26-04-11

beetje publiciteit maken!

Volgende zaterdag organiseert Jong N-VA Zaventem een kaas- en bieravond... 't gaat vermoedelijk toch te warm zijn om zelf te koken, dus... als ge soms niet weet waar naartoe...

Stoer

kaas en bier.jpg

 

12:17 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-11

't is feest!

't is Pasen en dus feest... groot feest... de produktie Allo Allo zit er op en was een formidabel succes... en de voorbereiding van de toneelexamens van mijn kroost verlopen ook vlotjes... en de madam is heelhuids teruggeraakt uit het gure en kouwelijke Spanje... en gisteren hebben we de eerste keer de BBQ uitgehaald en 's maandags ben ik altijd wel thuis maar vandaag hebben we allemaal congé... 't is kermis en rommelmarkt in Diegem en processie... peins ik toch... maar van dat laatste ben ik niet helemaal zeker... we zijn van overtuiging namelijk niet echt "katholiek" te noemen... eerder een soort vrijzinnigaards (we geloven enkel in ons eigen zelve... en dan nog bijlange niet alle dagen!)... maar Pasen, dat vieren we mee... uit solidariteit met de rest... vandaar dat we bij deze ook met graagte een vrolijke Paasboodschap wensen te verkondigen... puur symbolisch... hetgeen bij nader inzien niet zo simpel was als gedacht...

chocolade is nefast voor de lijn... eieren bovendien slecht voor de cholesterol... we wonen net onder de bulderbaan 25L en dus waarschijnlijk wat te gevaarlijk voor Paasklokken... we mogen bovendien geen kuikens of ander pluimvee houden in de tuin en zijn allergisch aan hazen en aanverwante diersoorten... máár... 't is al dagen een weer om half en half in uwen bloten rond te lopen... dus kozen we voor...

VROLIJK PASEN.jpg

09:23 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-11

Zonnige groeten uit Zaventem

Terwijl mijn lieftallige echtgenote haar valies aan het pakken is in Spanje, vermoedelijk blij dat ze terugkomt naar "het goed weer", zit ik thuis in de tuin in het zonnetje aan een laat ontbijt... straks moeten we nog wat stofzuigen en afwassen en opruimen, maar eerst amuseer ik mij nog even met het lezen van mijn gazet... en daar staan vrolijke dingen in... Algarve: 13°... Marbella: 15° en regen... Calpe: 16°... ik ben gisteren wat in de lommer moeten kruipen... 't was niet te doen in volle zon... de thermometer tegen de terrasmuur gaf boven de 30°!

Stoer

Maar 't is eigenlijk niet mooi om met de mensen te lachen... dat geeft zijn zuurverdiende centen uit aan een reisje naar de zon en diezelfde zon blijkt dan net in de omgekeerde richting een trip naar het noorden te hebben geboekt... nee, met zoiets lachen, dat past niet... waar we wel mogen mee lachen... dat is met politiekers... nu ja... toch met sommigen... 

infogids pag 13.jpg

INFOGIDS VU.jpg

met de liberalen in Zaventem bijvoorbeeld kan je tegenwoordig lachen... zij het dan wat groen...

Het gemeentebestuur gaf onlangs namelijk een infogids uit waarbij het voorwoord op bladzijde 13 in 4 (vier) talen werd gepleegd... gezien elke communicatie van een gemeentebestuur naar de burgers toe, bij ons enkel en alleen in het Nederlands mag gebeuren... is die bladzijde 13 redelijk in strijd met de taalwetgeving... dachten wij.. en met ons ook het plaatselijke N-VA bestuur, dat prompt volgend bericht de wereld instuurde:    

Persbericht

 

 

N-VA Zaventem wenst afstand te nemen van de “ Gemeentelijke infogids 2011-2012”

 

De gemeente Zaventem verspreidt momenteel een gemeentelijke infogids onder haar inwoners. Opmerkelijk hierbij is het feit dat het voorwoord van Burgemeester  Vermeiren ( Open VLD) en de Schepen van Informatie Holemans ( Open VLD) in vier talen wordt gebracht (Nederlands, Frans, Engels en Duits). Naast de vermelding in vier talen van het voorwoord en de gemeentediensten bevat de brochure, die 52 bladzijden telt, een aantal tweetalige advertenties van handelaars. 

