24-03-12

groen blauw

Er viel gisterenavond niet echt veel te lachen in Elewijt bij Labyrint, maar de enscenering van Oscar Wilde zijn "Ideale echtgenoot" was geslaagd te noemen, beetje speciaal aangekleed maar best te genieten en vooral... Mme Olivia Cheveley was gewoon ravissant!

Vannacht echter geen oog dichtgedaan... liggen denken aan panelen en dakpannen... volgens de installateur dienden wij zelf te zorgen voor minstens een 15-tal reservepannen... tegen dat ze er breken want dat gebeurt zeer regelmatig en zij hebben geen reservepannen mee(!) gisteren is dat weliswaar nadien telefonisch tegengesproken door de verantwoordelijke, maar gerust ben ik er niet in... vanmorgen dus om 5 uur van miserie opgestaan en de gisteren ontvangen documenten eens grondig doorgenomen... en blijkbaar zijn we nog meer "gezjost" dan we al dachten: er staat een vrij hoge schouw op de rand van het dak en die geeft dus serieus wat schaduw... de verkoper maakte ons echter wijs dat zijn panelen - in tegenstelling tot die van de concurrenten - niet in serie maar parallel werden gekoppeld en dat mogelijke schaduw dus minimaal effect ging hebben op de stroomopbrengst... uit het dossier blijkt nu dat hij dwaalde, de verkoper, van het hele zootje parallel schakelen is zelfs geen sprake, maar ze worden wel in twee "stringen" gelegd... tja, dát konden die anderen ook en die waren hoogstwaarschijnlijk de boel wél komen plaatsen op het afgesproken tijdstip!

Mijn ontevredenheid is dus geëvolueerd naar komplete boosheid en die heeft ondertussen zowat olympische afmetingen aangenomen en 'k was zo vrij mijn grieven even te resumeren en door te spelen naar de firma... met de melding dat ik het absoluut niet meer leuk vond en kreeg prompt het volgende antwoord:

Met deze situatie zitten we inderdaad zeer verveeld. Dit is het gevolg van het ontbreken van een volledig verkoopsdossier. Blijkbaar had onze vertegenwoordiger ook een afspraak met u gemaakt maar deze niet bevestigd bij onze planner. Op onze herhaalde vragen om het verkoopsdossier (o.a. met foto's van de woning en omgeving en met opgave van mogelijke hindernissen) te vervolledigen is de vertegenwoordiger nooit ingegaan. Dit heeft er toe geleid dat wij alvast gisteren de samenwerking met deze vertegenwoordiger beëindigd hebben. Ondertussen nemen we de nodige maatregelen om de installatie volgende week te plaatsen. We zijn er zeker van dat, zodra uw installatie groene stroom zal produceren, u de panelen wel terug leuk zal vinden :-). Onze welgemeende excuses voor de overlast.

Dat kan allemaal best zijn, maar daarmee liggen mijn zonnepanelen nog niet op het dak... en als er donderdag weeral iets fout loopt, een paar dakpannen te weinig om al de gebroken exemplaren te vervangen bijvoorbeeld, dan geraakt dat zootje nooit meer gekeurd voor 1 april... en kost het ons jarenlang geld...  'k wacht dus met een bang hart af wat dat donderdag gaat geven!     

En verder schijnt de zon weeral voluit... en word ik begot mottig als ik die zonnepanelen in de hof zie liggen... zo mottig zelfs dat ik er echt last van heb... last met mijn eigen! Mijn theaterreservatie voor vanavond in Londerzeel is afgezegd... en dan moet het al erg zijn, voor ik zoiets doe!

Nog 5 dagen mijn kas opvreten voor we groene stroom produceren en mij ondertussen blauw ergeren! 

Ziek ben ik ervan... echt ziek!!!!! 

15:38 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.