16-06-12

iedereen inbegrepen...behalve de Vlamingen in de Rand

De CVP'ers (of hoe ze zich ook mogen noemen) kloppen zich tegenwoordig kamerbreed op de borst omdat zij eindelijk "BHV hebben gesplitst"! Ze gaan even voorbij aan het feit dat er een heel hoge prijs wordt voor betaald, vooral door de Vlamingen in de Rand en door de zes faciliteitengemeenten die ondergebracht worden in een apart kieskanton en dus in de praktijk zo goed als geannexeerd worden door Brussel. 

Diezelfde partij die omwille van een paar regeringszitjes de Vlaamse rechtvaardige eisen liet vallen als een baksteen, ligt nu te roepen "iedereen inbegrepen"... wel, volgens mijn bescheiden mening klopt die slogan dus duidelijk niet: op gerechtelijk vlak zijn wij in Vlaams Brabant vanaf nu maar halvelings "inbegrepen" en de Vlamingen uit Drogenbos, Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem zijn sowieso helemaal niet meer "inbegrepen"... integendeel, dankzij het grondwettelijk betonneren van de Di Rupo akkoorden worden deze Vlaamse burgers definitief "uitgesloten"!

We waren dan ook aangenaam verrast toen we merkten dat wij er niet alleen zo over denken: de vrienden van het Taal Aktie Komitee visualiseerden onlangs deze onrechtvaardige situatie... en echt moeilijk was dat eigenlijk niet... je moet gewoon de oranje accolades van Beke en co op een correcte wijze aanbrengen!

kraainem niet inbegrepen.jpg              wezembeek niet inbegrepen.jpg

'k Ben trouwens stijf benieuwd hoe de federale Nederlandstalige mandatarissen van de andere partijen uit onze regio binnenkort gaan stemmen wanneer die zogezegde splitsing van BHV op tafel ligt... en vooral hoe die volksvertegenwoordigers - die ook al wel eens een plaatselijk lijst trekken - dát aan hun Vlaamse kiezers gaan verkopen in oktober... 't belooft in Zaventem in elk geval een plezante campagne te worden! 

   

07:37 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.