22-03-13

weeral prijs!

Ik weet niet of al die onaangepaste fransdolle en anderstalige medemensen het expres doen of dat er in dit geval toevallig een soort communautaire wet van Murphy speelt, maar 't was weer van dat... ik had weeral prijs... 'k werd tijdens mijn boodschappenronde weer geconfronteerd met een moedwilligaard die mij duchtig op de zenuwen werkte... een plaatselijke handelaar die mij enkel in een vreemde taal kon te woord staan... en deze keer niet in Brussel, maar in mijn eigen parochie begot!

U moet eens in Zaventem-dorp gewoon een broek laten herstellen of aanpassen door de kleermaker in de Stationsstraat... in mijn geval was het een nieuwe jeans van de madam thuis en ik stapte er dus binnen "in opdracht" van dezelfde madam... in Zaventem dus... tot nader order een "Vlaamse" gemeente...

wel, de bewuste kleermaker - die er al een aantal jaren resideert - spreekt geen gebenedijd woord Nederlands... de man is zo te zien en horen van Italiaanse afkomst, spreekt frans-met-een-accent...een beetje zoals Aldo Maccione vroeger... maar dan minder grappig... deze inwijkeling zette hier ettelijke jaren geleden vrolijk een handeltje op, maar vond - en vindt - het vooralsnog absoluut niet nodig om zelfs maar enkele basiswoordjes te leren van de taal van de streek... wat integratie betreft kan dat tellen... er worden nochtans taalcursussen gegeven in het atheneum, dacht ik zo... en 'k vraag mij trouwens af hoe hij het doet als hij bijvoorbeeld op de gemeente papieren moet hebben... !? 

 't is dat de kerel feitelijk geen concurrentie heeft in Zaventem en directe omgeving... en dat ik zelf geen broeken kan verstellen... anders stuurde ik hem de boom in... l' arbre... den "albero" porca miseria!

Maar de madam haar broek had prioriteit want ze wil die graag zo snel mogelijk aan trekken... ha jaaa... dus lieten we weeral zien dat wij "slimmer waren" dan hij!

Knipogen

Maar toch... het wringt wat... dat gebrek aan respect ten opzichte van de inboorling... en de klant... nu ja, wat het begrip "klant" betreft.. veel handelaars of echte "stielmannen" hebben we niet meer bij ons... enkel nog banken, interimbureau's, snackbars en pitazaken... we hebben geen kleren- of schoenenwinkel meer, geen kaas- of viswinkel en nog twee slagers... 't is wat vreemd, maar dertig jaar liberaal beleid heeft er blijkbaar voor gezorgd dat de middenstand zo goed als volledig uit het dorpscentrum werd verdreven... raar... maar ze zullen daar wel een uitleg voor hebben zeker... die mannen hebben voor alles een uitleg!

Maar er is dus nog een kleermaker... één... wel eentje waar je niet in je eigen taal terecht kan... maar er is hoop voor het dorp... binnenkort - zodra de Raad van State een uitspraak heeft gedaan en er een nieuw schepencollege kan gestemd worden - gaan we zelfs voor de eerste keer een schepen hebben van "Vlaams karakter"... als alles goed gaat zal die eer toekomen aan de heer EVR (zelfverklaard Vlaams voorman, gordelaar in foute outfit, chagrijnigaard van hobby en volgens sommigen een azijndrinkende kaakslagunitarist) hij wordt dus verantwoordelijke schepen van de gelijknamige commissie... een commissie waar zelfs drie UF-ers gaan in zetelen!

'k ben benieuwd hoe dat gaat aflopen... met een sisser... peins ik!

 

10:23 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.