tegels... daar zijn volgens mij echt geen valabele excuses voor te vinden... het is een esthetisch onding en doet wat denken aan een beenhouwerij uit de jaren 50, maar dan bepleisterd door de schoonbroer van de beenhouwer die tevens een heel goede charcutier was... en een beetje de handige Harry van de familie... maar niet helemaal door had dat je die tegeltjes ook in een aangenaam en bekijkbaar soort patroon kon schikken, voor ze definitief vast te kleven...

't kan natuurlijk ook zijn dat de man die dit beplakte een heel apart gevoel van humor had en bij zichzelf dacht... "ik ga me eens helemaal laten gaan zie en dan onderweg bekijken hoever ik mag gaan voor de verantwoordelijke politiekers hier me gaan doen stoppen"... en dat gewoon niemand hem gestopt heeft voor de lijm te droog was...

in dat geval... "chapeau"... dan is het geslaagd...  humor, 't is een breed en rekbaar begrip en humor  wordt niet door iedereen op dezelfde manier ervaren... ik weet er alles van!

De gemeentelijke aankoopdienst had trouwens blijkbaar zelfs een paar tegeltjes te veel besteld en dezelfde onverlaat - of grapjas als u wil - heeft dan maar beslist om het overschotje van die spuuglelijke "beenhouwerijcomptoir" in het andere zaaltje, niet weg te gooien of mee te pakken ( 'k weet niet wie de man is en ken zijn madam dus ook niet, maar denk dat hij er thuis sowieso niet mee binnen had gemogen!) Neen, hij heeft de tegels gebezigd om de steunbalken te bezetten... tot op een bepaalde hoogte... niet helemaal tot boven dus... waarschijnlijk waren ze op een gegeven moment dan toch wel allemaal op!  

11032013098.jpg

11032013099.jpg

Eén geluk had ik gisteren... als je je een beetje strategisch positioneert, dan zit je met de rug naar die ondingen en zie je ze niet!

Maar genoeg over tegeltjes... de sneeuw dwarrelt buiten nog steeds in forse vlagen voorbij mijn raam... 'k zal seffens mijn trottoir eens gaan kuisen zie!

Om af te sluiten, toch nog even één tegeltje... tegen dat het beter weer wordt:   

tegel 3.jpg   

10:08 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-13

een dag voor twee/derde geslaagd!

ziezo... de steak van de mannen van de petanqueclub was vanmiddag bijzonder lekker, perfect gebakken... en de bearnaisesaus smaakte echt naar bearnaise... aan de kassa waren ze nog niet echt op dreef maar de service verliep vlotjes... voor hun allereerste keer hebben die mannen dat echt goed gedaan!  

De tentoonstelling van 40 jaar TAK was nadien eveneens dik in orde... veel volk en veel foto's en mooie toespraken en lekkere hapjes en ambiance... en géén tegenbetogingen... hoewel de plaatselijke oppositie blijkbaar daar nogal wat benauwd voor was...

krantenartikel KURT.jpg

TAK was dus massaal aanwezig en federalen niet... da's wel even wennen, want een dergelijke situatie ben je eigenlijk niet echt gewoon... maar ze hadden robocops, friese ruiters en waterkanon thuis gelaten en dat was een wijze beslissing... alles verliep in een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer... en de pinten waren fris en de hapjes "delicieus"...

Nu denk ik wel dat op deze manier mijn tonnage niet wreed rap gaat verminderen... een hele week drink je enkel water en thee en tel je zeer plichtsbewust je "points" en in het weekend smikkel je dan even wat lekkers naar binnen en hop... alle inspanning is voor niks geweest...

en vanavond dacht ik het een beetje er af te werken: eerst wat kuisen en opruimen en dan tappen en rondgaan met hapjes en nadien frigo's aanvullen?... 't is niet echt slavenarbeid te noemen, maar je beweegt toch wel wat... maar nee... 't mag niet zijn... zonet kregen we bericht van de voorzitter van Stalstudio dat de première is afgelast... wegens ziekte van één van de akteurs... een ware domper op de feestvreugde... in de plaats van in zwarte broek, wit hemd, gilet en bijpassend strikje te staan cava schenken voor de genodigden en babbeltjes te slaan en al eens mee te klinken met kennissen en zo, gaan we vanavond waarschijnlijk in de zetel voor TV liggen... zonder cava... 

Nu ja... twee op de drie "dingen" waren OK vandaag... dat is meer dan 66%... er zijn dagen geweest verleden week dat ik bij sommige "activiteiten" zulke score niet heb gehaald!

Tong uitsteken   

15:59 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-13

PFFFFTTT

't is een chance dat de rotweek bijna gedaan is... eerst met een splinter in mijn maag gezeten... van "mijn kas op te fretten"... en enkele slapeloze nachten gehad en sinds woensdag heb ik precies de griep, of een aanverwante virale aandoening... normaal kan zoiets niet bij mij... 'k ben immuun... ik heb een prik gehad in de herfst... maar 'k heb de laatste tijd nogal wel eens iets voorgehad waarvan ik op voorhand nooit had gedacht dat ik het voor ging hebben... en waarbij ik op de koop toe - tot mijn eigen grote verbazing - absoluut niet immuun bleek voor de geestelijke en zelfs lijfelijke gevolgen... soit...

40 jaar TAK.jpg

tja..wat voorbij is, is voorbij... de week was minnetjes maar dit weekend moeten we er alvast staan... boekvoorstelling van TAK...

fading star.jpg

én grote première van Theater Stalstudio... waar ik bovendien mee ga tappen... en steakfestijn van de petanqueclub, een club uit de cité die tegenwoordig bij Jenny in de sporthal haar hoofdkwartier heeft opgeslagen... 'k heb ergens nog een koppel van die ijzeren ballen liggen in de kelder, dus tegen de zomer mij misschien eens lid maken van die mannen...

en ben volgende week is het de grote verjaardagsweek... traditioneel ook zowat mijn duurste week van het voorjaar...

Onbeslist

de madam is jarig op woensdag, de zoon op vrijdag, zaterdag is er weer toneel - bij Kriskras in Meise - en zondag grote feest voor een tante die 80 wordt!

Niks politiek de eerstvolgende tijden dus, maar enkel feesten en plezante dingen... meer moet dat niet zijn!     

12:02 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |