27-04-12

ZE STAAN IN DE GAZET!

't was zalig vanmorgen... hoewel we de 15e mei nog één keer moeten optrekken naar Brussel om badge en sleutels binnen te leveren, voelde ik mij aan de ontbijttafel al helemaal in "prépensioen"... we hadden geen kater overgehouden aan het afscheidsfeestje gisteren op kantoor en lazen rustig de krant... waar verdorie wel een stukje in ontbrak... de kroost had vanmorgen héél vroeg blijkbaar zijn oog op iets heel interessants laten vallen en het artikeltje prompt uitgeknipt... wij hadden het raden naar welke info ons op deze onstichtelijke wijze werd onthouden... tot vanmiddag... toen kreeg ik per mail mijn ondertussen blijkbaar ingescand stukje gazet toch nog onder ogen...

van het kastje naar de muur.jpeg

't is een wat omslachtige manier om de krant te lezen... en eigenlijk heb ik niet graag dat er in geknipt wordt vóór ik hem uit heb... maar we begrijpen de dader volkomen... je doet maar één keer je eindexamen op de academie en trouwens... je komt niet alle dagen in de krant nietwaar!

nog een maandje hard werken (voor hen)... en geduld oefenen (voor ons) maar één ding is zeker... we zijn er nu al apetrots op!    

17:37 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-12

een camper uit de kempen

hoera... 't is in de "sakosjch"... we hebben uiteindelijk toch nog een camper kunnen versieren om mee op reis te gaan in juli... 't heeft wel wat speurwerk gevergd op het internet...maar als een mens al eens wat vrije tijd heeft, kan hij kamerbreed alle advertenties uitpluizen newaar... we hebben er dus eentje gevonden... in de kempen... dus ben ik gisteren naar Grobbendonk gebold om kennis te maken met de eigenaars... en de huur officieel te bevestigen... en enkele afspraken te maken... en een voorschot te betalen... en een paar fotootjes te nemen! 

IMG_6310.JPG

IMG_6315.JPG

't is een vrij nieuwe en ruime (zeker voor ons tweetjes) en bovendien heel luxueuze... met een grote frigo en aparte diepvries - die we vermoedelijk allebei intensief zullen gebruiken - en een flatscreen TV - die we waarschijnlijk helemaal niet gaan gebruiken - en op het dak een zonnepaneel(!) - dat we hopelijk héél veel gaan kunnen gebruiken - en met een heel grote koffer achterin... die we dan onderweg lekker vol kunnen stouwen met lekkers... de reis gaat - als het weer daar meevalt! - naar Baskenland... via Normandie en de Calvadosstreek en dieperweg de Limousin en de Vendée en de Bordeauxstreek en zo... een mens durf zich dan al wel eens - en passant - wat "mondvoorraad" aan te schaffen voor onderweg... en voor later!

IMG_6314.JPG

zondag 1 juli is het zover... in afwachting nog zowat zesenzestig keer slapen... en twee keer werken... nu ja werken... morgen ga ik uitgebreid mijn afscheid vieren op kantoor... wreed feestje bouwen dus... en de 15e mei moet ik badge en sleutels en dergelijke gaan binnenbrengen... en dat is 't!

Echt werken kan je dat niet meer noemen... 'k heb er ook niet echt veel zin meer in, in werken... toch niet op kantoor en zeker niet nadat ik daar mijn laatste "evaluatie" kreeg... maar dát, dat was vertrouwelijk... dat ga ik hier niet vertellen... "privacy", weet u wel!

10:16 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-12

blijven hangen

Verleden zondag zaten we zoals eerder gezegd in Dilbeek, op de "strijdmeeting" van de VVB... er was redelijk wat volk en ik luisterde aandachtig naar de zeer mooie inleiding van VRT-journalist Wilfried Haesen (de tekst was van Anton Aldi) en interessante uiteenzettingen van oud-journalist Marc Platel, Kurt Moons (van de Eddy Merckx koersfietsen) en Guido Moons, onze eigen voorzitter... zelfs ons BMR-Paard van Troje was opnieuw van de partij... het stond toch maar wat te verkommeren in Gooik en naar het schijnt was de plaatselijke tjevenburgemeester "hij-die-ooit-meevocht-voor-de-Vlaamse-zaak-vóór-hij-zijn-kazak-keerde" maar wat blij dat hij er weer vanaf was...   

IMG_6304.JPG

IMG_6306.JPG

IMG_6307.JPG

Voor meer info over dit evenement verwijs ik graag naar de website van een Vlaamse vriend: http://www.johanslembrouck.be/  die kan het veel beter verwoorden dan ondergetekende!

Zo rond half één zat de meeting er op en bleven we nog even iets drinken in de bar... deze keer wel uit eigen zak en niet op kosten van Michel Doomst... tja... 't kan niet elk weekend zondag zijn... hoewel... 

Onbeslist 

we waren in elk geval schoon op tijd thuis en zijn dus niet blijven hangen...

IMG_6309 CLOSEUP.jpg

wat er tegenwoordig blijkbaar wel blijft hangen, dat is mijn "elentriekmeter"... sinds we zonnepanelen hebben, hou ik dat ding nauwgezet in de gaten en merkte gisteren dat bij de omschakeling van nacht naar dagtarief het pijltje bleef hangen ergens halfweg... en dat bijgevolg blijkbaar ook de teller niet meer draaide... niet meer terugdraaide dan nog... in mijn nadeel dus begot... want de zon scheen vollenbak... straf... dan maak je eindelijk eens je eigen groene stroom en word je toch wel gesaboteerd door die teller zeker... 'k durf te wedden dat het omgekeerd zeker niet zal zijn... dat hij nooit gaat blijven hangen zodra de zon weg is 's avonds en ik sowieso terug zelf zal opdraaien voor mijn nachtverbruik... 10 kWh ben ik dus gisteren "kwijtgeraakt"... gratis weggegeven aan die mannen... 't is zo nog niet duur genoeg... toen ik er rond de noen genoeg van had heb ik eens geprobeerd of een doef op de meterkast niet zou helpen... en dat hielp: het pijltje "versprong" en de teller liep terug... achteruit... maar 'k heb geen zin om alle dagen te gaan checken of alles wel deftig werkt...

'k heb dus die mannen van Eandis gebeld en ze vrolijk wijsgemaakt dat het ding vermoedelijk ook blijft hangen in hun nadeel...  ZE GINGEN ONMIDDELLIJK KOMEN KIJKEN!... vanmorgen nog... en een kwartier later stond er hier daarnet al een technieker aan de deur, die prompt mijn meter heeft vervangen... als dát geen service is! Volgens mij hadden ze de daver op het lijf dat ze een paar verbruikte kWh gingen missen... maar mijn 10 kWh "groene stroom" van gisteren ben ik wel kwijt! 

en wat er tegenwoordig óók blijft hangen... dat is de plaat van Erik... die van Sterrebeek... ooit gemeentelijk kartelpartner en tegenwoordig de trotse broer van de president...  ik volg zeer regelmatig zijn schrijfselen op zijn website en die mens klopt tegenwoordig steeds op dezelfde nagel... in zowat elk artikel dat hij pleegt, wordt op één of andere manier de N-VA erbij en erdoor gesleurd... "waar het hart van vol, is loopt de mond van over" peins ik dan... en eergisteren klaagde hij dat er tegenwoordig effenaf een ware mediahype draait rond de persoon van BDW en in uitbreiding zijn ganse partij... ik citeer:

De Wever hult zich weer in een slachtofferrol van de media en de politiek terwijl die media hem elke dag belangrijker maken. Waar gaat dit eindigen? Ik begin die mediahype beangstigend te vinden voor onze democratie. Het is alsof heel onze samenleving nog draait rondom de ambities van één persoon.

tja... als je al dat geschrijf over Bart De Wever zo geangstigend vindt, zwijg er dan zelf ook over nietwaar... babbel dan over je eigen project... als daar al over te babbelen valt!     

10:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-12

Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn.

Mijn boterhammetje opeten zie... en zodra de verpleegster is geweest, het dak af, de Ring op en naar Dilbeek bollen!

MEETING DILBEEK.jpg

08:13 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-12

WEG IS WEG

Ze zijn hem daarnet komen halen... hij stond al een paar jaar stilletjes in een hoekje van de garage... een beetje gehavend nadat hij in de lente van 2008 per abuus van de laadkaai van CC het Bolwerk donderde... 't was zijn eerste en enige glansrol op de scène... hij schitterde in de "Bende van Moemoe"... enkel bij het opruimen na de voorstelling liep het grondig fout... over kop, linker pinklicht foetsie, spiegel weg, kilometerteller kapot... manmanman... miserie... hij deed het nog wel, maar 'k heb hem sindsdien nooit meer uitgehaald... wel vage plannen gekoesterd om hem ooit wel eens in orde te zetten... dus niet...

daarnet hebben we hem met vereende krachten naar boven geduwd en in een bestelwagen gefoefeld... hij is dus weg... definitief... wel even slikken... 't was mijn eerste en 'k heb er enkele zomers veel plezier aan beleefd... maar hij stond tegenwoordig wat in de weg...

't is nog vlot gegaan... hoop en al een weekje geleden op het internet gezet... een vijftal biedingen binnengekregen en dan plots een mailtje van iemand die hem absoluut wou komen bekijken... en hem prompt helemaal zag zitten... en zonder discussie de prijs gaf die ik vroeg... tja... op zo een moment kan je niet meer terug... 

hij is dus weg... verkocht... mijn ouwe Suzuki 450GS... 

IMG_3388.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

toen...

en nu...

 

IMG_6298.JPG

 

 

 wat rest zijn herinneringen... en een pluchen beertje!   

21:13 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-12

Er stond na 3 weken al wat haar op!

Mocht een toevallige of vaste lezer van deze blog zich afvragen of ondergetekende eigenlijk zou staan met een Engelse soort "moustache"... het antwoord is dus: NEEN!

IMG_6292.JPG

Gisterenavond mochten we ons verkleden en eens lekker laten gaan... want we speelden even mee in een filmpje van een ex-Staller die dit jaar begon aan het RITS... en omdat we er - in functie van zijn filmthema - wat 19e eeuws en bovendien Brits moesten uitzien, lieten we dus enkele weken lang - tot ongenoegen van de madam - al het haar staan op ons wezen... veel effect geeft dat wel niet bij mij... mijn baard staat nogal dun gezaaid en is bovendien al goed grijs... maar na enig precisiescheerwerk en wat bijkleuren met de madam hare mascara zag het er uiteindelijk toch redelijk geloofwaardig uit... al zeggen we het zelf!

IMG_6282.JPG

We startten in de vooravond en alles verliep vlotjes... maar na een tijdje ook wel wreed fris maar we klaagden niet... vooral omdat ik alvast niet mee op de paardenkoets hoefde... want 'k ben allergisch voor dat soort beesten... 'k moet ervan niezen en mijn ogen gaan tranen en 'k heb na een tijdje geen adem meer en zo... allemaal heel oncomfortabel, zeker voor een rasechte "pjeirefretter"... maar je leert er mee leven... je blijft gewoon weg van paarden... zo veel en zo ver mogelijk... tenzij ze deftig gereedgemaakt zijn... saignant met een pepersausje erbij bijvoorbeeld... bij De Kuiper of zo... mmmm!  

maar wat betreft de filmopnames... geen centje probleem gisteren, niet me het paard en niet met crew en zelfs niet met de regisseur-in-spe... die gaat het volgens mij nog ver brengen... héél ver... hij "heeft" het... want net zoals bij de "echte" regisseurs van de VRT en VTM liepen de opnames vakkundig uit en hadden we na afzienbare tijd een volwassen vertraging op het schema... maar dat hoort zo... elkeen die ooit al figureerde, die wéét dat filmen vooral betekent: wachten... uren zitten wachten... en dan even 5 minuten je ding komen doen!

Lachen  

IMG_6288.JPG

IMG_6290.JPG

nu ja... wij hadden chance... buiten vroor het net nog niet maar wij konden binnen wachten en waren trouwens redelijk goed dik gekleed ook... nu ja, de mannen toch... en in de bar van Stalstudio stonden er broodjes en cake en wafels en drank en soep klaar... dus dat was allemaal mooi geregeld...

zoals ik al zei: 't wordt nog een hele goeie... die regisseur!   

daarbij... "ieder nadeel heeft zijn voordeel"... toen ik om half vier vanmorgen naar huis reed, was er zo goed als géén verkeer op de Ring!    

23:29 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

het paard van Troje

het weekend zit er weeral op... een nuttig en bovendien vrij plezant weekend... want vrijdagavond gingen we luisteren naar de interessante uiteenzetting van Theo Francken over asiel en migratie en bleven nadien nog even "nakaarten" onder het nuttigen van een Vlaamse Leeuw... of twee...

IMG_6236.JPG

en zaterdagochtend liep de wekker vrij vroeg af... worstelden we eerst wat met een kater, namen een stevig ontbijt tot ons en bolden dan - de haren in de wind - naar Gooik, alwaar de vrienden van de Vlaamse Volksbeweging en het Taal Aktie Komitee een ludieke optocht organiseerden tegen de "BMR" plannen van Di Rupo... en bij uitbreiding het hele verdomde regeerakkoord.

IMG_6239.JPG

IMG_6240.JPG

IMG_6243.JPG

IMG_6247.JPG

IMG_6251.JPG

IMG_6254.JPG

IMG_6255.JPG

IMG_6256.JPG

IMG_6260.JPG

IMG_6262.JPG

IMG_6264.JPG

IMG_6265.JPG

IMG_6268.JPG

IMG_6269.JPG

IMG_6270.JPG

de oprichting van dat "BMR" - de Brusselse Metropolitane Regio - zit ergens weggemoffeld in het "Di Rupo"-regeerakkoord en beoogt een zeer nauwe samenwerking tussen Brussel en zijn "hinterland" en daarmee bedoelen ze zowat de hele vroegere unitaire provincie Brabant... "niks aan de hand" kraaien de Vlaamse onderhandelaars die dit - voor Vlaanderen zeer nadelige! - regeerakkoord afsloten... "het BMR is een lege doos en dient enkel om de Franstaligen wat te paaien"... maar aan Franse kant klinkt vooral gejuich en heerst de stellige overtuiging dat dit akkoord eindelijk zal toelaten dat Brussel uitbreekt uit zijn Vlaamse omsingeling (Joëlle Milquet had het letterlijk over een "désenclavement de Bruxelles" en dat mens is ondertussen wel federaal minister van Binnelandse Zaken)... een lege doos?... mijn oor!

Hoe naiëf kan je zijn als Vlaams politieker, om te denken dat dit de facto geen uitbreiding van de franstalige invloed gaat teweegbrengen...  't is dus allerminst een lege doos maar eerder een paard van Troje ( dixit Geert Lambert verleden zomer over deze plannen)

Vandaar dat wij met dat symbolische Trojaanse paard naar Gooik trokken... Gooik, een mooie pajottelandse gemeente waarvan de burgemeester ooit mee ijverde met ons voor een "propere" splitsing van BHV... een splitsing zonder prijs of compensatie!...

Ondertussen weten we sinds Di Rupo I hoe die splitsing er echt gaat uitzien en welke toegevingen er weeral worden gedaan aan al die Fransdolle medemensen die zich maar wat graag in de Vlaamse Rand komen vestigen maar zich wel absoluut niet wensen te integreren... laat staan Nederlands te leren...  't zijn toegevingen die bovendien via de tijdelijke verkrachting van artikel 195 in de grondwet zullen worden gebetonneerd... tot heil en glorie van de democratie... maar dan wel democratie op zijn belgisch!

We trokken dus tesamen met Willy De Waele, enkele N-VA en VB politici, het paard, enkele trojanen en de symbolische slavendrijver Di Rupo, zijn Franstalige kopstukken en de Vlaamse mossels/partijvoorzitters van blauw, geel, rood en groen in optocht naar de stek van Doomst, De Waele zijn vroegere sp(l)itsbroeder...

't was goed weer, 't is een mooie streek om te wandelen en 't was bergaf... we geraakten dus moeiteloos met paard en olievat tot aan het gemeentehuis, waar de plaatselijke burgervader ons opwachtte en waren oprecht benieuwd welke uitleg Michel Doomst - ooit dus medestrijder voor de Vlaamse zaak - uit zijn mouw ging schudden... onze voorzitter van de VVB en oud burgemeester De Waele wilden wel eens weten waarom Michel Doomst zijn kazak heeft gekeerd en vroegen met aandrang om de geplande schijnsplitsing niet goed te keuren.. maar een tsjeef blijft een tjeef: Doomst trachtte zich er uit te babbelen met o.a. het argument dat het zaakje al te lang heeft aangesleept en er eindelijk een oplossing moest komen... en dus verkiezen die CVP-ers liever een slechte oplossing voor BHV dan géén... tja... 't is een uitleg als een andere, maar volgens mij trekt hij op niks... en de Franstaligen?... die moeten tegenwoordig nogal in hun vuistje lachen... denk ik dan...      

     IMG_6274.JPG

IMG_6277.JPG

nu ja... Gooik heeft er in elk geval een schoon monument bij... vlak voor het gemeentehuis... en blijkbaar is die Doomst - ondanks het feit dat hij bij een foute partij zit - nog niet van de slechtsten... wij mochten nadien op zijn kosten éne gaan drinken achter het hoekje... bij Arlette in CC DE Cam...  

IMG_6279.JPG

nu ja... éne is gene nietwaar... en met zijn pree van burgemeester zal hij daar wel tegen kunnen, peins ik!

15:31 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-12

het verschil tussen bomen en campers...

't was even schrikken... want ze zijn weg... wat betreft de ene duidelijk definitief en voor de andere...? hoogstwaarschijnlijk, want zo goed als!...  en met "ze" bedoel ik raar genoeg totaal verschillende dingen... die uiteindelijk veel met mekaar gemeen hebben...

'k heb het eerst en vooral over de bomen aan het station... je kan in Zaventem de burgemeester  - en bij uitbreiding het halve gemeentebestuur - tegenwoordig vanalles verwijten... maar niet dat ze groene jongens zijn... er wordt nog steeds flink gewerkt aan de heraanleg van straten en pleinen en de grote bomen op het pleintje voor het station werden in het kader van die werkzaamheden deze week gerooid... ze zijn allemaal weg... definitief... stonden wat in de weg zeker(?)... dus weg daarmee... 't is spijtig want het waren mooie bomen en er was op het eerste zicht niks mis mee...

10042012615.jpg

10042012616.jpg

12042012618.jpg

12042012619.jpg

het pleintje ligt er dus wat kaal bij... nu ja... de bomen zelf waren ook al wat kaal want verleden jaar werden ze al eens radikaal gesnoeid... ik dacht toen al dat ze express zo grondig waren gekortwiekt in de hoop dat ze dan vanzelf zouden kapotgaan... maar de stammen overleefden wonderwel de aanslag én de winter en waren net terug aan het "uitschieten"... tot nu dus... tja... de vooruitgang zeker... in elk geval... ze zijn dus weg... 

