15-11-12

verdeel en... heers (?)

Het waren dit jaar verkiezingen - zoals de meesten wel halvelings zullen gemerkt hebben in het straatbeeld gedurende de eerste weken van oktober - en dus werd vorige zomer alvast ook het centrum van ons dorp ingrijpend vernieuwd, waarbij vooral de Stationsstraat en het pleintje grondig werden aangepakt... mooi... heel mooi... een beetje hobbelig en grijs en 'k zou u niet direct aanraden u met uw velo op de "fietssuggestiestrook" te wagen bij nat weer... maar al bij al is 't toch wel een hele verbetering...  

maar de verkiezingen zijn achter de rug en de wegenwerken ook... dachten wij... maar zie... enkele dagen geleden was er alweer een ploeg stielmannen bezig met stenen slijpen en stof en lawaai maken... het nagelnieuwe plein werd vakkundig en enthousiast aangepakt met zware slijpschijven...

007.JPG

over de hele breedte van de kasseivlakte werd op geregelde afstanden dus een spleet gemaakt zodat het plein vanaf nu precies opgedeeld wordt in verschillende stukskes... 'k heb echt waar géén idee waarvoor die spleten dienen... maar denk zo bij mijn eigen: dedju... mijn gedacht zitten de liberalen hier achter!

Die mannen van de plaatselijke afdeling(en) van de open VLD zijn precies terug wat verzoend met malkander,  blijven sowieso aan de macht en willen precies nog meer hun stempel drukken op het dorp dan vroeger... en hoe kunnen ze beter typisch blauwe accenten leggen dan door te tonen dat alles tegenwoordig in stukskes is opgedeeld... hun partij, hun burgemeestersmandaat en bij uitbreiding zelfs de stenen van de doprspleintjes... iedere afdeling en/of strekking van de open VLD kan dan vanaf 2013 op zijn eigen deel een terraske doen... en dat allemaal door een paar spleten in kasseien te trekken... tja... straf... ge moet er begot toch maar aan denken... newaar!

Onschuldig   

20:34 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Yves,

volgens mij gaat het hier gewoon om het aanbrengen van uitzettingsvoegen!
De meeste materialen zetten uit bij stijgende temperatuur.
Daarom worden bij grote oppervlakken ( zowel bij vloeren als bij muren) om de x meter flexibele voegen voorzien.
Nu kan het zijn dat die voegen oorspronkelijk vergeten waren, mij lijkt het waarschijnlijker dat het gemakkelijker én
goedkoper is om die naderhand in te slijpen.

Overigens: puike website!!!

Johan

Gepost door: Johan | 17-11-12

Johan, bedankt voor je opmerking, maar eigenlijk had ik al een heel zwaar vermoeden dat het om uitzettingsvoegen ging, thuis hebben ze er ook in mijn tegelvloer voorzien enkele jaren geleden en die aannemer heeft me toen een omstandige uitleg gegeven over de noodzaak van die dingen en over het krimpen en uitzetten van tegelvloeren. Hier zal het dus waarschijnlijk inderdaad hetzelfde zijn, maar als ik zo iets opmerk in het dorp, slaat mijn fantasie soms al eens op hol en wanneer ik dan tegelijkertijd wat kan zeveren over de liberalen en hun beleid... tja... dan laat ik de kans toch niet liggen! :-)

Gepost door: YVES | 18-11-12

De commentaren zijn gesloten.