16-01-13

Gorgonia Beach - Marsa Alam 29/12/12: zaterdag visdag

de zaterdag besluiten we om eens lekker niks te doen... 't is weekend! Niet dat we de andere dagen zo druk bezig zijn, maar weekend is weekend... ook in de congé... we gaan dus naar het strand en leggen ons op een beddeke... uit de wind en in de zon!

IMG_8345.JPG

en na een half uur verveel ik me al een beetje en trek er op uit... ik ga - zoals al dagen gepland - een nieuw duikbrilleke kopen in het supermarktje van de souks... en de souks gaan net open gaan... 'k wil dat gele met fluo pijpje... er was er gisteren zo maar eentje en 't hangt er nog!

De verkoper ontvangt mijn euro's en scheurt dan prompt de plastieken beschermdoos open, prutst de duikbril en snorkel er uit en gooit de lege verpakking met bijhorende papiertjes en garantiebewijs(?) doodgemoederd ergens onder zijn toog... ik loer wat verbluft naar zijn onverwachte manoeuvers en probeer hem dan in mijn beste Engels wijs te maken dat ik graag de hele boel compleet had ontvangen... mét doos en handleiding en garantie inbegrepen... maar de uitbater wuift mijn vraag luchtig doch gedecideerd weg... ik heb blijkbaar enkel de spullen gekocht, niet de doos... en na wat aandringen steekt hij de bril en pijp in een ander onnozel plastiek zakske... 'k heb geen zin om al van 's ochtends onder een toog in iemand anders zijn vuilbak te gaan rommelen en bovendien misschien een fikse rel te veroorzaken, dus bol het maar af met enkel de bril en pijp in dat plastiek zakske... nu ja... veel handleiding kan er niet bij horen, 't is duidelijk: de kant met het glas moet van voren op je gezicht en het rekkerke vanachter op je kop en de pijp... nu ja, die steek je met het mondstuk in je mond nietwaar!

Onbeslist     

ik ga alles direct uittesten en het werkt perfect... er komt geen drup water binnen en mijn zicht op het koraalrif en bijhorende vissen is geweldig verbeterd... maar 'k zie wel weeral geen enkele zeeschildpad... zelfs na een half uur snorkelen - zonder één druppel insijpeling - is er van die beesten nergens ook maar een schild te bespeuren... maar dat ligt waarschijnlijk niet aan het nieuw brilleke!

na de snorkeltocht trekken we er op uit en gaan even verder op het strand de zandkastelen bewonderen... en in Egypte hebben die een aangepast model!

IMG_8347.JPG

het is ergens tussen eb en vloed... er staat dus wat water op het binnenrif aan het strand en 't is bovendien groene vlag, want echt bijna rimpeloos water... je ziet dan ook zonder zwembril op het rif rond je voeten honderden vissen zwemmen... maar géén zeeschildpadden!

IMG_8348.JPG

en er zitten ook weeral vogels te vissen... een "multicoloreel" koppeltje... en we komen zelfs een kameel tegen... of een dromedaris... soit... éne met één bult... een mehari, peins ik!... maar weeral géén zeeschildpadden! 

IMG_8349.JPG

IMG_8350.JPG

en na de noen gaan we eens kijken in het "winkeltje" aan de zuidkant van het hoteldomein... daar hebben de plaatselijke neringdoeners zelfs verschillende tentjes en barakken opgezet en slijten allerhande spullen aan de toeristen... zelf blief ik niks... 'k heb mijn brilleke, snorkel en sloefen... maar 't moet toch zijn dat ze tussendoor iets verkopen, anders zaten ze daar niet, denk ik dan!

IMG_8351.JPG

en terwijl Martine de snuisterijen keurt, bestudeer ik in de verte "mijn" berg...

IMG_8352.JPG

IMG_8353.JPG

volgende week stap ik er op af... na nieuwjaar... om 2013 direct sportief in te zetten!

de namiddag verloopt volgens een ondertussen beproefde formule: obligate pannekoeken om 17.00u, eerste apero aan de poolbar iets voor zessen, douche en aankleden en tweede apero in de panoramabar rond half acht... vandaag worden het zelfs een derde en vierde apero... we hebben een reservatie in visrestaurant La Vela tegen half negen en dus een zee van tijd om eerst iets te drinken!

Iets voor half negen trekken we dan vol verwachting naar het strand, naar het "chique" restaurant... daar zit het nog goed vol met de eerste shift, maar we krijgen toch een tafeltje en besluiten prompt een fles deftige wijn te bestellen... je kan ook gewoon drank nemen binnen de all-inclusive formule, maar als we dan toch eens deftig en rustig gaan tafelen, hoort daar een serieuze fles bij... en die mag dan al iets kosten... het duurt wel even voor een ober de tijd heeft om zich over ons te ontfermen... 't is bijna negen uur als we eindelijk de menu krijgen om te kiezen... 

de fles komt er aan, in een ijsemmer(!) en de ober tracht ons diets te maken hoe het zaakje hier in mekaar zit: we kiezen eerst bij hem van de kaart een warm voor- en hoofdgerecht en kunnen dan langs het koude buffet en de soep... maar al heeft het even geduurd voor het tempo er in zat, 't moet nu precies wel vooruit gaan... ik heb net een bordje volgeladen met koude hapjes en de anderen een kommeke soep uitgeschept, als ze al aan de tafel staan met het warme voorgerecht... in mijn geval een soort pasta... zeer maagvullend maar niet echt culinair verbluffend... en Martine en Bruno opteerden voor hetzelfde...

IMG_8359.JPG

IMG_8360.JPG

IMG_8358.JPG

mijn gnocchi met kreeftesaus - of wat het ook was - zijn net binnen en ik neem me voor alsnog een bordje soep te gaan proeven, als het hoofdgerecht al wordt opgediend... we opteerden allemaal voor hetzelfde: de gegrilde visschotel... en dat zal dan rapper gaan zekers(?)... ik vertik het echter om er direct aan te beginnen en ga me eerst om een kom vissoep... ze moeten me niet opjagen... daar kan ik niet tegen, zeker niet in de congé!

na de soep... absoluut niet slecht van smaak, maar zeker niet beter dan in het gewone restaurant, begin ik aan mijn gegrilde vis... en die valt redelijk tegen...

IMG_8363.JPG

een paar goed doorbakken en bijgevolg redelijk droge gambas, een stukje krab en twee brokken gefrituurde vis in een wak deegje... en als begeleiding één stukje aardappel,één partje tomaat en een zwarte olijf... 'k weet niet goed wat die gebakken vis hier komt doen... dat ziet er allerminst gegrild uit... eerder iets uit de dagelijkse bakken in El Wadi, het hoofdrestaurant... en aan dat krabbetje is absoluut géén eten aan... volgens mij gaan ze met zo een schotel nooit Masterchef winnen... bijlange niet... integendeel... ze zouden vlot passen in een aflevering van SOS PIET!

IMG_8364.JPG

Ik heb na tien minuten peuzelwerk precies meer in mijn bord liggen dan in het begin... maar we zeuren niet te veel... de sfeer is goed en er is nog koud buffet seffens... én dessert... om mogelijke gaatjes te vullen... en de wijn is goed... we moeten hem echter wel zelf bijschenken... maar dat kunnen we nietwaar... bij de andere tafels komen de obers regelmatig vragen of er nog (gratis) wijn moet zijn... maar de onze staat in een ijsemmertje op tafel en dat is blijkbaar al genoeg service geweest...

IMG_8362.JPG

we zitten in een mooi kader... en heel rustig... 't is eens iets anders en best gezellig... we babbelen honderuit, amuseren ons wreed goed en bespreken op een gegeven moment even of we nog een flesje van dezelfde wijn gaan nemen of eens iets anders proberen, als plots een ober met een briefje naar de tafel komt: of ik even wil tekenen en roomnumber en name vermelden!? We melden vrolijk dat we nog een fles willen van hetzelfde merk... om het gemakkelijk te maken: same wine, same room, same number (we zullen dat later wel onderling regelen), maar dát blijkt niet meer te gaan... we mogen nog wel even langs de desserts... maar ook weer liefst niet te lang meer... want het is hier ver "finished"... rondom ons is de eerste shift al lang opgeruimd en loopt de zaal leeg... 

IMG_8365.JPG

lichtjes verbouwereerd spoeden we ons naar het dessertenbuffet... ik wil trouwens ook nog één en ander proeven van het koude buffet... o.a. de zwaardvis in aspic en nog wel wat rare dingetjes... maar terwijl ik sta te kiezen ruimen ze voor mijn neus de schotels op en zodra we dan het dessert binnen hebben, worden we zowat buiten gekeken... 't is net 22.00u als we La Vela buitenstappen...

IMG_8366.JPG

op iets meer dan een uur hebben we een koud voorgerecht, soep, warm voorgerecht, hoofdschotel en dessert binnen moeten werken... en één flesje wijn van 100 pond... er zijn misschien Chinezen bij ons in Vlaanderen waar het nóg rapper gaat... maar echt veel zullen dat er tegenwoordig toch niet meer zijn... 

de rest van de avond gaan we uitblazen aan de bar en maken de bilan op van ons "restaurantbezoek"... 't was mooi zitten, maar voor de rest geen aanrader... in Komen Eten zou ik zeggen: "ik geef 5 punten voor sfeer en gezellligheid en 6 voor het eten"... da's elf op twintig... net niet gebuisd!

Morgen gaan we eens niet met eten bezig zijn: we nemen de bus naar de boot en gaan snorkelen rond de Egyptische Seychellen... de Qulaan eilanden... mooi, heel mooi... we deden die uitstap twee jaar geleden tijdens de Paasvakantie en zijn stijf benieuwd of alles nog zo prachtig is als in onze herinnering! 

15:08 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.