05-03-11

de ene rand is de andere niet!

'k heb mij deze week weeral bijna geërgerd over de berichtgeving in mijn gazet... je kan het Nieuwsblad de laatste tijd al niet echt verdenken van uitgesproken Vlaamsgezindheid... nu ja, met bijvoorbeeld een madam die overgelopen is van bij de Morgen, "chef politiek" te maken, zoek je het natuurlijk wel een beetje... maar wat me vooral stoort is dat ze in één of ander artikel mijn streek weeral afschilderden als de "Brusselse Rand"... en daar komt mijn haar van recht!

We zijn wij de Brusselse rand NIET... we liggen in Vlaanderen en als we al deel uitmaken van een "rand", dan is het zeker geen Brusselse maar dus een Vlaamse!!

Tommetoch... de Brusselse rand, dat zeggen ze voor mijn part over Schaarbeek, Evere of Haren en dies meer... maar Zaventem - en bij uitbreiding al de Vlaamse gemeenten in de frontlinie - maken integraal deel uit van Vlaanderen en horen dus bij de Vlaamse Rand!

'k weet het, 't is voor sommigen misschien een "nuance"... maar wij, wij zijn de verfransingsdruk stillaan beu... "spuugzat" als het ware... en willen vooral dat adjectief "brussels" niet meer zien gebruiken als het over ons gaat... 't is verdomme zo al moeilijk genoeg om de mensen diets te maken dat onze regio Vlaams grondgebied is en blijft... en voor diegenen die niet goed weten waarover het gaat... sommige handelaars aarzelen bijvoorbeeld tegenwoordig zelfs al niet meer om hun communicatie naar de klanten toe voluit tweetalig of zelfs ééntalig in het Frans te voeren... in een Vlaamse gemeente... ééntje zónder faciliteiten!... een regelrechte schande is het!

Nog een geluk dat sommige actiegroepen soms al eens durven te zeggen wat ze van dergelijke taaltoestanden vinden... en zie... heel toevallig passeerden wij vanmorgen op de Leuvense Steenweg en waren bijgevolg getuige van een dergelijke "actie"...

TAK 020.JPG

TAK 018A.jpg

TAK 024A.jpg

TAK 028.JPG

TAK 027.JPG

Pas op, d' er is nog véél werk aan de winkel in onze streek... maar 't is toch al een goed begin nietwaar!

 

16:28 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.