13-02-13

zeven kilo "sjokolat"!

'k ben vandaag nog eens naar Brussel geweest... niet dat er daar iets speciaals te doen was... er is in Zaventem trouwens de laatste dagen veel meer te beleven... zeker op politiek vlak... (zie voor meer info bijvoorbeeld de gazetten maar eens na of neem een kijkje op de website van Johan: http://www.johanslembrouck.be/ )

13022013078.jpg

nee, 't is simpel, 'k moest de N-VA chocolaatjes gaan afhalen op het partijsecretariaat... dus ik vanmiddag met fikse stap, muts, sjaal en dikke jas én met een grote lege kabas naar de trein... en in Brussel Centraal fluks de berg op naar de Koningsstraat... waar tot mijn grote verbazing vlak naast de deur van het N-VA hoofdkwartier een stel friese ruiters klaar stond voor gebruik...

13022013067.jpg

Hallo... dat er een hetze bezig is in de media en alle uitspraken van onze voorzitter extreem worden uitvergroot, dat wist ik al, maar verwachten ze bij één van de talrijke Brusselse overheden nu ook al echte ambras voor de deur van mijn partij? Er wordt in elk geval blijkbaar niets aan het toeval overgelaten... nu ja, er lagen de laatste dagen daar op het 6e dan ook duizenden gepersonaliseerde chokolaatjes klaar voor Valentijn... 'k weet niet wat de chocolade kost per kilo, maar de pralines in het winkeltje op de Vilvoordelaan in Zaventem zijn alvast geweldig prijzig...  enige proactieve voorzichtigheid in deze periode was dus zeker aangewezen!

Ik geraakte probleemloos met mijn gote kabas binnen en boven, werd ontvangen door een vriendelijke medewerker, kreeg met de glimlach mijn twee dozen chocolaatjes overhandigd en met een beetje wringen het zaakje in mijn kabas en stapte dan - met iets minder fikse pas want zeven kilo zwaarder geladen - terug naar het centraal station... en merkte dan op een hoek even verder dat er dáár ook al friese ruiters klaar stonden... deze keer zelfs al opengeplooid en al!

13022013069.jpg

Bij ons staan er hier en daar al wel eens banken en bloembakken in de weg, maar blijkbaar behoren in Brussel dergelijke versperringen tot het gewone straatmeubilair(?)... of zijn er daar in de buurt zoveel betogingen en andere ambras dat de federalen tussenin de moeite niet meer doen om hun rommel op te ruimen en weg te bergen... 'k weet het niet precies, maar 't is geen mooi zicht en bovendien nog gevaarlijk ook... je moet als voetganger gewoon de straat op en die pinnekesdraad is volgens mij niet veilig als je met kinderen passeert!

Nu ja... ik ben al iets groter, weet wanneer ik ergens mijn pollen moet afhouden en bleef er dus nu ook braaf af en geraakte zonder kleerscheuren terug in het centraal station van Brussel... Brussel, hoofdstad van Vlaanderen en bij uitbreiding den belgiek en van heel Europa... het zootje wordt bestuurd door zowat 1000 politiekers waaronder ook een tros groenen tegenwoordig en je merkt dat aan de details... niet alleen bovengronds hebben ze vreemd en gevaarlijk straatmeubilair... ondergronds ziet het landschap er ook wat "apart" uit... 

13022013070.jpg

je zal hier als nietsvermoedende toerist maar uit de trein stappen... sjongesjonge... er hangt wel een bord om te melden dat ze de boel gaan verfraaien... er staat alleen niet echt bij wanneer!  

'k ben dan nog even overgestapt in het Noord, want bleek per abuus op een trein te zitten die rechtstreeks naar de luchthaven reed... 'k ben het treinrijden duidelijk wat verleerd sinds ik niet meer ga werken... nu ja, 'k had 20 minuten de tijd in het Noord om wat rond te kijken wat ik dan ook deed... en daar even verder aan de laan staat begot mijn ouwe bureau tegenwoordig helemaal in zijnen bloten... het vroegere Belgacomgebouw is tot op het bot gestript... beetje raar zicht... 'k heb geen idee van wie het nu is of wat ze er mee gaan aanvangen, maar het zal in elk geval ook nog niet voor direct zijn, zo te zien.

13022013071.jpg

maar de winterzon scheen uitbundig... zelfs boven Brussel... en ik proefde alvast een chocolaatje... en merkte dat ze lekker zijn!

13022013074.jpg

Morgenvroeg vanaf 7.30u delen we ze uit aan het station in Zaventem... een kleine ludieke Valentijnsactie om aan de mensen te tonen dat er ook nog politiekers zijn met een hart voor hun gemeente en voor zijn inwoners... en dát is tegenwoordig begot zeer nodig hier in Zaventem!          

14:54 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.