28-03-13

weer of geen weer, we zijn weer weg!

Ziezo, de reistas is ingepakt, de batterijen opgeladen (van het fototoestelletje) en de documenten liggen klaar... een GSM nemen we niet mee... ik toch niet, de madam wel... enkel nog straks een taxi bellen: we vertrekken namelijk vannacht om 4 uur naar de luchthaven en dat is wat te vroeg voor de kroost... die moet nog werken morgen en past liever voor het nachtelijk ritje naar de vertrekterminal... hij past trouwens ook op het huis tijdens het Paasweekend. 't is echt een (op)passende jongen, voorwaar!

wat dat Budapest betreft, 't ziet er vanaf het internet een schoon stad uit en het hotel is precies ook mooie doening... Leonardo Hotel... voorheen Ramada...

LEONARDO HOTEL BUDAPEST 1.jpg

LEONARDO HOTEL BUDAPEST 2.jpg

ik citeer:

Het stadshotel ligt in de 9e wijk, ongeveer 2 km (twee metrostations) van het centrum en 200 m van het holocaustmuseum. Het openbaar vervoer bevindt zich op slechts 200 m van het hotel. Vanaf de luchthaven is het hotel gemakkelijk te bereiken.

Hotelfaciliteiten:
Het in 2000 gebouwde en in 2004 gerenoveerde luxehotel beschikt over 6 etages met in totaal 182 kamers waarvan 142 tweepersoonskamers en 15 suites. Het biedt zijn gasten een ontvangsthal met liften, een kluis en een 24 uur per dag geopende receptie. Het hotel beschikt over een van airconditioning voorzien restaurant met niet-rokergedeelte en kinderstoelen. Zakelijke gasten kunnen onder andere gebruik maken van de conferentieruimte. Daarnaast kan op ieder moment van de draadloze internetaansluiting (WLAN) gebruik gemaakt worden. Bovendien staan de medische dienst, was- en roomservice tot uw beschikking. Tevens is er een parkeerplaats en een parkeergarage.

Kamers:
De smaakvol ingerichte kamers beschikken over een apart woongedeelte en een betegelde badkamer met haardroger. Ook hebben de kamers een telefoon, satelliet/kabeltelevisie, centrale verwarming, kluis, koelkast en een minibar.

Sport/entertainment:
Het hotel beschikt over een sauna en een fitnessstudio.

tja... zakelijke gasten zijn we wel niet en 'k geloof ook nooit dat ze ons voor die prijs in een suite gaan steken, maar de ligging is blijkbaar ideaal om de stad te verkennen en dat is belangrijk... enkel het weer gaat precies wat tegenvallen!

LEONARDO HOTEL BUDAPEST WEER.jpg

Nu ja... weer of geen weer... het programma ligt al gedeeltelijk vast: we beginnen zaterdag en zondag sowieso met een uitgebreide stadsrondrit... we hebben al onze ticketten voor de toeristische hop-on-hop-off bus... we mogen 36 uur lang onbeperkt op en af zo een open dubbeldekker hoppen! De regenfrakken en bottinnen hangen en staan gereed in de gang en 'k heb een pulleke en paraplu mee... en voor de rest zien we wel... 't is uiteindelijk een citytrip en geen strandvakantie... en ge kunt op zo een bus bijvoorbeeld ook beneden zitten als het slecht weer is, 't is alleen op het eerste verdiep een "decapotabel"!

En als we echt mestnat en/of onderkoeld geraken tijdens het rondstruinen door de lanen en straten van Pest en Boeda en belendende gemeenten, dan gaan we onderweg eens iets drinken in een keldercafé of zo en kruipen wij nadien wel eens in de sauna en vallen daarna de minibar op de kamer aan... lekker gezellig met ons tweetjes!

Deze keer gebruik ik de "wij"-vorm namelijk niet als pluralis maiestatus... maar gewoon omdat het meer dan één persoon betreft... de madam gaat mee! 't is maar dat iedereen die dit al dan niet toevallig mocht lezen, ook goed mee is! Ook de lezertjes met een wat meer beperkt taalgevoel en/of inlevingsvermogen!

Onschuldig    

Alvast een vrolijk Pasen en tot volgende week!  

09:40 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.