24-04-12

blijven hangen

Verleden zondag zaten we zoals eerder gezegd in Dilbeek, op de "strijdmeeting" van de VVB... er was redelijk wat volk en ik luisterde aandachtig naar de zeer mooie inleiding van VRT-journalist Wilfried Haesen (de tekst was van Anton Aldi) en interessante uiteenzettingen van oud-journalist Marc Platel, Kurt Moons (van de Eddy Merckx koersfietsen) en Guido Moons, onze eigen voorzitter... zelfs ons BMR-Paard van Troje was opnieuw van de partij... het stond toch maar wat te verkommeren in Gooik en naar het schijnt was de plaatselijke tjevenburgemeester "hij-die-ooit-meevocht-voor-de-Vlaamse-zaak-vóór-hij-zijn-kazak-keerde" maar wat blij dat hij er weer vanaf was...   

IMG_6304.JPG

IMG_6306.JPG

IMG_6307.JPG

Voor meer info over dit evenement verwijs ik graag naar de website van een Vlaamse vriend: http://www.johanslembrouck.be/  die kan het veel beter verwoorden dan ondergetekende!

Zo rond half één zat de meeting er op en bleven we nog even iets drinken in de bar... deze keer wel uit eigen zak en niet op kosten van Michel Doomst... tja... 't kan niet elk weekend zondag zijn... hoewel... 

Onbeslist 

we waren in elk geval schoon op tijd thuis en zijn dus niet blijven hangen...

IMG_6309 CLOSEUP.jpg

wat er tegenwoordig blijkbaar wel blijft hangen, dat is mijn "elentriekmeter"... sinds we zonnepanelen hebben, hou ik dat ding nauwgezet in de gaten en merkte gisteren dat bij de omschakeling van nacht naar dagtarief het pijltje bleef hangen ergens halfweg... en dat bijgevolg blijkbaar ook de teller niet meer draaide... niet meer terugdraaide dan nog... in mijn nadeel dus begot... want de zon scheen vollenbak... straf... dan maak je eindelijk eens je eigen groene stroom en word je toch wel gesaboteerd door die teller zeker... 'k durf te wedden dat het omgekeerd zeker niet zal zijn... dat hij nooit gaat blijven hangen zodra de zon weg is 's avonds en ik sowieso terug zelf zal opdraaien voor mijn nachtverbruik... 10 kWh ben ik dus gisteren "kwijtgeraakt"... gratis weggegeven aan die mannen... 't is zo nog niet duur genoeg... toen ik er rond de noen genoeg van had heb ik eens geprobeerd of een doef op de meterkast niet zou helpen... en dat hielp: het pijltje "versprong" en de teller liep terug... achteruit... maar 'k heb geen zin om alle dagen te gaan checken of alles wel deftig werkt...

'k heb dus die mannen van Eandis gebeld en ze vrolijk wijsgemaakt dat het ding vermoedelijk ook blijft hangen in hun nadeel...  ZE GINGEN ONMIDDELLIJK KOMEN KIJKEN!... vanmorgen nog... en een kwartier later stond er hier daarnet al een technieker aan de deur, die prompt mijn meter heeft vervangen... als dát geen service is! Volgens mij hadden ze de daver op het lijf dat ze een paar verbruikte kWh gingen missen... maar mijn 10 kWh "groene stroom" van gisteren ben ik wel kwijt! 

en wat er tegenwoordig óók blijft hangen... dat is de plaat van Erik... die van Sterrebeek... ooit gemeentelijk kartelpartner en tegenwoordig de trotse broer van de president...  ik volg zeer regelmatig zijn schrijfselen op zijn website en die mens klopt tegenwoordig steeds op dezelfde nagel... in zowat elk artikel dat hij pleegt, wordt op één of andere manier de N-VA erbij en erdoor gesleurd... "waar het hart van vol, is loopt de mond van over" peins ik dan... en eergisteren klaagde hij dat er tegenwoordig effenaf een ware mediahype draait rond de persoon van BDW en in uitbreiding zijn ganse partij... ik citeer:

De Wever hult zich weer in een slachtofferrol van de media en de politiek terwijl die media hem elke dag belangrijker maken. Waar gaat dit eindigen? Ik begin die mediahype beangstigend te vinden voor onze democratie. Het is alsof heel onze samenleving nog draait rondom de ambities van één persoon.

tja... als je al dat geschrijf over Bart De Wever zo geangstigend vindt, zwijg er dan zelf ook over nietwaar... babbel dan over je eigen project... als daar al over te babbelen valt!     

10:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.