25-10-11

een geoptimaliseerde inzet...

'k heb gisteren een uur of vier doorheen mijn gemeente gewandeld met een dikke tas foldertjes... we organiseren met de plaatselijke N-VA-afdeling namelijk een volksbevraging... kwestie van een beetje te weten te komen waar de gemiddelde inwoner wild enthousiast van wordt of waar hij zich aan ergert en/of wakker van ligt... en we besloten om de formuliertjes in Zaventem zelf te bussen...

Herfst2011.jpg

voor de andere deelgemeenten hebben we de hulp ingeroepen van onze roemrijke nationale posterijen en ik had bijgevolg de eer en het genoegen gisterenvoormiddag mee te helpen met het aanbieden - ter postkantore in Zaventem - van een 8000-tal foldertjes... een waarlijk hallucinante ervaring... we durven namelijk niet echt te stellen dat de operatie naad- en probleemloos verliep... doch uiteindelijk lukte het toch wel hoor...  na een administratieve worsteling van dik drie kwartier en de tussenkomst van een drietal beambten slaagde de post er in het zaakje in te klaren en mochten we de pakken afzetten... in het postkantoor in Nossegem! De getallen die ze per telefoon doorgeven, blijken wel niet te kloppen met het aantal adressen die in hun computer te velde zitten en je dokt dus uiteindelijk voor meer "dienstverlening" af dan in realiteit zal worden gegeven... maar hopelijk geraken de formulieren toch op tijd bij de bevolking... we kijken er echt naar uit!

Maar zoals ik al zei, heb ik gisteren dus enkele uurtje doorheen mijn gemeente gewandeld en een 1000-tal bussen voorzien van een foldertje... en afgezien van het feit dat sommige brievenbussen zeer gevaarlijk voor vingers en handen blijken te wezen (mijn respect voor postbodes is danig gestegen!), is er nog iets anders dat zeer opvalt:

Zaventem ligt er vuil bij... goten en plantsoenen vol afval, onkruid tiert welig en voetpaden liggen er her en der allerbelabberdst bij...

en toevallig las ik verleden week een artikel in het Nieuwsblad waarin onze eigen burgervader zichzelve breed op de borst mocht slaan met zijn beleid... ondermeer over de "propertijd"...  ik citeer:

 'Ik wil de burgervader blijven die ik voor de Zaventemnaren de voorbij decennia was', zegt Vermeiren. 'Dat betekent aanspreekbaar zijn en heel actief op het terrein in de gemeente. We zijn volop bezig met de modernisering van de gemeente op gebied van wegen en infrastructuur en er werden grote investeringen gedaan om de politie en brandweer optimaal hun taken te laten uitvoeren. Daar willen we ook tijdens de volgende legislatuur verder werk van maken. Op cultureel gebied is de beslissing genomen om een nieuwe cultuurzaal te realiseren. De inzet van de technische diensten is ook geoptimaliseerd opdat straten en pleinen beter onderhouden en gereinigd worden.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BR...


Wel, we gaan niet ambetant doen over die investeringen gedaan voor politie en brandweer... al die Limburgse flikken doen al genoeg moeite om van zo ver te komen werken, dan mogen ze voor mijn part inderdaad deftig behuisd en uitgerust worden... en 'k ben bijvoorbeeld ook redelijk zeker dat de pompierscommandant héél tevreden en gelukkig is met zijn wreed dure Volvo... en van die cultuurzaal gaan we ook niet te veel zeggen... daar praten ze al 10 jaar over... met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht zal die zaal er dus ooit nog wel eens komen zeker(?)... nu ja toch de eerste steen... de rest gaat veel te laat en vermoedelijk veel te duur en te groot zijn, maar soit...

Neen, ik wou even reageren op het laatste zinnetje: "De inzet van de technische diensten is ook geoptimaliseerd opdat straten en pleinen beter onderhouden en gereinigd worden."

Ofwel bedoelde onze burgervader ermee dat Zaventem er inderdaad vuil bij ligt... maar dat er ooit misschien wel iets zal aan gedaan worden... tegen de verkiezingen(?)... of misschien iets later... een beetje zoals met die cultuurzaal... ofwel denkt hij dat zijn diensten de voorbije tijden wel al goed bezig waren maar dat het nóg beter kan... en dan denk ik dat die mens echt niet veel meer buiten komt... hetgeen natuurlijk zou kunnen!

Als je jarenlang bijschnabbelde en zetelde in allerhande raden en bestuursorganen en tussendoor ook nog de Gemeentelijke Holding als een goede huisvader bestuurde(!) en bijvoorbeeld vrolijk - met het geld van de Zaventemnaars - voor iets meer dan 800.000 euro Dexia-aandelen bijkocht in 2009... een beetje tegen de basisregeltjes van verstandig beleggen in, maar alla, als het niet uit je eigen zak komt newaar...  en als je op de koop toe waarschijnlijk het zeer lucratief jobke van voorzitter nu gaat kwijtgeraken...  tja, dan heb je vermoedelijk echt geen tijd en goesting om je druk te maken over onkruid en afval in de hagen en goten van je parochie.

"daarbij... als iedereen om te beginnen voor zijn eigen deur zou kuisen, dan..." hoor ik hem al zeggen... wel, mijn voetpad en struikgewas voor de deur ligt er altijd proper bij... dankzij onze eigen inzet... nu is 't aan de gemeente voor de rest, zou ik zo zeggen!

 

niet in mijn naam.jpg

10:22 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.