26-03-12

groen... snoeien

Het weekend zit er op... een zeer zonnig weekend... waarin wij naar theater gingen... en naar een verjaardagsfuifje bij de scouts... van een 23-jarige... en gisteren tot slot oma haar 80e verjaardag vierden met een groot feest en diner in Brasserie Mariadal...

en voor de rest ergerden we ons tussendoor mateloos aan de zonnepanelenkwestie... mijn madam tracht me telkens weer diets te maken dat "je dik maken" echt niet helpt... ze zullen die dingen donderdag wel komen leggen... en 't is bovendien niet goed als je wil diëten... je dik maken!

Maar het is sterker dan mezelf... telkens ik die dingen zie liggen op het terras, ben ik opnieuw ambetant... maar de feestelijkheden gisteren zijn in elk geval goed verlopen... mooi weer, prachtige locatie, lekker gegeten... en gedronken... zelfs mijn speech was in orde... 'k had moeten beloven het niet over politiek te hebben... en niet over zonnepanelen... en we hebben ons daar redelijk aan gehouden... kortom, de familie was blij en de oma ook... en dat was het voornaamste...

IMG_6036.JPG

IMG_6052.JPG

IMG_6054.JPG

IMG_6060.JPG

IMG_6092.JPG

IMG_6106.JPG

IMG_6117.JPG

IMG_6137.JPG

meer foto's volgen later... als we ooit vanzeleven onze eigen groene stroom produceren op het dak... tegen dan gaat het (hoogstwaarschijnlijk) toch donker, bewolkt en regenachtig weer zijn...  dan zal ik er eens wat meer tijd in steken, in die foto's!

En vanmorgen - na weeral een korte nacht - werd ik wakkergebeld door de lokale politie: ze hadden van de firma "x" (wiens naam ik nog steeds niet vernoem) een aanvraag binnengekregen voor plaatsen van een camion en hoogtewerker en 't was goedgekeurd... ik mocht de technische dienst verwittigen dat mijn vergunning tot plaatsen van verbodsplaten verlengd werd... die mannen hun hoofdkwartier is net achter de hoek dus... opgetogen toog ik magazijnwaarts, regelde fluks mijn verlenging, wandelde terug de straat in en viel bijna van mijn zomerschoenen... op die paar minuten tijd had één of andere gemeentelijke bordenplaatser twee grote panelen gezet op het hoekje... drie dagen lang is bij ons vanaf woensdag elk geparkeer formeel verboden... aan beide kanten... in heel de straat!

IMG_6175.JPG

IMG_6176.JPG

Op het eerste zicht ben je aangenaam verrast van zoveel gemeentelijk initiatief... een hele straat begot... enkel en alleen voor mij?... er gaat plaats zat zijn voor die hoogtewerker en mijn zonnepanelen gaan blijkbaar toch nog "boven" geraken... straf en toch wel tof, zulk een service... 'k ben nu wel ondervoorzitter van de schoonste en beste partij van heel Zaventem en wijde omgeving, maar eigenlijk nog maar net begonnen als dorpspolitieker... en allengs nog niet verkozen!... zoveel eer lijkt me wat overdreven... 

Dus op het tweede zicht denk je wat dieper na... en groeit de twijfel... er klopt iets niet... peins ik... dus even teruggebeld naar de politie... en ja hoor, 't is niet voor mij, die borden, maar de gemeente komt het groen snoeien in de straat... drie dagen lang... ik krijg van het verschieten bijkans een halve astma-aanval van alteratie en piep paniekerig "dat zulks heel slecht uitkomt voor mij"... maar nee hoor, voor de politie is er géén probleem... mijn goedgekeurde vergunning blijft van kracht... "mijn" camion mag er donderdag wel staan of de hoogtewerker of wat er ook moge noodzakelijk zijn voor mijn zonnepanelenplaatsing... de groendienst moet het stukske voor mijn deur maar de dag ervoor of erna inkorten!  't is volgens de vriendelijke agente zelfs handig meegenomen... nu er aan beide kanten een parkeerverbod geldt, gaat het verkeer makkelijker doorkunnen, want zo een hoogtewerker neemt nogal wat plaats in... ik bedank haar uitgebreid en enigzins opgelucht ga ik thuis verslag uitbrengen en krijg van mijn madam mee: "ziedet zie, 'k hemmet toch gezegd dat het in orde gaat komen, donderdag liggen ze, uw panelen, ge gaat het zien! Ge moogt u daar allemaal niet zo in opjagen"

tja... 'k heb het al gezegd... niet opjagen... 't is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan... ik, ik wacht af... en 'k zal het pas echt geloven als ik het zie!

      

16:11 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vanuit het zuiden waar niet veel energie nodig is hoop ik voor en met jou dat donderdag ALLES opgelost is.
Groeten aan jou en de jouen

Gepost door: freddy | 27-03-12

De commentaren zijn gesloten.