05-01-12

van straffeloosheid en volle treinen

Gisteren las ik - tot mijn grote verbazing - in mijn gazet dat het parket van Brussel een rondzendbrief heeft gepleegd waarin met aandrang wordt gevraagd boeven, gangsters en ander krapuul niet meer direct op te pakken... gezien de nieuwe "Salduz-wet" dient verplicht een advokaat aanwezig te zijn vanaf het eerste verhoor en dat geeft allemaal te veel tijdverlies en rompslomp... bij ondermeer betrappen op fraude, autodiefstal, bezit van verboden wapens, iemand slagen en verwondingen toebrengen en nog een hele waslijst andere "kleine" vergrijpen, worden misdadigers niet langer de doos ingedraaid maar vriendelijk verzocht naar huis te gaan en later eens terug te komen... als er eindelijk ergens een advokaat is opgeduikeld die hun belangen deftig en kamerbreed kan verdedigen... de belangen van de slachtoffers, daar spreekt niemand over...

manmanman... dit land was op veel vlakken al redelijk absurd, maar zoiets kan je zelf toch niet bedenken... 't is te gek voor woorden... als ik het allemaal goed heb begrepen, zou in de praktijk dus een gast - die wordt betrapt met een verboden wapen in een gestolen auto - vriendelijk worden verzocht eens langs te komen op het bureau... liefst binnen een paar dagen pas, als de advokaat tijd en goesting heeft... en toen ik verleden jaar foto's trok van een ludieke TAK-actie voor het paleis in Brussel, werd ik prompt mee in de boeien geslagen en de doos ingedraaid... eerst enkele uren op de grond van een groezelig binnenkoertje, met de handen vastgebonden op de rug, nadien in een gemeenschappelijke cel... "administratieve aanhouding" noemen ze dat... en daar is blijkbaar geen advokaat voor nodig... maar ik had dan ook geen gestolen auto of verboden wapens mee... enkel een kodakske... en dat mag blijkbaar niet op het Paleizenplein! 

Als bewuste Vlaming op willen komen voor je rechten en communautaire wantoestanden op ludieke manier aanklagen, dat dient dus allemaal bestraft... dáár zijn ze heel streng op... maar de rest... ho maar... tja... je kan tegenwoordig eigenlijk in Brussel beter autodief worden begot!

De laksheid van parket en gerecht en het gevoel van absolute straffeloosheid heeft trouwens zelfs al gevolgen, er zijn deze week al blijkbaar boeven losgelaten wegens "procedurefouten" en zelfs tot bij het spoor ondervinden ze grote hinder en miserie: vanmorgen was onze trein plotsklaps maar half zo lang meer als normaal... de laatste paar stellen hingen er niet meer aan... gevolg, alles bomvol en tot Brussel moeten rechtstaan... en 't school is allengs nog niet herbegonnen... dat beloofd voor volgende week... en niemand die ons kon vertellen waar die andere helft naartoe is... maar hij is er niet meer... een aantal stellen zijn gewoon weg... volgens ons gepikt, gestolen, ontvreemd... en hoogstwaarschijnlijk doorverkocht voor oud ijzer of zoiets... want het was een wreed antiek stuk rollend materieel en een beetje afgeleefd ook... maar ja... 't was ons gerief nietwaar!  

Hopelijk vinden ze snel de dader... en de trein, zodat we terug al zittend onze gazet kunnen lezen... maar ik vraag me wel iets af: stel dat ze die onverlaat vinden en dan ook - ingevolge die stomme rondzendbrief  - prompt naar huis sturen, met de vriendelijke bede om later eens langs te komen met een raadsman... zou zo een dief dan met de trein teruggaan... en onderweg waarschijnlijk de hele rit ook moeten rechtstaan... of zou zo een gast snel een auto pikken in Brussel en daarmee huiswaarts bollen... da's namelijk veel comfortabeler met dit weer en 't kost tegenwoordig blijkbaar toch niks!

motortype jaren 60.jpg

In elk geval, ons verdwenen stukske trein is geen nagelnieuw exemplaar, maar een "vintage"type uit de jaren zestig... van ongeveer hetzelfde model als op bovenstaande foto... mocht u ergens een stuk trein tegenkomen op een plaats waar dat duidelijk niet moet zijn, wil u dan alstublieft de mannen van de ijzerenweg bellen... vraag maar naar één van de bazen daar, daarvan hebben ze er toch genoeg!       

  

09:40 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.