17-06-11

is 't "le Makro" of "la Makro"?

'k Ben vandaag eens naar de Makro geweest... normaal blijf ik mijlenver verwijderd van dat soort "winkelparadijzen" en vergelijkbare toestanden... al dan niet moedwillig... maar Martinneke had één en ander nodig voor de nakende reis en ik was eigenlijk wat op zoek naar een klein BBQ-tje... dus wij vanmiddag naar Machelen...

't viel al bij al mee: niet te véél volk... en 'k heb een mini-bbq gevonden... al na 5 minuten viel mijn oog op een "waikiki"... het ding ziet er niet echt uit alsof het vele jaren gaat meegaan, maar dat hoeft ook niet... het "wegwerp"-exemplaar dat we ons verleden jaar bij Blokker aanschaften, was na 3 keer gebruiken kompleet rijp voor de vuilbak... dus als we deze meer dan 6 keer kunnen bezigen... ha, dan zijn we prijs/kwaliteitsgewijs al beter af...

'k bliefde ook nog printercassettes, maar na een kwartiertje had ik eigenlijk alles wat ik wilde en trachtte de kar richting kassa's te sturen... dat lukte tot ergens halfweg de winkel... alwaar ik dan door mijn lieftallige eega werd omgeleid en slinks de roltrap op en een paskot in gelokt... (daarover seffens meer!)

maar al bij al viel het mee... op anderhalf uur stonden we terug buiten... net binnen mijn maximale "confortperiode" op winkelgebied!

17062011524.jpg

wat me wel is opgevallen in die Makro, dat is dat blijkbaar iedereen in de paskottekes alles zo maar laat hangen wat hij meegriste aan de rekken, maar waarvan na aanpassen bleek dat de spullen te groot, te klein of te duur waren of zo... terughangen?... nee hoor, laat ze maar gewoon achter in dat kotteke en wegwezen! Winkelhooligans verdomme! 

Martinneke selecteerde een ruime selectie van allerhande broeken die mogelijks voor aanschaf in aanmerking kwamen... en ik werd dus zo een kotteke ingedreven... een kotteke waarvan de kapstokken bij aankomst al boordevol hingen met allerhande rommel!... je staat daar dan zweterig achter het gordijn de mannequin uit te hangen, met de eigen broek op dat stoeltje gedrappeerd... en telkens er iets te krap bemeten is... of te flodderig... maak je er dan een erezaak van om dat "ondraagbare" spul terug mooi op die kapstok te prutsen en weer mee te geven aan Martinneke... want anders wordt het gedoe te onoverzichtelijk... toch voor iemand met mijn geringe paskot-ervaring... mijn systeem lukte, zij het niet altijd: ei zo na trachtte ik - in het heetst van de strijd - toch nog iets rond mijn omvangrijke torso te wurmen, dat bij nader inzien duidelijk door een véél smaller persoon - vermoedelijk van andere kunne - was achtergelaten... nu ja, de gedane inspanningen waren zwaar, maar niet voor niks: we zijn sinds vanmiddag de trotse en gelukkige eigenaar van enkele nagelnieuwe halflange en korte zomerbroeken... 't zijn er hopelijk van een model waarmee je je niet al te belachelijk maakt in het zomerse Duitsland of Kroatie... nu ja... we zien wel!  

17062011522.jpg

Waar ik echter niet zo gelukkig mee was, dat is... die Makro ligt precies niet meer in Machelen - tot nader bericht nog steeds een Vlaamse gemeente zonder faciliteiten(!) - maar eerder ergens in Brussel, zou je zo denken... ik vraag me echt af of ze dat in Lodelinsart en Alleur ook zo doen, maar in Machelen is de hele winkel binnenin in elk geval gewoon tweetalig opgevat... je hoort er redelijk wat Frans spreken onder klanten... het staat hen vrij in Vlaanderen te komen winkelen, maar die francofonen worden dan ook probleemloos en kamerbreed door Makro op hun wenken bediend... vermoedelijk is dat volgens de gouverneur en talloze andere instanties weeral perfect wettelijk... maar ze geven daarmee bij Makro - volgens mijn bescheiden mening - toch wel een zeer fout signaal...

In Vlaams-Brabant is de verfransingsdruk al jaren enorm groot en een dergelijke mentaliteit helpt echt niet om de meestal hardleerse en/of fananieke franstaligen in onze regio aan te zetten tot ook maar enige integratie... we merken al decennia lang waar al die toegevingen en "goede wil van onze kant" toe hebben geleid...

Neen, voor mij hoeft dat niet meer, genoeg is genoeg en 't is eigenlijk heel simpel: een firma zoals Makro helpt gewoon mee aan de verfransing van Vlaams-Brabant! ' t Is maar dat we ons daar bewust van zijn!  

17062011523 2.jpg

TAK is hier nog niet gepasseerd, peins ik... maar 'k heb alvast eens digitaal uitgeprobeerd wat dat zoal zou kunnen geven! 

Onschuldig

17:52 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.