04-12-12

De Sint komt uit Turkije!

we hebben heel weinig tijd gehad om blogsgewijs te zeveren tegen de buitenwereld: de voorbije week elke dag repetitie, in het weekend spelen, ondertussen bekomen van onze - schitterend geslaagde - uitstap naar de champaganestreek en onderwijl de schoonmoeder uit het revalidatiecentrum opgehaald en op de koop toe 's avonds ook nog eens gaan vergaderen met de partij, want we gaan dus effectief klacht indienen tegen de dubbele voordracht van de plaatselijke liberalen... tsjonge... vroeger - toen ik werkte - had ik het dikwijls bijlange zo druk niet als tegenwoordig... 

maar kort samengevat kunnen we het volgende kwijt aan de regelmatige lezers... en toevallige surfers die hier mogelijks passeren:

Ik weet niet of de champagnedruiven die geplukt worden voor verwerking, op dat moment "rauw" lekker zijn als tafeldruif, maar de trossen die nu in dit seizoen nog aan de ranken hangen zijn absoluut niet te vreten!

IMG_8079.JPG

IMG_8076.JPG

Ze maken niet alleen ongelooflijk veel soorten broebelwijn ginderachter, maar sommige gasten wagen zich ook aan het deftige werk en brouwen er bier... de staat mag er dan binnenkort 160% taks op willen heffen, er zijn nog dapperen die de godendank durven maken... in Verzenay runt een sympathieke kerel in een garage van de oude brandweerkazerne een microbrouwerij "La Bouquine" en brouwt drie soorten bier... de proefglaasjes komen van ons Kasteelbier, maar zijn bier mag er zijn! Lekker... héél lekker, vooral de witte!

IMG_8097.JPG

IMG_8101.JPG

In Zaventem brouwen ze er ondertussen op politiek gebied een potje van: na het opnieuw aan-één-zeel-trekken van de plaatselijke liberalen... vermoedelijk wel onder zware druk van "de man van 522.000€", hoewel... zo veel is dat volgens betrokkene nu toch ook weer niet en daarbij, hij heeft hij toch recht op een parlementaire opzegvergoeding zekers... vindt hij zelf toch... en daarbij... dat is brut... er moet dan nog iets af ook!

Hoe wereldvreemd kan je als burgemeester zijn!

Maar we wijken af... na het sluiten dus van de liberale rangen, het in het gareel dwingen van de dissidenten en het ontkennen en doen verdwijnen(?) van een eerste ondertekende voordrachtsakte, dachten de plaatselijke liberalen dat alles dik in orde was en ze vlotjes gingen wegkomen met hun gefoefel... hoewel er de dagen voorafgaand aan de "samensmelting" intens mailverkeer was geweest over de betreffende initiele akte en zelfs al een persmededeling klaar lag voor publicatie (waar we ook een kopij van hebben), werd plots luidkeels verkondigd door de voorzitter van OPEN-VLD dat er nooit een andere voordrachtsakte dan die van Vermeiren was geweest... onder het motto "als je lang genoeg roept dat iets niet waar is, zullen de mensen je misschien wel geloven", hielden ze dat dagenlang vol en eigenlijk nog steeds... maar dat was buiten de plaatselijke SP.A gerekend... die hadden het blad met de voordracht van Wierinck - waarop de N-VA mandatarissen al hadden getekend - meegekregen en na ondertekening van hun deel van het document, waren ze zo vriendelijk om ons (de N-VA) daar een kopietje van te bezorgen... wij zijn dus momenteel de gelukkige bezitters van een gedeelte van een document dat volgens de liberalen niet bestaat! Tof!

De sossen verbijten zich sinds het doorzenden van die kopie vermoedelijk van de spijt over hun stommiteit, zien een mogelijke schepenzetel zwaar in het gedrang komen en trachten er zich nu uit te babbelen: "ze hadden weliswaar al iets getekend, maar dat telt niet mee... 't was toen op dat moment nog niet "voor echt"! De reactie van N-VA werd gecatalogeerd onder de rubriek "spelletjes"... en voor de buitenwereld worden wij dus nu afgeschilderd als slechte verliezers, fantasten en leugenaars... en dat pikken we niet! 

Spelletjes... ha! Wel, ze mogen gerust zijn: na rijp beraad gaan we door met onze "spelletjes" en hebben bij de gouverneur ons stuk van de voordrachtsakte ingediend... een akte die volgens de enen dus eerst niet bestond en dan weer volgens de anderen werd afgedaan als flauwekul... 'k ben zeer benieuwd of en hoe dat dorpsoorlogje gaat escaleren en wat de gouverneur daarvan gaat denken en hoeveel van die ondertekenaars gaan blijven volhouden onder ede dat er nooit iets werd getekend!

Maar er is ook leuk nieuws van het theaterfront: ons theatercafé in Elewijt ging verleden weekend in première en was een wreed succes! De reacties in de zaal en de commentaren nadien waren lovend... cfr facebook:

 
pittige sketches, kruidige dialogen, spicy girls, salty boys, overgoten met dans en muziek... ver-s-makelijk genieten....
 

kortom de aanwezigen hebben zich blijkbaar goed geamuseerd en de afwezigen hadden dus ongelijk!

DSCF0443.JPG

DSCF0586.JPG

DSCF0594.JPG

DSCF0648.JPG

DSCF0665.JPG

DSCF0780.JPG

(foto's: Peter Berghs - Labyrint Elewijt)

Volgende week spelen we nog zaterdagavond en zondagmiddag, maar alles is zo goed als uitverkocht... hier en daar kan er echter nog steeds een stoel bij hoor... mogelijke gegadigden zijn dus nog welkom - zij het in beperkte getale - en melden aan de ingang best dat ze mij kennen...

u weet wel "ons kent ons"... tja, theater en politiek, er zijn raakvlakken... hoewel theater er veel eerlijker aan toe gaat, is het bij allebei toch wel een kwestie van comedie verkopen... én... om binnen te geraken moet je soms een beetje de juiste mensen kennen! 

Onbeslist

en tot slot kunnen we melden dat we gisteren puik werk hebben geleverd... de Sint zocht nog een part-time Piet om in een Nederlandstalige school in Woluwe de kindertjes te gaan bezoeken... het was de eerste keer dat we samen met de goedheilige man op stap gingen, maar we doorliepen een vrij vlekkeloos parcours... de kindertjes waren onder de indruk van de komst van de Sint en vonden het een hele leuke maar wel wat onhandige en domme Zwarte Piet... en dat klopte ook wel een beetje: alle begin is moeilijk!

Maar... wat hebben we gisteren geleerd:

ten eerste: dat een Piet van tegen de 100 kilo niet echt makkelijk verstopt geraakt in een kartonnen doos van hoop en al een kubieke meter

ten tweede: dat het paard van Sinterklaas géén ezel is, zoals in de boekskes van Nero, maar wel degelijk een echt paard en dat het voor de meeste kinderen gelukkiglijk niet altijd mee hoeft te komen in weer en wind... en dat dat beest "Slechtweervandaag" heet... zelfs in een Brusselse gemeente... en zelfs als het sneeuwt!

ten derde: de Sint komt NIET uit Spanje, maar uit Turkije: toen een duidelijk grote fan - van een jaar of acht - plots meldde dat hij volgende week mee wou naar Spanje, gaf ondergetekende een omstandige uitleg over de crisis die ook Spanje heeft getroffen en daardoor de Sint noopte zijn kasteel in te ruilen voor een meer modest appartement in Benidorm en dat de logeerkamer nog niet in orde was, maar ik werd door een iets oudere kenner - van een jaar of negen - prompt terechtgewezen... de Sint komt uit Turkije! We konden ons weliswaar vrij vlot uit de situatie babbelen... we zijn natuurlijk ook niet de eerste Turken die van ginderachter naar hier emigreerden en ondertussen ook iets in Spanje hebben... hopen we toch... 

Zwarte Piet zijn... zo makkelijk is het toch allemaal niet hoor... en dan moest 's avonds al dat zwart nog van mijn gezicht... want dat weet ik wel: dat zwarte gezicht heeft niks vandoen met afrikaanse medemensen maar komt van door de schouwen te klauteren bij het leveren van snoep en speelgoed... en nu gij!

03122012006.jpg

een half uurtje douchen, heet water en veel zeep en je bent terug fris en rozig!

17:32 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.