25-08-11

dag 13 campertrip 2011: donderdag 21 juli

't is vandaag in het verre België "fête national" en wij hopen dat het straks tijdens den defilee in Brussel stront regent (ok, we geven het toe: we hebben een slecht karakter, máár... een goed hart!.. vinden we toch van ons eigen)... hier op Murter gaat het precies een mooie dag worden... we ontbijten buiten onder de voortent... 

IMG_3685.JPG

en trekken daarna naar de haven... de omgeving eens gaan bekijken... en boodschappen doen... ik wil rubberen watersloefen... want het zijn hier stenen en 't zit bovendien vol zeeëgels!   

IMG_3686.JPG

IMG_3687.JPG

het strand ligt er op dergelijk ochtendlijk moment nog zeer verlaten bij... nu ja... strand... in Kroatië betekent dat heel dikwijls gewoon een stukske beton vanwaar je in het water kan... maar er is iets terug ook een echt kiezelstrand en er staan douches en er is een schuifaf en zelfs een bar met schaduwrijk terras vlak er achter... meer moet dat niet zijn...  

IMG_3688.JPG

en aan de overkant zien we het apartement van Erik en Bea liggen... die zijn weg naar Zadar maar we gaan tot daar wandelen... eens zien dat we hun boot vinden!

IMG_3692.JPG

en hij ligt er... en ik heb ondertussen een schoon paar sloefen gekregen...

IMG_3694.JPG

het "strand" aan deze kant begint al goed vol te liggen... hoog tijd om terug te wandelen en te gaan zwemmen...

IMG_3697.JPG

IMG_3698.JPG

de camping is hier maar 150 meter vanaf, maar we moeten wel helemaal terug rond de haven...en passeren opnieuw voorbij de sloefenwinkel... en de bakker en het fruit- en groentenkraam zijn hier ook vlak nevens... de beenhouwer niet... maar 'k heb de diepvries vol sossissen, die moeten eerst op, voor ik mij aan mogelijk beenhouwersbezoek ga wagen...

na een frisse duik... met mijn nieuwe sloefkes aan... beslis ik dat het tijd is om onze nagelnieuwe bbq ineen te steken... 't is vanavond grote feest aan de campers, met alle Vlamingen tesamen... de 21e is weliswaar een belgische feestdag, maar we zijn wreed "large" van gedacht en bijwijlen zelfs communautair tolerant... toch als het op barbecuen en eten en drinken en feesten aankomt...

gewapend met mijn leeszonnebril, mijn leatherman en een ijskoud blik van een halve liter begin ik er aan... 

IMG_3703.JPG

IMG_3705.JPG

IMG_3706.JPG

IMG_3708.JPG

IMG_3709.JPG

IMG_3711.JPG

en als ik even later een hele koffer sleutels en schroevendraaiers te leen krijg van Erik - die boodschappen heeft gedaan en al de flessen en pinten komt koud zetten - staat het ding in een ik en een gij in mekaar... 't ziet er een schoon barbecuetje uit... om van de kok nog niet te spreken!

IMG_3713.JPG

de rest van de middag verloopt heel rustig en tegen half zeven staat de tafel gedekt bij onze buren... die hebben meer plaats en zijn een stuk beter uitgerust dan wij... wat betreft kampeermateriaal, bedoel ik!

IMG_3714.JPG          

de jongedames zijn er na hun douche helemaal klaar voor... 

IMG_3716.JPG

en iets na zevenen gieten we ons aperitiefje uit... of binnen... al naargelang ge het bekijkt...

IMG_3718.JPG

over de rest van het schitterende "feestdiner" kunnen we kort zijn... 't was lekker, er was genoeg en de sfeer was goed!

IMG_3729.JPG

IMG_3726.JPG

Kwatongen beweerden later wel dat mijn barbecue wreed veel "doemp" produceerde... maar dat is achterklap... aan mijn nagelnieuw-zelf-inééngestoken-barbecuetje scheelde niks, helemaal niks... 't waren die sossissen - die zij 's middags meebrachten van in dat groot magazijn - waar veel te veel water in zat! Ha neen zeker!

IMG_3724.JPG

al bij al... 't was een prachtige avond... maar wel een tikje vermoeiend... ik heb nadien in elk geval óók goed geslapen!

IMG_3731.JPG

        

22:03 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.