Even weg als mijn vakantieplannen... 'k ben al enkele maanden aan het dromen van een derde motorhometrip... naar de Franse Atlantische kust en Baskenland en de Pyreneeën en zo... met dezelfde motorhome als de vorige jaren... we hadden verleden zomer al laten verstaan dat we terug kandidaat waren en hadden half en half de bevestiging dat het voor hen ook OK was... ze gingen hem niet meer officieel te huur zetten maar "vaste klanten" mochten nog wel bellen... tja... de eigenaar is dus ondertussen van gedacht veranderd: de camper is al wat oud en versleten an het worden en er zijn wat mankementjes aan... ze hebben dus besloten hun verzekering aan te passen en het ding niet meer te verhuren... ook niet aan ons... spijtig... wreed spijtig begot...

'k Ben er even niet goed van... we hebben namelijk twee prachtige reizen gemaakt met dat ding... maar 't is dus gedaan... gedaan met luieren op het strand van Piemanson... en geen tochten meer langs wijnranken en over bergpassen... geen BBQ meer houden op campings... en niet meer tegen bomen rijden in Kroatië, de weg zoeken in Slovenië, in zwaar onweer zitten bibberen op het eiland Murter, weggejaagd worden in Saint Tropez of platte banden vervangen aan de voet van de Ventoux... hahaa man... 't was een prachtige periode maar 't is dus gedaan... we zullen hem missen deze zomer... "onze" Arca 4.0 op Mercedes 316CDI!

Huilen

BIMG_0520.jpg

IMG_0747.JPG

IMG_3684.JPG

IMG_4234.JPG

IMG_4714.JPG

tja... 't is die eigenaar zijn goed recht natuurlijk... we hebben er alle begrip voor... maar 't is wat onverwacht... 'k had precies eerder moeten bellen... want een campervakantie gaat het dus niet opnieuw worden: wij zijn zo te zien véél te laat om nog een ander betaalbaar en deftig exemplaar te vinden op de huurmarkt... toemetoch!

Mijn initiële vakantieplannen zijn dus ook plots weg... verzwonden... als sneeuw voor de zon... even weg als de Zaventemse bomen aan het station...

We gaan vanaf nu druk op zoek moeten naar een alternatief... een vliegtuigreiske naar "Verweggistan"of zo... 't zal wel lukken zeker... 'k heb in elk geval tijd genoeg om het internet af te snuisteren en 't zal ergens op hotel ook wel schoon zijn... en plezant... maar 't gaat toch niet hetzelfde zijn!     

16:40 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-12

EEN FIJNE VERJAARDAG!

We gaan er niet te zielig over doen, maar gisteren was het - met voorsprong - wel één van de minst plezante verjaardagen van de laatste decennia... verleden week naar de dokter geweest omdat een boebel op mijn dij - die daar al jaaaren staat - een beetje zeer deed en rood was... een zwart zalfje gekregen en de boodschap om best een afspraak te nemen met een chirurg... het rare boebelgeval moet er operatief uit... dan zijn we er definitief van af... eindelijk... dus begin van de week een afspraak versierd met een dokter in AZ van Vilvoorde... voor de 17e april (rapper ging niet bij die mannen) en ondertussen een weekje lang elke dag braaf zwarte zalf gesmeerd... en eergisteren besloot die boebel dan plots - geheel op eigen initiatief! - om niet te wachten op enige chirurgische ingreep of op mijn gemaakte afspraak... maar vrolijk zelf open te barsten... manmanman... miserie... we hebben dat zo goed en zo kwaad mogelijk zelf wat verzorgd en verbonden... en met "we" bedoel ik mijneigenzelve... want de rest van de familie zag dergelijke hulpverlening helemaal niet zitten! 

Gisteren - 8 april - was aan het verband zeer duidelijk te zien dat het hoogstnoodzakelijk werd om meer gespecialiseerde hulp in te roepen en ben ik dus 's morgens naar de spoedopname in Vilvoorde gebold...alwaar ze mij héél vriendelijk hebben ontvangen... en mij dan serieus zeer hebben gedaan!... maar wel het zootje grondig uitgekuist en een wiek in de achtergebleven put gestoken(!?) en alles deftig verbonden... en nu wacht ik op een thuisverpleegster voor dagelijks verversen van die wiek en zo... en 'k moet morgen ook dringend mijn afspraak zien te vervroegen voor operatief ingrijpen... tja... zo plat op je verjaardag in een spoedafdeling gaan zitten... 'k was eigenlijk liever naar Diegem-kermis geweest en vandaag eens naar de rommelmarkt... maar ja... bovendien... die verpleegster gaat mij weeral zeer doen... wedden!? 

