23-11-12

eten en drinken... en proeven... vooral champagne proeven!

IMG_8067.JPG

de ploeg van Labyrint is er bijna klaar voor... voor "VER(S)MAKELIJK"

nog één weekje te gaan vooraleer we ons theatercafé loslaten op de nietsvermoedende Elewijtse bevolking... het worden avonden vol lachen, zeveren eten en drinken... en vooral vol smaak... goede smaak... denken en hopen we toch zelf... en om alvast wat in de sfeer te komen ga ik morgen een dagje op stap naar het summum van "smaak"... de champagnestreek... en dat bovendien met een vrij intensief en fysiek zwaar, doch tevens zeer interessant dagprogramma:

06u00: vertrek
08u00: ontbijt op bus
10u00: bezoek van een artisanale brouwerij
11u00: bezoek en kennismaking met de dégorgement  onder deskundige leiding van Timothée STROEBEL
12u30: degustatie van wijnen 
           - Thierry Fournier (Champagne)            - Jean-Claude Courtault (Chablis)           - Manu Bautista (Mercurey - Bourgogne)
13u00: picknick
15u30: vertrek naar Villers-Allérand
16u30: degustatie bij Timothée STROEBEL
18u00: avondmaal
19u00: vertrek back home
23u00: aankomst Zaventem

Hoe het allemaal precies gaat aflopen weet ik echt nog niet, maar 'k ga me in elk geval ruim voorzien van de nodige fondsen... om na het proeven ook iets mee te kunnen nemen voor het thuisfront... en 'k ga alvast ter plekke één glas heffen op de gezondheid van Rik, een vriend en oud-collega van bij Belgacom... nu ja... één... 't kunnen er iets meer worden ook: een prégepensioneerde ambtenaar kan in deze barre crisistijden niet genoeg zorg dragen voor de gezondheid van zijn nog werkende medemens... 't is namelijk die "middenklasse" die voor ons vervangingsinkomen zijn nikkel afdraait nietwaar!

11:24 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-12

precies 13 jaar geleden!

't is vandaag precies dertien jaar geleden dat ik stopte met roken... op zondagavond zaten we na een toneelopvoering van "August August August" bij de Zonnebloem in Ukkel na te kaarten in een Grieks restaurant.

Ik was last-minute en dus wat onverwacht aangepord door een toenmalige vriend en regisseur om iemand te vervangen op de scène, had dus meegespeeld en pafte er - zeker in dergelijke situaties - vrolijk op los... minstens een pak per dag... Cory, Gauloises, Gitanes, Groene Michel, Ducados, Celtic, Belga, Bastos... 't maakte eigenlijk niet uit... als er maar damp uit kwam...

Na enkele glazen Retsina en een overloze discussie over een boek, waarvan de lektuur je toen zou aanzetten tot stoppen met roken, bezwoer ik de aanwezigen dat ik - als ex-bibliothecaris van de RTT - gedurende jaren toch wel duizenden boeken had zien passeren maar dat geen enkel exemplaar je bij mijn weten deed stoppen met roken... de enige manier was om je pakje smoor en aansteker opzij te schuiven en nooit meer aan te raken... en ik voegde - lichtjes boven mijn theewater - nogal resoluut de daad bij het woord... smalend hoongelach steeg op onder de disgenoten... de avond en nacht kabbelde vrolijk voort en we dronken nog ettelijke glazen Retsina vooraleer ons kamerbreed en intensief aan de Metaxa te wijden, maar ik, ik heb nooit nog een sigaret aangeraakt... há... straf hé!

roken.jpg

'k weet nog altijd niet goed hoe ik het flikte, maar sinds die nacht in Ukkel was blijkbaar mijn rookverslaving plotsklaps over... geen afkickverschijnselen, geen ambetantigheid... niks last heb ik gehad... gewoon geen goesting meer in sigaretten... 

't was volgens de overlevering net iets voor middernacht dat ik mijn halfvol(!) pakje opzij schoof , dus sinds maandag 22/11/1999 ben ik officieel rookvrij... en 15 kilo verdikt... dat wel... maar het blijft toch ergens een heuglijke dag voor mijn gezondheid... en voor mijn portemonnee... want Di Rupo gaat de smoor weeral duurder maken...

maar zelfs al hou ik het op een gemiddelde kost van ongeveer 5 euro per dag voor een pakske van 25... en dat gedurende 13 jaar... alle dagen!... en dat zijn er ondertussen toch al wel 4750... wel dat geeft dan... 23.750,- euro... dat is in echt geld net geen miljoen... tsjonge... 950.000,- oude franken... die ik NIET opgepaft heb... de staat heeft aan mij dus op dat gebied een serieuze verliespost gehad... 't is alleen maar...  waar is al dat geld dan begot allemaal naartoe, dát vraag ik me nu toch wel af!  

