21-02-11

en 'k ben allengs nog niet gepensioneerd!

de laatste dagen hebben we echt geen tijd gehad om op die blog hier veel zever te verkondigen... ze zeggen wel van gepensioneerden dat die voor niks meer tijd hebben, maar ik ga nog altijd halftijds werken en 't is nu al van dat!

we zijn naar een receptie geweest, hebben boodschappen gedaan, de kelder wat opgeruimd en naar de markt gewandeld met onze korf... en elke dag warm eten gemaakt... waarbij we gisteren ondermeer het onzalige plan hadden opgevat varkensmignonette met verse schorseneren op het menu te zetten... ze waren lekker... héél lekker... maar manmanman, daar is werk aan... die Meus of Leus - enfin die van op TV in "dagelijkse kost" - flikt dat op een ik en een gij... 400 gram schorseneren met patatten en varkenskotelet op 3 minuten 51 seconden, generiek inbegrepen...  mijn oor ja! Om te beginnen moet ik niet afkomen met 400 gram groente... voor 3 man... dag Jan... met minder dan een kilo mag ik thuis gewoon niet binnen... maar soit... 't heeft iets langer geduurd en mijn latex handschoenen waren daarna goed voor de vuilbak, maar 't was in orde... zowel mijn schorseneren als mijn stukje varken... de "cuisson" was perfect... en da's belangrijk newaar... in al die kookprogramma's op TV spreken ze tegenwoordig van niks anders als van de "cuisson"... 'k weet niet waar en wanneer juist welke "chef" dat woord televisiegewijs heeft gelanceerd... maar de "cuisson"... die moet goed zijn... daar wordt je op afgerekend... ne slechte cuisson?... oei, dan is 't mis!  

en ondertussen hebben we wel nog altijd geen federale regering... de "cuisson" van Reynders lukt precies ook niet... mijn gedacht gaat het nog heel lang duren voor er daar iets treffelijks op tafel gaat komen... en liefst iets verteerbaar voor de Vlamingen...  

en verderweg is 't ambras in zowat de hele Maghreb, belendende percelen incluis... van Bahrein tot Marokko kookt de cuisson serieus over... al zal het daar niet met varkensvlees zijn, peins ik...

IMG_2162.JPG

enfin, om terug te komen op die receptie... dat was bij toneelgroep Klem in Hoeilaart... daar waren het hapjes zoals sossiskes, kaas, chips... in één woord... "borrelnootjes"... eigenlijk iets waar een gemiddeld N-VA'er normaal niet kontent mee is... maar de avond verliep heel positief... Anneke is er helemaal bovenop... de bijna voltallige cast van "de Weduwenclub" - onze door omstandigheden afgelaste decemberproduktie - ziet het terug zitten en na de zomer herbeginnen we eraan... vol goede moed... we zoeken enkel nog een vervanger voor één rolletje: een enthousiaste jongeman... zo van een jaar of twintig... toneelervaring is een pluspunt... maar het hoeft niet... hij moet wel kunnen doen alsof hij verliefd wordt op de jongedame rechts op de foto (how hard can it be?)... en ook wel wat tekst van buiten leren... maar wij zorgen er voor de rest wel voor dat zijne "cuisson" pakt!  

21:54 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.