02-10-12

weeral timmeren en plakken

nog iets minder dan twee weken en het zit er op...het timmeren en plakken... niet dat het begint te vervelen, nee hoor, 't is best plezant en zeker als het weer wat meevalt is 't vermoedelijk een vrij gezond tijdverdrijf... je krijgt wat lichaamsbeweging en je zit in de frisse lucht... hoewel in Zaventem... frisse lucht... dat wil al wel eens tegenvallen als de wind fout zit, de vliegtuigen opstijgen langs de piste 02 en de kerosinedampen over mijn wijk walmen... maar vrijdag zat de wind goed en was het prachtig weer en waren wij met de plak- en timmerploeg op pad, om met vereende krachten gevallen verkiezingsborden terug recht te zetten en nieuwe bij te plaatsen...

002.JPG

003.JPG

'k heb er trouwens hier en daar ook eens een paar affichkes van mijneigenzelve bijgeplakt... soms een beetje scheef, maar dat was de bedoeling... "schoon scheef is ook niet mis" en daarbij, dan vallen mijn kleintjes beter op! 

005.JPG

006.JPG

010.JPG

009.JPG

soms hangen we zelfs in federaal gezelschap... tegen dezelfde draad en op dezelfde hoogte... met dat verschil dat wij dat verschrikkelijk onrechtvaardige onding van een BHV-akkoord niet mee hebben goedgekeurd en op gemeentelijk vlak sowieso ook absoluut niet in zee willen met ondemocratische samenraapselpartijen zoals UF... bij de plaatselijke liberalen is daar nogal wat twijfel over... doen ze het of doen ze het niet?... eerst zouden ze de uitslag afwachten, dan willen ze het weeral niet hebben dat ze ooit zoiets zegden en nu weet ik het eigenlijk niet goed meer! Ik hoop enkel dat ze het zelf nog weten... nu ja, we zullen zien, na de 14e, hoe Vlaamsgezind ze dan gaan wezen!  

de zaterdag verloopt opperbest, we gaan 's avonds nog mosselen eten bij de Varkenskoppen en blijven niet te lang hangen in Kafeneion want we moeten er wreed vroeg uit en dat lukt ook... 'k ben voor mijn wekker wakker en sta halfnacht op de stoep klaar, als Philippe mij komt oppikken voor de ultieme voorbereidingen op "Dwars door Rode".

Als we zondagochtend héél vroeg naar Steenokkerzeel bollen, om bij Kurt pistolees te gaan plakken ('t is eens wat anders dan affiches!), doen we een ommetje langs de borden in Sterrebeek en merken tot onze grote vrolijkheid dat dezelfde federale exellentie niet overal in ons bekoorlijke gezelschap hangt... zoveel borden hebben wij trouwens gewoonweg niet om dat te kunnen verwezenlijken!... maar soms prijkt ze toevallig naast totaal andere aankondigingen... hetgeen wij dan weeral ongelooflijk plezant vinden... maar dat kan aan ons liggen!? 

011.JPG

wat we dan weer niet plezant vinden is dat het UF nog maar eens onze affiches heeft overplakt aan de kerk...

023 guy.JPG    (foto Guy Clauwaert, waarvoor dank!) 

Blijkbaar weigeren die fransdolle medemensen zich niet alleen aan te passen aan de taal en de cultuur van de regio waar ze zijn komen wonen, maar vertikken ze het zelfs om de regeltjes te volgen wat betreft het plakken op officiële borden!

Het worden nog spannende dagen en vooral... dagen vol affiches en pap!

10:32 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.