10:48 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-12

verdeel en... heers (?)

Het waren dit jaar verkiezingen - zoals de meesten wel halvelings zullen gemerkt hebben in het straatbeeld gedurende de eerste weken van oktober - en dus werd vorige zomer alvast ook het centrum van ons dorp ingrijpend vernieuwd, waarbij vooral de Stationsstraat en het pleintje grondig werden aangepakt... mooi... heel mooi... een beetje hobbelig en grijs en 'k zou u niet direct aanraden u met uw velo op de "fietssuggestiestrook" te wagen bij nat weer... maar al bij al is 't toch wel een hele verbetering...  

maar de verkiezingen zijn achter de rug en de wegenwerken ook... dachten wij... maar zie... enkele dagen geleden was er alweer een ploeg stielmannen bezig met stenen slijpen en stof en lawaai maken... het nagelnieuwe plein werd vakkundig en enthousiast aangepakt met zware slijpschijven...

007.JPG

over de hele breedte van de kasseivlakte werd op geregelde afstanden dus een spleet gemaakt zodat het plein vanaf nu precies opgedeeld wordt in verschillende stukskes... 'k heb echt waar géén idee waarvoor die spleten dienen... maar denk zo bij mijn eigen: dedju... mijn gedacht zitten de liberalen hier achter!

Die mannen van de plaatselijke afdeling(en) van de open VLD zijn precies terug wat verzoend met malkander,  blijven sowieso aan de macht en willen precies nog meer hun stempel drukken op het dorp dan vroeger... en hoe kunnen ze beter typisch blauwe accenten leggen dan door te tonen dat alles tegenwoordig in stukskes is opgedeeld... hun partij, hun burgemeestersmandaat en bij uitbreiding zelfs de stenen van de doprspleintjes... iedere afdeling en/of strekking van de open VLD kan dan vanaf 2013 op zijn eigen deel een terraske doen... en dat allemaal door een paar spleten in kasseien te trekken... tja... straf... ge moet er begot toch maar aan denken... newaar!

Onschuldig   

20:34 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-11-12

TERUG PROPER! De camion bedoel ik.

De affiches hingen er al een dikke maand op en de verkiezingen zijn nu toch al een tijdje voorbij... er is zelfs ondertussen al een soort coalitie gevormd in Zaventem... weliswaar na redelijk wat "blauw" gefoefel, het laten verdwijnen van getekende akkoorden, het niet nakomen van gemaakte afspraken, kazakkendraaierij van jewelste en in mijn ogen absoluut onethische maneuvers van de zittende notabelen...

soit, onze affiches hebben al deze toestanden goed doorstaan en hingen nog steeds vrij leesbaar op de grote camion... maar vanmorgen zijn we dus dat ding gaan kuisen... met "we" bedoel ik eigenlijk vooral de mezelf, de campagneleider, de ondervoorzitter en onze kopman... we waren dus met twee... plus mijn hogedrukreiniger... en zo een ding telt voor drie op dergelijke momenten... gevijven klaarden we de klus op een dik half uur... de camion is terug proper... mijn ouwe motovest en de hogedrukspuiter staan buiten op het terras af te regenen, de rest is al in de was en ik ga seffens best eens even onder de douche!

IMG_8034.JPG

IMG_8035.JPG

en zo gaan we ons straks dus opgeruimd en monter - en vooral fris gewassen en proper - begeven aan het boodschappen doen en tussendoor ook even ons papier tekenen voor de verkiezingsuitgaven... dat wordt hoog tijd... 'k moet namelijk de kosten voor mijn affiches officieel aangeven... voor alle zeven!

Lachen

   

11:00 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-12

nog een maand te gaan

het draait allemaal al redelijk vlotjes, de sfeer is goed en de affiche is al af... nog precies 4 weken vollenbak teksten repeteren, muziek arrangeren, dansjes instuderen en liedjes aanleren en we gaan er helemaal klaar voor zijn, voor mijn nieuwe toneelproductie in Elewijt "Versmakelijk"... een avondje theatercafé over eten en drinken... en aanverwante plezante bezigheden!

affiche.jpg

 nog een weekje wachten en dan kan u een plaatsje reserveren: zie affiche

Lachen  

10:32 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |