29-06-11

't is er niet van gekomen

de laatste week is het er echt niet van gekomen om blogsgewijs zever de wereld in te sturen... niet dat er niks gebeurde... verre van... we hebben veel in de hof gezeten en ons (minieme) overgewicht daarbij tuinbreed geëtaleerd... al dan niet met een sossike en ribbeke op de bbq... maar besloten om daar best geen foto's van te publiceren... we hebben "algemeen vergaderd" in Vilvoorde bij Stalstudio en gewoon bij "Hoop op Oogst" in Nieuwenrode en we zijn gaan chinezen in zo een wokfabriek... hetgeen we best lekker vonden... vooral de gestoomde hapjes en de rode wijn... we hebben tussendoor wat strubbelingen gehad op kantoor... waar we niks gaan over vertellen anders hebben we weeral ambras met security en aanverwante diensten... we lieten ons zelfs een dagje politiek vormen... waar we ook niks meer gaan over uitweiden... als Bart De Wever er liever géén pers bij had, ga ik ook niet uit de biecht klappen... en we zijn gaan betogen... tegen de fransdolle arrogantie in Vlaamse faciliteitengemeenten... daar hebben de gazetten vol van gestaan... maar wel niet bij ons: dergelijke acties worden meestal door de zogezegd Vlaamse "politiek correcte" pers liefst van al doodgezwegen!... nee, 't is vooral aan franstalige zijde dat er wild werd in het rond geschopt... figuurlijk dan... en dat wij van hetzelfde werden beschuldigd... letterlijk dan... er waren een hondertal onaangepaste francofonen opgedaagd, iets minder Vlaamse tegenbetogers en daar tussenin een serieus kordon gevechtspolitie... hoewel... 't waren de flikken in burger die uiteindelijk het meest agressief uit de hoek kwamen... waarbij wij de schuld kregen van den ambras... een kort overzicht van een "leuke" dag:

IMG_2646.JPG

IMG_2645.JPG

's morgens rond tienen naar Kraainem gebold om eens te bekijken waar dat gemeentehuis precies ligt... dat gemeentehuis en de straten er rond liggen er op dat moment nog vredig bij... ik denk al dat ik mij van dag of plaats heb vergist als even later - net als ik vertrek - een aantal politiewagens toekomen... we zitten dus wel juist!

IMG_2649.JPG

we verzamelen om 11u aan de afrit in Wezembeek, waar we nog veel meer politie zien toestromen...

IMG_2648bis.jpg

én een waterkanon... nu nog paardenvolk zie en ik kan direct terug naar huis tuffen voor ik moet beginnen puffen (ben zwaar "algerisch" aan die beesten, tenzij in steakvorm... saignant en met een looksausje of zo)

IMG_2650.JPG

we wandelen daarop in groep vreedzaam en democratisch Kraainem-dorp binnen...

IMG_2653.JPG

IMG_2674.JPG

alwaar we worden opgewacht door een heel peleton oproerpolitie... en die hun orders zijn duidelijk: 't is weliswaar een democratische samenkomst, maar Vlamingen komen er niet in... ook niet als ze zoals ondergetekende officiëel tweetalig zijn... (examen niveau 2 afgelegd in 1976!)...  FDF'ers en andere fransdolle medemensen mogen dus wel door... een duidelijk geval van discriminatie... hallo mijnheer Jozef De Witte, waar zat u zondag met uw CGKR?   

IMG_2657.JPG

we verven dan maar een boodschap op de straat... er is heel even wat geduw en getrek maar de flikken zijn onvermurwbaar... géén Vlamingen gewenst... dus we blijven aan "onze kant" en scanderen dan maar leuzen, zingen een liedje, blazen op de vuvuzela, zwaaien met vlaggen... kortom, we betogen vreedzaam, ludiek en democratisch...

IMG_2654.JPG

IMG_2655.JPG

IMG_2671.JPG

IMG_2672.JPG

IMG_2664.JPG

IMG_2666.JPG

IMG_2660.JPG

en dan komt plots madam Rolin aangewandeld... wij denken dan... 't is een benoemde burgemeester, dus een "gematigde"... nu ja, op zijn minst één die de wetten een beetje respecteert... die gaat dus óók niet door mogen van de flikken... we gaan dat mens voor haar eigen gemak en veiligheid wat weghouden van het gehelmde kordon dienders, want er zitten daar precies een paar vrij agressieve gasten tussen... we leggen haar dus uit dat ze eigenlijk niet binnen mag in Kraainem... net gelijk als wij... maar op zulke momenten verstaan zelfs die gematigde franskiljons plots geen Vlaams meer!

Ze wil zich absoluut doorheen het Vlaamse voetvolk spartelen, die worden dan op hun beurt zwaar in de rug gepord door de schilden en matrakken van het kordon achter hen en voor je het weet heb je dan als burgemeester lijfelijk contact met het plebs... Vlaams plebs dan nog... dat moet een gruwelijke ervaring wezen... wij hebben na enige minuten toch door dat zij blijkbaar wel mag passeren, al is ze dan tweetalig... begrijpe wie kan... er volgt nog wat wringerij en geroep en in het gewoel wordt er zowaar zelfs een al te enthousiaste taktivist zwaar aangepakt en opgepakt... niet door de uniformen maar door een paar heethoofden met een politiebandje aan... en later lezen we dan in de franstalige pers in het lang en het breed dat de Vlamingen weeral agressief waren en dat ze - madam Rolin - klacht gaat indienen tegen de tegenbetogers en meer van dat soort onzinnige klap...

kraainem 1.jpg

nochtans... in één van hun eigen franstalige gazetten slaagt het Vlaamsonvriendelijk journaille er toch wel in zeker om een foto te publiceren van het "incident"... waarop de enige gast die brullend met zijn vuisten staat te zwaaien, duidelijk geen Vlaams actievoerder is... manmanman... 't is godgeklaagd!

IMG_2675.JPG

IMG_2676.JPG

de FDF-betoging werd na een half uurtje al afgesloten - ze waren blijkbaar rap uitgepraat - maar als afsluiter waren we getuige van enkele intervieuws van die paar fransdolle onaangepasten die graag burgemeester zouden worden... dat kwamen ze doen - kwestie van niet te provoceren, peins ik - vlak achter de rug van ons politiekordon... dat ondertussen zijn helmen had mogen afzetten van de chef omdat wij uiteindelijk braaf bleven... wij lieten ons nu ook niet meer opjutten maar bleven vreedzaam en democratisch toeteren, scanderen en zingen... en dit blijkbaar tot groot ongemak en ergernis van de geïntervieuwde franskiljons... en toen dan nog het zonnetje er flink door kwam, kon onze dag eigenlijk niet meer stuk...

IMG_2677.JPG

we wandelden nadien rustig terug naar de auto's... en ik naar mijne moto... terwijl de federalen en hun waterkanon ook afdropen... nog één pint als afsluiter in de Lijsterbes en daarna op naar de tuin en de bbq... het leren pak uit en een shortje aan... meer moet dat niet zijn op een zomerse zondag!

09:51 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.