06-10-12

bussen

IMG_7632.JPG

Gisteren zijn we - samen met onze webmeester - nog eens gaan foldertjes bussen... in de "rode cité"... en wijk waar ik eigenlijk anders nooit kom... en 't is best leuk gebleken... het bussen, de babbel onderweg en zelfs die wijk, want die ligt er nogal bizar bij: een deel van de huizen staat leeg en wat te verkommeren, een ander deel is nog bewoond en wordt nog in meer of mindere mate onderhouden en een aantal originele huizen zijn afgebroken en vervangen door nieuwe modellen... veel minder mooie modellen dan de originele cité-huizen, maar vermoedelijk wel beter aangepast aan de moderne noden... soit... 't is eigenlijk een beetje een typisch belgische wijk... zeer heterogeen, wat rommelig, vrij groen maar zonder deftige troittoirs... de voortuintjes varieren ook van perfect onderhouden pareltjes, over mini-moestuinen en halve wildernissen tot betegelde parkings met onkruid tussen de plaveien...

't heeft eigenlijk iets surrealistisch, zo met een flair van "iedereen doet hier dik zijn goesting"... en ook niet onbelangrijk voor een would-be-dorpspolitieker-op-campagne: er staan honderd en één verschillende soorten bussen... brievenbussen, bedoel ik!

je hebt stevige, degelijke betonnen modellen

IMG_7633.JPG

en meer romantische exemplaren

IMG_7631.JPG

typisch amerikaanse bussen

IMG_7636.JPG

duur ogende bussen, die wat eenzaam, maar daardoor heel goed zichtbaar, staan te pronken 

IMG_7635.JPG

en bussen die discreet een wat meer teruggetrokken bestaan leiden  

IMG_7634.JPG

je hebt prachtig onderhouden bussen... prompt gelicht door vrolijke eigenaars

IMG_7637.JPG

en groepjes bussen die niet allemaal elke dag gecheckt worden 

IMG_7629.JPG

en zelfs vrij nutteloze busen... want duidelijk al een tijdje zonder eigenaar

IMG_7630.JPG

kortom, ieder huis heeft zijn eigen bus en die zijn dus allemaal anders... de huizen én de bussen... ook in een cité... de eigenaars hebben duidelijk allemaal een ander gedacht over hoe een brievenbus er moet uitzien... en dat is maar goed ook... uniformiteit op stedebouwkundig en architecturaal gebied is niet aan de Vlaming besteed... 't is enkel te hopen dat ze het op politiek gebied wel eens zijn... die bewoners van de cité... en bij uitbreiding de bewoners van heel Zaventem... en dat ze dus volgende zondag allemaal stemmen op de enige echte Vlaamse partij... de beste en schoonste partij van Zaventem en belendende parochies... op ons dus... op de N-VA.

't is simpel... lijst 2 eerste kolom... helemaal onderaan... ge kunt eigenlijk niet missen!

lijst Zaventem pijltje.jpg

   

10:46 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Http horoscope nostalgie tirage tarot chinois

Gepost door: Wendy | 10-07-13

De commentaren zijn gesloten.