29-11-11

Hoor wie liegt daar kinderen...

De CVP-burgemeesters die ooit ferm rondbazuinden dat BHV diende gesplitst zonder prijs of toegevingen, onderschrijven nu kamerbreed de CD&V campagne "BHV GESPLITST? AUB!" Ze zijn dus allemaal ofwel zéér kort van geheugen of ze nemen een loopje met de waarheid... met andere woorden... als ze al niet liegen, vertellen ze toch de waarheid niet... en dat, dat is stout, heel stout!

IMG_5129.JPG

Een toevallig passerend kindje was duidelijk heel braaf geweest... maar stoute kindjes krijgen niks in hun schoen van de Sint... dat is de algemene regel... en als ze dan nog op de koop te burgemeester zijn, dan gaat de goedheilige man zelf hoogstpersoonlijk hun schoen terugbrengen... leeg weliswaar!

IMG_5131.JPG

IMG_5132.JPG

Gisteren maakte hij dan ook met zijn gevolg - waaronder 3 pieten - zijn opwachting in Vilvoorde, waar de heer Van Asch als CVP-burgervader resideert... deze laatste was echter niet onverdeeld enthousiast met dat hoge bezoek en had naar het schijnt opdracht gegeven aan zijn dienders om de Sint en zijn gevolg de toegang tot de raadszaal te ontzeggen... hetgeen niet echt helemaal vlotjes lukte... de verwijdering van de goedheilige man en zijn zwarte pieten ut diezelfde raadszaal liep daarna ook al niet van een leien dakje...

IMG_5135.JPG

IMG_5138.JPG

IMG_5140.JPG

IMG_5143.JPG

en de notabelen... zij zaten erbij en keken ernaar...

maar een paar dingen weten we nu toch: 't is een schone raadszaal, daar in Vilvoorde... en vlot toegankelijk... héél vlot toegankelijk... er zit op zo een gemeenteraad dan ook veel volk op de publieksbanken... en daar zijn duidelijk veel sympathisanten van de Sint bij... en de fysieke conditie van sommigen kan een heel stuk beter... bij alle partijen... en er zijn toch wel een boel donkere hoekjes in het centrum van Vilvoorde waar een mens zich desgewenst even aan het zicht kan onttrekken... en de ene sint is ook duidelijk de andere niet... en da's bij pieten net hetzelfde... er zijn er rappe bij en trage... iets te trage soms... en het duurt dan tot tegen elven 's avonds voordat het regime die "krijgsgevangen" pieten terug los laat... al die tijd dien je op staminee te wachten op hun vrijlating... en een donkere Grimbergen schenken ze in de Luminor nog steeds vat het vat en hij is bijgevolg nog steeds zeer lekker... en tot slot... de gemeentelijke combitaks dient binnen de 5 dagen vereffend... tja... een mens leert dus een pak bij op zo een avondje actievoeren... en daar doe je het dan ook voor nietwaar... want een mens is nooit te oud om te leren... zeker weten! 

18:21 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Er zaten dan ook 2 N-VA'ers in het publiek die spontaan met de TAKkers begonnen mee te zingen en zo het overige publiek op sleeptouw namen hé...

Gepost door: Wim Van Releghem | 13-12-11

De commentaren zijn gesloten.