't is enkel te hopen dat we terug op de been zijn tegen vrijdag... tegen dat den Theo komt klappen!

Theo Francken spreekt in Zaventem.jpg

maar er is ook goed nieuws... mijn zonnepanelen hebben dit weekend de kaap van de 100 kWh overschreden... nog 900 te gaan en 'k heb mijn eerste groenestroomcertificaat binnen!

Stoer           

11:21 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-12

Er wordt hard gewerkt in Zaventem

Ge ziet dat het dit najaar verkiezingen zijn: heel Zaventem is tegenwoordig één werf... aan het langverwachte megalomane Culturele Centrum zijn ze wel nog niet begonnen, maar de straat en het plein er vlakbij worden wel helemaal heraangelegd... kwestie van een schoon nieuw en proper wegdek te hebben - met klinkers en asverleggingen en veel paaltjes en bomen - tegen dat de camions van die CC-bouwwerf gaan moeten passeren... of die klinkertjes al dat bouwgeweld gaan overleven, dat is een andere vraag... maar da's een zorg voor na de verkiezingen nietwaar... tegen de jaarmarkt begin juni gaan we in elk geval in Zaventem - als het op tijd afgeraakt - wel een goednieuwe Stationstraat en aanpalend Heldenplein hebben...

04042012614.jpg

Ondertussen is het voor de plaatselijke handelaars een beetje "behelpen"... en voor hun klanten ook... en als ge moet bloemen hebben, komt ge ook beter te voet... die mensen hebben in een vlaag van optimisme een tijdelijk parkingske voorzien naast hun zaak... maar ge moet al een serieuze terreinwagen hebben om daarop te geraken... minstens een stevig afzetsel van den troep, hoog van de grond en met hele dikke banden of iets dergelijks, want met een simpel SUV-ke gaat het niet lukken, peins ik!

Daarbij, 'k geloof nooit dat die aannemer het plezant gaat vinden als ge los over zijn paletten en plastieken afsluiting tracht te geraken met uwen Unimog!

02042012610.jpg

Vergaderen gaat al iets beter... toch in ons eigen lokaal, want veel echte vergader- of andere zalen zijn er momeneel ook al niet in Zaventem... ge doet wel best uw wandelschoenen aan... en binnenkort misschien zelfs botten, want ze voorspellen regen voor het weekend!

Nu ja, veel vergaderen moeten we niet deze week... we gaan eerder op stap gaan... folderkes bussen!

Theo Francken komt namelijk spreken volgende week... in de Cultuurhoeve "Mariadal"... op vrijdag de 13e!

U KOMT TOCH OOK!?

Theo Francken spreekt in Zaventem.jpg

Ondergetekende gaat de volgende paar dagen dus mee folderkes ronddragen om wat reclame te maken voor deze ongetwijfeld zeer interessante gespreksavond over asiel en migratie... een duizendtal folders in Zaventemse brievenbussen foefelen: 't is al een goede oefening tegen dat de kiescampagne echt begint en 't is bovendien gezond: een beetje lichaamsbeweging zal mij goed doen, want sinds ik die zonnepanelen heb liggen, loer ik zowat de hele dag naar mijn PC... naar mijn "groenestroomopbrengst". 

Vandaag is dat echter niet vet... geen zon, dus momenteel zo goed als geen opbrengst... momenteel iets meer dan 380 Watt... pfft...  daar blijf ik niet meer op kijken, seffens mijne moto eens zien in gang te krijgen en een toertje doen en straks dan mijn folders afhalen. Meer moet dat niet zijn!    

12:17 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |