17-03-13

carnaval in Zaventem en andere amusementstoestanden

Ik zou Zaventem niet direct een carnavalgemeente durven noemen... we zijn geen carnavalisten in hart en nieren, maar er is toch een carnavalvereniging - één denk ik - én we zijn de gelukkige bezitters van een schepen van vermakelijkheden die al eens graag de zotskap opzet... en dus wordt er plichtsgetrouw elk jaar een prins verkozen en een sleutel overgedragen én trekt er elk jaar een stoet doorheen de straten van het dorp... voor de editie 2013 kregen ze weliswaar niemand gek genoeg om te kandideren als Prins, maar zonder gaat ook en er werden als compensatie(?) zowel een jeugdprins als een jeugdprinses benoemd en als toemaatje toverde de hogervernoemde schepen zelfs prompt een passende schlager uit zijn feesthoed... de pret was dus verzekerd en zelfs het weer viel mee... frisjes maar droog... tegen drieën kuierden wij (*) vol verwachting naar de straathoek alwaar de stoet even later in al zijn glorie zou passeren!

(*): gezond-kritische en alerte lezertjes gelieven hierbij wel te noteren dat we ons met "wij" alweer schaamteloos bedienen van een zogezegde "pluralis maiestatis"!

Onder het motto " zitten kost niet meer dan staan" vond ik een plaatsje op de bank op het hoekje van de Van Dijcklaan... een zeldzame keer dat er nuttig gebruik wordt gemaakt van dat straatmeubilair, vermoed ik... en kreeg het gezellige gezelschap van enige kennissen uit "de politiek" en uit de buurt... privacygewijs ga ik hun namen niet te grabbel gooien, maar één van hen - die vlak achter de hoek woont - haalde thuis een flesje wijn en drie glazen en aldus gewapend zaten wij lekker ingeduffeld klaar om voluit van de stoet te genieten... dicht genoeg om alles te zien en net ver genoeg om geen confetti en andere rommel in ons glas gekieperd te krijgen...

16032013111.jpg

De eerste groep die tergend traag de hoek om draaide, bleek een afdeling van de plaatselijke politie... duidelijk buiten competitie want zonder volgnummer... en de volgende groep betrof een wat verkleumde tros majoretten die met veel arm- en beengezwaai iets ingewikkelds trachtten te doen met hun stokken... net voor onze neus viel de stoet stil... ze waren in een soms wat al te spannend pakje gehesen, de majoretten... een paars... en na enkele minuten wachten werd dat ook zowat de kleur van hun lijf en leden... er stond namelijk een stevige bries, daar op de straathoek! Ik heb mij beperkt tot het vereeuwigen van de begeleidende muzikanten... gratuit de mensen zomaar wat zitten uitlachen op deze blog, dáár doen wij niet aan mee!  

De volgende groep deed daar duidelijk wel aan mee... aan het uitlachen van de medemens bedoel ik... zeer enthousiast en zonder scrupules...

16032013112.jpg

16032013113.jpg

16032013114.jpg

Enige onverlaten waren duidelijk de "Aalsterse" toer op gegaan en - geïnspireerd door de onfrisse liberale praktijken tijdens de voorbije verkiezingen - sleurden de schalkse rakkers er met graagte enkele dorpspolitiekers door... wij vonden het alvast plezant genoeg om ons van het bankje naar de straat te reppen en enkele foto's van nabij te trekken van het aanhangwagentje en het gevolg... nu ja, 't was zowat de enige groep die inspiratie vond in de uitwassen van onze dorpspolitiek en de verwijzing naar de Raad van State is op zijn minst actueel te noemen... binnen minder dan een maand gaat die eerbiedwaardige instelling een uitspraak doen over de iets minder eerbiedwaardige praktijken van de betreffende open-VLDers... we zijn benieuwd!

'k heb breed en ongegeneerd gegrijnsd... maar één ding vraag ik mij af... hoe zijn die gasten begot aan al die originele affiches geraakt... een "inside job"?... nader onderzoek was op datzelfde moment niet echt mogelijk, maar we houden u zeker op de hoogte!

Stoer

de rest van de stoet kabbelde rustig voorbij... wat wel opviel is dat een meerderheid van de wagens afkomstig bleek uit "de Limburg"... Heusden, Tongeren, Beringen... en ik vergeet er nog een aantal... de grootste camions en aanhangwagens en andere toestanden kwamen van het verst... een pluim voor die mannen... 'k weet niet welk budget onze plaatselijke bestierders over hadden om al dat fraais tot in Zaventem te krijgen, maar gezien je met zo een dingen volgens mij nooit de snelweg op mag, zijn die mannen dagen onderweg geweest... en dat verdient ons respect!

16032013115.jpg

en van respect gesproken, na de stoet diende ik mijn madam spoorslags af te zetten aan haar school waar ze mee moest helpen met één of ander spaghettifestijn en bolde ik dan door naar Meise waar Kriskras een puike voorstelling bracht van Jo Van Damme zijn toneelwerk "De Jongens"... in theatercafé het Moment... de muziek en belichting konden wat beter, maar 't werd zeer goed gespeeld en was bij momenten hilarisch... respect!

 

11:29 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

waar kan ik foto's vinden van de stoet van dit jaar

Gepost door: davy | 22-03-13

er stond begin van de week een hele reportage in het Nieuwsblad

Gepost door: Yves | 22-03-13

De commentaren zijn gesloten.