26-10-11

wegenwerken in Zaventem

de gemeente Zaventem is vandaag onverwacht begonnen met het opbreken van de Van Dijcklaan... nu is dat een vrij belangrijke straat, die dwars door ons dorp loopt en daardoor zowat alle doorgaand verkeer moet slikken... er diende dus een omleidingstraject uitgewerkt en alle zijstraten zijn aan één kant afgesloten en in de eenrichtingstraten wordt er tijdelijk tweerichtingsverkeer en een parkeerverbod ingevoerd... dus nu zou je denken, ze gaan ons goed op tijd verwittigen van al deze plannen, zodat wij als inwoner ons een beetje kunnen voorbereiden en organiseren...

maar nee hoor... dat is te simpel voor onze bestierders... niet gehinderd door enig organisatorisch talent - mogelijk nuttige voorafgaande communicatie tussen inwoners en gemeente werd absoluut achterwege gelaten - werden we  gisterennamiddag plots geconfronteerd met een aantal verbodsbordjes en schutsels die vermeldden dat er een parkeerverbod zou ingaan vanaf donderdagmorgen 27/10/11 om 6.00u... tot 28/10/11 - 20.00u en blijkbaar waren ze op de koop toe een beetje fout op de technische dienst en diende de datum op de platen nadien aangepast, want vanmorgen toen ik naar de trein wandelde stond er op diezelfde bordjes plots vermeld dat het parkeerverbod in voege ging vanaf vanmorgen woensdag 26/10/11... ik kon dus kiezen: terug binnen gaan, de sleutel van de moto halen, die in de garage zetten en dan de volgende trein nemen... of het ding laten staan... in de hoop dat hij niet te veel in de weg stond!

IMG_4942.JPGh

'k heb toch maar mijn gewone trein genomen en daarnet de moto binnengereden toen ik van het werk kwam... hopelijk hebben we geen boete... maar 'k was toch in elk geval niet de enige die zijn voertuig vanmorgen niet meer weg had gekregen!

Tja, als je zelf een vergunning gaat aanvragen om een tijdelijk parkeerverbod voor je deur te krijgen of voor "bezetting van de openbare weg" of zo, dan dien je de borden minstens drie dagen op voorhand te plaatsen... maar als de gemeente zelf bordjes zet, dan is die termijn precies iets korter!

'k zou natuurlijk naar de burgemeester kunnen schrijven om te reklameren, maar die gaat waarschijnlijk toch weeral verklaren dat er van zijn kant uit geen sprake is van "schuld" of "fout" en dat hij niet op de hoogte was van mogelijke werken die zijn gemeentediensten doorvoerden... ik hoor het hem al zeggen: ‘Als u mij zou vragen of we in dezelfde omstandigheden opnieuw hetzelfde zouden doen, zeg ik ja’,

Onbeslist

IMG_4943.JPG

In elk geval, aan de ene kant kan je onze straat dus niet meer in of uit wegens die werken en aan de andere kant staat er nu de hele dag door een file "om U tegen te zeggen"!... mijn madam heeft haar auto ergens verderop in het dorp achtergelaten... 'k hoop dat hij er straks nog staat en dat het bovendien nog in onze zone is... en dat ze anders toch haar schijf heeft gelegd... zoniet riskeer ik straks nog een "parkeerretributiebiljet" achter de ruitenwisser te vinden... en dat zou al helemaal te grof zijn!  

We zijn dus te voet boodschappen gaan doen... nu ja, die doen we meestal te voet, zeker in het eigen dorp... en het heeft eigenlijk wel iets... zo wandelen doorheen een lege straat... 

IMG_4944.JPG

Ik hoop maar één ding... en dat is dat ze niet alleen het wegdek, maar ook de voetpaden gaan "verfraaien", want daarmee is het op die Van Dijcklaan echt triestig gesteld... ik zei hier gisteren al dat Zaventem er vuil bij ligt en de voetpaden in een belabberde staat verkeren... wel dat is op de Van Dijcklaan echt niet anders!

IMG_4953.JPG

IMG_4945.JPG

IMG_4946.JPG

 IMG_4951.JPG

IMG_4952.JPG

    

17:12 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.