Het gemeentebestuur wenst zich te profileren als een gemeente waarin iedereen welkom is, maar vergeet hierbij om de positie van het Nederlands als officiële en als voertaal gevrijwaard te houden.

Voor N-VA Zaventem is het onbegrijpelijk dat een gemeente die zwaar lijdt onder de verfransingsdruk en de verbrusseling een gids uitbrengt waar niet itsluitend het Nederlands wordt in gebruikt. Volgens N-VA gemeenteraadsleden Roger Artois en Erik Rennen is dit weeral een kaakslag voor alle Vlamingen die het goed menen met deze gemeente en die het Vlaams karakter willen vrijwaren. Daarenboven mag volgens de taalwet de overheid enkel in het Nederlands communiceren. Dat het meertalige voorwoord en de tweetalige advertenties nu juist in een uitgave van de gemeente Zaventem verschijnt, is dus een inbreuk op deze taalwet.

Mark Demesmaeker (N-VA), Vlaams volksvertegenwoordiger zal hierover een schriftelijke vraag stellen aan Vlaams Minister Bourgeois die bevoegd is voor de Vlaamse rand.

 

Roger Artois - Erik Rennen

N-VA gemeenteraadsleden

en zonet las ik in mijn gazet - in het zonnetje op mijn terras bij het ontbijt - dat de liberalen wensen te reageren op deze aantijgingen...

"dat voorwoord is al jaren 4-talig en vroeger werd daar nooit een probleem van gemaakt"... dus als ge lang genoeg iets onwettigs doet wordt het blijkbaar een verworven recht en mag het wel (?) 

"blijkbaar is het de bedoeling communautair vuur aan te wakkeren in deze moeilijke tijden van regeringsvorming"... jajaa... als ze er daar in Brussel niet in slagen om een federale regering inéén te knutselen, 't zal seffens nog de fout zijn van een paar Zaventemse Vlamingen... die dan nog enkel plaatselijk de toepassing van de wet vragen(!)

"de infobrochure is de uitgave van een privé-bedrijf, niet van de gemeente. In die zin zijn ze niet gebonden door de taalwetgeving. De gemeente komt op geen enkel manier tussen in de kosten, die volledig betaald worden door de advertenties"... hoera... 't is maar hoe je het uitlegt zeker... als verantwoordelijke uitgever staat klaar en duidelijk vermeld:  Schepen voor Informatie, Zaventem... maar eigenlijk is het dus blijkbaar niet de verantwoordelijke uitgever die verantwoordelijk is voor die uitgave, maar de drukker... of zoiets... in elk geval, dat is goed om weten... als wij nog eens affiches ophangen... voor toneelvoorstellingen, kippenfestijnen of andere toestanden, kunnen we ons dus eens goed laten gaan... want mocht er in de toekomst al eens toevallig een tekeningetje, foto of tekst opstaan die niet helemaal binnen de perken en normen blijft... 't is ons fout niet... maar die van de drukker... en als je een sponsor hebt die de drukkerskosten op zich neemt - via een advertentie onderaan of zo - zit je helemaal gebeiteld!

Toch plezant als een mens zo 's morgens al dingen bijleert... en nu ga ik eerst de tafel afruimen en dan mijn gras afdoen... ééntalig Nederlands, helemaal privé en zonder sponsor!   

         

11:05 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-11

eens tjeef... altijd tjeef!

'k heb vanmorgen met lichte verbazing in mijn gazet mogen lezen dat Eyskens oproept om dringend een regering te vormen zonder N-VA... die zijn volgens zijn bescheiden mening namelijk de schuld van zowat alles wat er tegenwoordig fout loopt... en ik die dacht dat Beke de laatste tijd verantwoordelijk was voor het vooruitgaan van de onderhandelingen... of voor het niet vooruit gaan... neen hoor, ik dwaalde en voor de tjeven is het duidelijk... de Vlamingen moeten - zoals ze 180 jaar lang hebben gedaan - onderdanig op hun buik gaan en de franstaligen hun zin te geven... eigenlijk een beetje de strategie voortzetten die generaties CVP'ers hebben gevolgd met de gekende huidige desastreuze gevolgen... en een mens hoopt dan ergens toch dat die gasten zouden leren uit het verleden maar nee hoor... toegeven... liefst alles toegeven, dat is de boodschap... de stem van een miljoen Vlamingen dient straal genegeerd... 'k ben benieuwd hoe lang het nog zal duren voor ze een echt "cordon sanitaire" durven afroepen tegen de N-VA... tja... een volk heeft de leiders die het verkozen heeft... op naar de volgende verkiezingen, zou ik zo zeggen... !

Lachen 

en ondertussen leuteren de fransdolle medemensen aan de overkant almaar meer over "respect"... wij - de vermetele Vlamingen die opkomen voor onze rechten - zouden meer respect moeten opbrengen voor hen... 

picqué.jpg

'k ben eens gaan kijken op de website van Picqué... tot nader order ministre-président-fondateur van het brussels gewest en bijgevolg politiek leider van de Brusselaars... van alle Brusselaars zou je dan denken... maar die mens zijn blabla bestaat enkel in het frans... "et pour les f.... la même chose" zeker... respect?...  ha, mijn oor!!  

http://www.pourbruxellesavecvous.be/

   

11:20 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-11

leve de lente!

We zijn ondertussen al 10 dagen "op ons zevenenvijftigste" en hebben het formidabel druk gehad... met o.a. in het weekend toneelspelen - en tappen - bij Stalstudio in Vilvoorde en in de week al eens vergaderen over toneel bij "Hoop op Oogst" in Nieuwenrode... en verder met dagelijks kokkerellen en afwassen... en met 's maandags naar de markt gaan... en met mij dan onderweg ergeren over de vuiligheid die in Zaventem langs de straten ligt (maar daarover later meer)... en met mijn nieuwe auto te wassen... zelfs met tussendoor eens te gaan werken... want ik ben op die 10 dagen ook een dag naar kantoor geweest... een hele dag!... hallo!!  ('t was wel effe wennen)

Onschuldig

en met de goot uitborstelen voor de deur... je mag aan onze kant namelijk een paar weken lang niet parkeren, dus 't was het geschikte moment om het stukske straat voor onze deur eens onder handen te nemen... 

IMG_2360.JPG

en gisterenavond met Martinneke naar de luchthaven te doen (want die is een paar dagen naar vrienden in Spanje)... en voor de rest vooral... met in mijn hof te zitten prutsen... de vijver en de pomp en de filter uitkuisen, onkruid wieden, het teveel aan klimop wegdoen, takken verhakselen... bloemen planten... en op mijn bank de gazet lezen... met een goed glas wijn binnen handbereik... 

IMG_2368.JPG

ze zeggen dat de meeste gepensioneerden het drukker hebben dan toen ze nog werkten en ik ben nog maar half-time "geprepensioneerd" en 't is al van dat: het komt er al niet echt meer van om veel achter die PC te zitten zeveren... nu ja... er zijn veel plezanter dingen buiten te doen zodra het een beetje goed weer is "newaar"!

 

18:31 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-11

sossis, salami, cervelaat en worst

gisteren hebben we kamerbreed mijn verjaardag gevierd... en trakteerden onszelf thuis op een glaasje... en daarna de stallers op een stukske sossis...

IMG_2353.JPG

IMG_2355.JPG

nu ja... dat ene glaasje zijn er na de voorstellig uiteindelijk iets méér geworden en er zat in de sossis ook deze keer géén vervalsing in van "de madonna met de dikke borsten" van Van Klomp... maar 't was toch een fijne verjaardag... op naar de 57e... nog 365 keer slapen en 't is weeral feest!    

12:37 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-11

Mike Lima Zulu... figures nine four two...

we zijn - zoals eerder gezegd - verleden weekend eens naar de Walen geweest... naar de "Fédération Wallonie Bruxelles" zoals onze fransdolle medeburgers hun zaakje sinds kort plegen te benoemen... schoon streek... en rustig... wreed rustig... bijna geen gerij op de baan... en geen flitspalen ernaast... en als ge de "nationals" neemt, geen lawaai van snelwegen, treinen of vliegtuigen... (als een mens van Zaventem is, valt zoiets harder op dan bij de rest, echt waar!)

IMG_0229.jpg

het enige vliegtuig dat we tegenkwamen was een opgezette Hawker Hunter... op een rotonde aan de SHAPE...  

aan de andere kant... 't is daar misschien wel wat te rustig... een deftig cafe met terras zijn we namelijk niet tegengekomen... die walen drinken niet buitenshuis zekers?... of anders alleen ergens in een achterstraatje in hun maison du peuple of zo... enfin soit... in Vlaanderen vind je al een café met schoon terras van zogauw er ergens 5 huizen bijéén staan... maar wij kwamen er daar in de koolputtenstreek zo goed als geen tegen... wat we wel tegenkwamen, dat zijn terrils... en dat hebben wij dan weer niet... tenzij in de Limburg... maar ginder hebben ze daarnaast ook wel cafés... vermoed ik toch... daar worden cafebazen zelfs minister en gouverneur en zo... maar we wijken af...

terrils... dat hebben ze er dus wel... in die Borinage... met hopen...  't is natuurlijk ooit zowat hun "core-business" geweest (maar dan in 't frans... of italiaans) en de meesten van die hopen liggen er nog... en sommigen met een grote parking vóór en een wandelpad op... een wandelpad... helemaal tot boven!

IMG_2297.JPG

IMG_2290.JPG

70 meter hoog klimmen... op zo een hoop... en op een zonnige lentedag... in winterbroek, motobotten, lederen vest en met helm onder de arm...

IMG_2289.JPG

IMG_0242.jpg

wreed steile terrils bovendien... waar je onderweg wel van een weids uitzicht kan genieten...

IMG_2295.JPG

IMG_0248.jpg

op andere hopen en op "Di Rupo-land"... en omgeving...

IMG_0250.jpg

om dan helemaal op het topje van de hoop te geraken... en daar eens samen te poseren... waar afgezien van het zicht, niks te zien is... 

Ik herinner mij vaag dat we ooit in mijn jeugd eens naar de Vlaamse Ardennen zijn geweest... of was 't naar de Kemmelberg en Rode- en Zwarteberg... nu ja... 't is al eender... bij ons in Vlaanderen zou er op zo een berg in elk geval minstens een restaurant zijn... met een "teleferik" tot naast de deur... of een proper maar wat antiek café met een decap-orgel achteraan in de danszaal... en een groot terras... of toch minstens een frietkot in een oude autobus... met zitbanken voor... niks van dat alles echter in de Borinage... noop... just niks... nada... niente... enkel een tros zilverberken, wat struikgewas en steenkolengruis...

IMG_2296.JPG

kolengruis en boomwortels... dat is 't... tsjonge... dorst dat ik daar heb geleden... dorst... van al dat klimmen... en dan moesten we nog terug naar beneden ook... en daarna kilometers rijden om uiteindelijk in een gazettenwinkel een fris blikje te kunnen kopen! 

rare jongens, die borains... droog volkske... volgende keer gaan we naar de zee... naar Knokke... daar spreken ze ook frans... maar daar stikt het tegelijk van de cafés met terrassen en crèmeries en andere chique establissementen... en desnoods doen we zoals al de toeristen in Knokke... we nemen onze frigobox mee... goed geweten!

afgezien van het ontbreken van aantrekkelijke drankgelegenheden langs onze route (maar dat kan toevallig ook wel aan de route gelegen hebben natuurlijk) was het wel een heel fijne rit... en onderweg kwamen we in de late namiddag nog wat omleidingen en als afsluiter wat stukskes "industriële archeologie" tegen...

IMG_2303.JPG

tot slot... hierzie... eens een paar fotootjes van mijn eigen, onderweg op motortocht... meestal trekken we zelf het masjien, zonder dat we d'er op zitten... dat is namelijk in de praktijk niet echt te doen... maar verleden zondag heeft Ulrich een paar portretten gemaakt van ons beidjes... de shopper en de salonmotard... misschien niet zo direct een schoon koppel, maar dat ligt dan wel aan mij... aan de fotos niet... peins ik... want die zijn van den Ulrich... waarvoor dank!

Stoer 

eens van opzij...

IMG_0231.jpg

en eens van vanachter... maar van redelijk verweg... aan de huisjes van de mijnsite Bois-du-Luc...

IMG_0272.jpg

en van vanachter, maar veel dichterbij... aan het hellend vlak van Ronquières...

IMG_0278.jpg

daar belde ik naar huis om te zeggen dat ze niet te ongerust moest zijn (wat ze al wel was) maar dat het iets later zou worden... ik nam afscheid van Ulrich en zijn madam... en iets daarna de E19 en tegen een uur of acht stond ik vlotjes in Zaventem... moe maar tevreden... alwaar we subiet een kleine anderhalve liter cola-zero in ons kas hebben gegoten... 

'k ga toch eens zien of ik geen frigobokske op mijnen "porte-bagage" kan monteren... voor als we nog eens naar de "Fédération Wallonie Bruxelles" bollen... een mens kan niet voorbereid genoeg zijn als hij naar het buitenland trekt! 

23:10 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-11

druk weekendje

IMG_2349a.jpg

vrijdagavond "Generaal" gespeeld in Stalstudio... zaterdagvoormiddag op politieke vormingscursus geweest... en in de namiddag gaan motorijden naar de Borinage en omstreken...

IMG_2282.JPG

 

zondagmiddag naar de Ronde in Meerbeek en 's avonds opnieuw spelen...

voer sleutelwoorden in

IMG_2336.JPG

en vanmorgen in alle vroegte al naar de VRT gereden om heel even mee te spelen in een nieuwe jeugdreeks voor ketnet...

 

voer sleutelwoorden in

 tsjonge... gelukkiglijk moeten we morgen gewoon een dagje gaan werken...

Knipogen     

11:35 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

01-04-11

Flandriens... niet te temmen!

de gazetten staan er al dagen vol van... nu zondag is 't De Ronde... Dé Ronde... die van Vlaanderen!! en dat zal iedereen geweten hebben!

flandriens1.png

'k weet niet of Stijn Devolder er klaar voor is, maar wij wel: mijne sjaal ligt klaar en de vlag staat al gereed!

flandriens2.png

We moeten enkel wel zien dat we nadien op tijd weggeraken in Meerbeke, want om 19.00u moet ik in Vilvoorde zijn... we spelen een bijkomende zondagvoorstelling van "Allo Allo!" in Stalstudio!

En van toneel gesproken, "Love begins @ 50" gisteren in Elewijt was plezant, 'k heb mij goed geamuseerd. Vanavond hebben die mannen première... en wij spelen straks voor een uitverkochte zaal in Stalstudio, dus als u niet weet waar naartoe: zaal in Den Prins in Elewijt! (als 't daar ook niet uitverkocht is!?)

enfin, ge kunt maar proberen nietwaar... http://www.toneelkringlabyrint.be/reserveer/index.php        

 

 

    

11:59 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |