12-11-11

HOE VETTIGER, HOE PRETTIGER!

Gisteren eens naar andermans toneel gaan kijken, ook tof! We zijn al zowat alle dagen zelf met toneel bezig: afwisselend repeteren gedurende de week in Nieuwenrode en Hoeilaart en dan tijdens het weekend zelf meespelen in Stalstudio, maar gisteren waren we helemaal vrij en zijn dus eens naar DaDa gaan kijken in Melsbroek...

TREUSNEUS.jpeg

Treusneus... een produktie van eigen "maaksel"... 't is een "niet-professioneel niet-amateur ongesubsidieerd privé theatercollectief" en het was de eerste keer dat we naar die mannen gingen kijken... de verwachtingen waren dus redelijk hoog gespannen en DaDa loste die helemaal in... wij vonden het ronduit "schitterend"... gedurende anderhalf uur ondergingen we de wedervaren van een aantal ouwetjes, die op een soortement camping samenhokken in aftandse caravans en verzorging krijgen van één of andere verpleegster...ze vullen hun dagen vooral met zagen tegen mekaar over vroeger... waarbij "den oorlog" kamerbreed aan bod komt ... en over nu... waarbij vooral de stoelgang een geliefd gespreksonderwerp blijkt... en tussendoor staan ze in iedere scene de kat naar het leven.. er waren namelijk ook glansrollen weggelegd voor een poes - met negen levens - en een stoel en een klink(!) 

Het geheel was vrij absurd maar toch wreed herkenbaar en vooral de oudjes waren heerlijk incorrect en vooral absoluut onwelvoeglijk... in taal en gebaar... op sommige momenten was het er "een beetje over" en soms zelfs er heel ver over maar dat kon de pret niet bederven... de pis en de kak droop bij momenten wel bijna van het podium... figuurlijk dan, want er was geen podium... wel een plezant dekor en een prachtige geluidsband... maar we zagen vooral enkele schitterende staaltjes van akteren... die mannen (en vrouwen en de "poes", de "stoel" en de "klink") hebben ons een absoluut plezant avondje toneel bezorgd! 

En neen, ge kunt niet meer gaan kijken: vanavond is de laatste voorstelling net begonnen en het zaaltje was sowieso uitverkocht... maar wij kijken al uit naar de volgende produktie!

En in afwachting kan u altijd volgende week naar mijn regie komen zien: "Volgende vraag, geschiedenis" in de Mispelaer in Nieuwenrode... première is zaterdag de 19e, om 20.00u.

20:42 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.