12-03-13

van sneeuw en tegeltjes

Ik zit sinds vanmorgen vroeg met lichte verbijstering naar buiten te loeren... 't is vandaag 12 maart! Normaal zou de "lente" dan zachtjesaan moeten zichtbaar worden in de tuin... maar echt "lente" kan je dit weer toch nog niet noemen...

12032013100.jpg

Morgen is Martinneke jarig en naar het schijnt was het op de dag van haar geboorte ook ongeveer hetzelfde weertype: bitter koud en sneeuw... maar dat is ondertussen alweer... hoe zal ik het zeggen... eventjes geleden... bij een dame doe je dat niet... rondstrooien met gegevens over haar leeftijd... maar ik wil wel een hint geven: ze is van het jaar van "den Expo"!

Stoer 

Ik wil maar zeggen... 't is koud en wit buiten... dus blijven we vandaag binnen... het voorrecht van de prégepensioneerde... als je geen goesting hebt om boodschappen te doen... dan doe je geen boodschappen... en vreet je 's middags bonen... uit blik en met tomatensaus, in mijn geval!

12032013101.jpg

Ze - Martinneke - is met de bus vertrokken... gisteren hebben we het vooruitziende plan gehad om de auto binnen te zetten en vanmorgen lag de vrij steile oprit van de garage er dusdanig maagdelijk wit bij... dat ze het niet riskeerde om de grip van onze zomerbanden te testen op die helling en bijhorende scherpe bocht... veel verkeer is er trouwens niet... naar het schijnt staat er vandaag meer dan 1500 km file... maar in onze straat zijn nog geen 15 auto's gepasseerd peins ik...

12032013102.jpg

nu ja, je kan niet beweren dat je van niks wist... het KMI had het voorspeld en gisteren was het al beginnen sneeuwen in de namiddag... toen we rond 7 uur naar Nossegem reden voor de eerste vergadering met het nieuwe bestuur, lag er al een flink laagje... bestuursvergaderingen houden in de deelgemeenten, 't is een lovenswaardig initiatief en ik heb er niks tegen... maar gisteren liep het toch nog wat stroef... eerst in de file naar daar schuiven, dan meer dan een half uur op de kerel met de sleutel wachten en dan moeten vaststellen dat er daar in die zaal met moeite verwarming en geen echte vergaderfaciliteiten zoals beamer of flipchart of witbord ter beschikking stonden en als toemaatje er niks van hapjes en... absoluut géén drank aanwezig was!

In diezelfde zaal (Hoeve Nothengem, om ze niet te noemen) was het zowat 32 jaar en negen maanden geleden wel even anders... mijn trouwfeest ging daar toen door en al bestonden er peins ik nog geen witborden of beamers... eten en drinken was er toen in overvloed... 't was een mooi zaaltje... 'k ben er later nog een paar keer geweest naar andere trouwfeesten en zo... maar de laatste jaren was ik er niet meer geraakt... vooral omdat het complex door de gemeente grondig werd verbouwd en pas onlangs opnieuw de deuren opende...

't is proper nu... de boel is helemaal opgefrist en gemoderniseerd, de toiletten zijn vernieuwd, er hangen heel veel lampen aan het plafond en er staan genoeg tafels en stoelen om te vergaderen... maar één ding moet me toch van het hart: wie heeft er in hemelsnaam de beslissing genomen om tegels tegen de toog te plakken en tegen de steunpalen in die zaal... en nu heb ik echt niks tegen tegeltjes... tegeltjes kunnen best fraai en zelfs plezant wezen... een beetje afhankelijk van welke boodschap ze overbrengen... zoals bijvoorbeeld...

TEGEL 2.jpg        TEGEL 1.jpg

maar die tegels in hoeve Nothengem... manmanman... wie heeft dáár ooit de bestelbon voor getekend?... volgens mij één of andere gemeentelijke ambtenaar met een spijtige doch zware gezichtsbeperking, ofwel een politieker met een verschrikkelijk slechte smaak... om niet te zeggen, met helemaal géén smaak!

11032013097.jpg

Dat die steunpilaar daar pal tussen de tapkranen in de weg staat, dat zal wel zijn bouwkundige redenen hebben en dat de vloertegels scheef liggen, dat kan aan de muren liggen... je wordt wel wat draaierig van de hele combinatie... maar dat effect hebben tapkranen meestal zo ook al wel op de gemiddelde medemens... zeker na er een tijdje voor te hebben gestaan!

maar dat ze die toog en bijhorende achterwand helemaal hebben bezet met een foeilelijke soort witblauwe tegels... daar zijn volgens mij echt geen valabele excuses voor te vinden... het is een esthetisch onding en doet wat denken aan een beenhouwerij uit de jaren 50, maar dan bepleisterd door de schoonbroer van de beenhouwer die tevens een heel goede charcutier was... en een beetje de handige Harry van de familie... maar niet helemaal door had dat je die tegeltjes ook in een aangenaam en bekijkbaar soort patroon kon schikken, voor ze definitief vast te kleven...

't kan natuurlijk ook zijn dat de man die dit beplakte een heel apart gevoel van humor had en bij zichzelf dacht... "ik ga me eens helemaal laten gaan zie en dan onderweg bekijken hoever ik mag gaan voor de verantwoordelijke politiekers hier me gaan doen stoppen"... en dat gewoon niemand hem gestopt heeft voor de lijm te droog was...

in dat geval... "chapeau"... dan is het geslaagd...  humor, 't is een breed en rekbaar begrip en humor  wordt niet door iedereen op dezelfde manier ervaren... ik weet er alles van!

De gemeentelijke aankoopdienst had trouwens blijkbaar zelfs een paar tegeltjes te veel besteld en dezelfde onverlaat - of grapjas als u wil - heeft dan maar beslist om het overschotje van die spuuglelijke "beenhouwerijcomptoir" in het andere zaaltje, niet weg te gooien of mee te pakken ( 'k weet niet wie de man is en ken zijn madam dus ook niet, maar denk dat hij er thuis sowieso niet mee binnen had gemogen!) Neen, hij heeft de tegels gebezigd om de steunbalken te bezetten... tot op een bepaalde hoogte... niet helemaal tot boven dus... waarschijnlijk waren ze op een gegeven moment dan toch wel allemaal op!  

11032013098.jpg

11032013099.jpg

Eén geluk had ik gisteren... als je je een beetje strategisch positioneert, dan zit je met de rug naar die ondingen en zie je ze niet!

Maar genoeg over tegeltjes... de sneeuw dwarrelt buiten nog steeds in forse vlagen voorbij mijn raam... 'k zal seffens mijn trottoir eens gaan kuisen zie!

Om af te sluiten, toch nog even één tegeltje... tegen dat het beter weer wordt:   

tegel 3.jpg   

10:08 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.