22-09-11

beetje computerproblemen gehad!

de laatste dagen geraakte ik niet op die blogtoestand van Skynet... 'k weet niet of het aan mijn PC lag of aan hun server, in elk geval, de boel draaide dus niet zoals het hoorde maar bleef ergens hangen... vermoedelijk geraakte het ding bij het opstarten telkens in een loop ofte "cyclische redundantie"... en vandaag hebben ze mij - volslagen IT-leek - zelfs uitgelegd wat dat wil zeggen door middel van een simpel voorbeeld... 

De directeur van een maatschappij roept zijn secretaresse bij zich en zegt haar :
 “Vanessa, ik ga een weekje naar Rome voor een seminarie en ik wil dat je meegaat. ’t Is een buitenkans voor jou om de internationale top van de maatschappij te ontmoeten en onze partners te leren kennen… Gelieve dus de nodige voorbereidingen te treffen.”
 
Vanessa, de secretaresse, belt meteen haar man op en meldt hem :

“Filip schat, ik moet met de directeur naar Rome voor een seminarie. We gaan elkaar een weekje moeten missen liefste…”

Filip belt meteen naar zijn maîtresse met de boodschap : 
“Florence, mijn liefste, de toverkol vertrekt een week naar het buitenland !
We gaan de hele volgende week lekker samen kunnen doorbrengen… Ik kijk er al naar uit ! 
 
 De maîtresse, Florence, belt meteen naar de student waaraan ze bijlessen wiskunde geeft : 
“Manu, ‘k heb veel te veel werk volgende week, we gaan je bijlessen een week moeten overslaan. Je hebt een weekje vrij !”
  

Manu belt daarop naar zijn grootvader : “Opa, mijn bijlessen van volgende week zijn uitgesteld. Mijn prof, Florence, heeft veel te veel werk. We kunnen eindelijk samen gaan vissen !” 
 
 De grootvader, die directeur van in het begin, roept zijn secretaresse Vanessa in zijn bureau en meldt haar :

 
Vanessa, je mag de voorbereidingen voor dat seminarie afgelasten. Ik heb de kans om met mijn kleinzoon te gaan vissen, en ik zie hem al zo weinig ! We zullen wel voor het volgende seminarie inschrijven. Je mag alle reserveringen voor hotel, vliegtuig enz annuleren.”> 
  
Vanessa belt dus naar haar man :
“Filip, die halve gare directeur heeft weer een wispelturige bui, hij heeft net de Romereis geannuleerd. Ik zal dus toch gezellig thuis zijn !”
  
Dus belt Filip naar zijn maîtresse Florence :
“Lieveling, het spijt me, we zullen de volgende week dan toch niet samen kunnen doorbrengen. Die Romereis van mijn tang van een wederhelft is geannuleerd !”
 
Waarna Florence weer naar haar leerling belt :

“Manu, luister eens, ik heb mijn agenda kunnen herschikken. Zo kunnen de bijlessen volgende week toch doorgaan als gebruikelijk.”
  
 Manu belt dat door aan zijn opa :
 “Opa, die feeks van een professor komt me net te melden dat de bijlessen toch zullen doorgaan ! Het spijt me, maar onze plannen om te vissen kunnen niet doorgaan.”
 
 Waarop opa directeur zijn Vanessa binnenroept :
 “Mijn kleinzoon Manu meldt me net dat hij de volgende week niet vrij is: hij heeft dan toch bijles. Je kan de voorbereiding van de reis dus hernemen,  we kunnen naar Rome !”

hewel... cyclische redundantie... het klinkt moeilijk, maar 'k snap het nu helemaal! 

17:32 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.