14-02-11

lekker... heel lekker!

We zijn verleden weekend eens luxueus gaan tafelen... niet voor "Valentijn"... aan die "commerce" doen we niet mee... je zit daar dan "romantisch" tussen vijfendertig andere koppels een "speciale menu" te verwerken en je betaalt meestal wel te veel voor wat je krijgt ook... daarbij, Valentijn dat is pas vandaag en vandaag moet Martinneke werken... hard werken... op school! 

Ha jaaa! Er moet hier bij ons toch iemand zorgen voor een deftig gezinsinkomen... want sinds ik half time bezig ben is 't gene vette meer bij mij!

Maar we wijken af...we zijn dus gaan dineren... "culinair" gaan dineren zelfs... met een Bongobon... dat ding lag al jaren in de schuif en verviel eind van de maand... 't werd dus hoog tijd dat we hem consumeerden... en dat hebben we gedaan: verleden vrijdag zijn we - zoals gezegd - bongogewijs gastronomisch gaan tafelen... in Wakkerzeel... bij Dumon... het restaurant ligt wel wat afgelegen, maar 't is een schitterende locatie... een opgeknapte boerderij(?) met prachtige tuin en zelfs een zwembad op de binnenkoer... en 'k had toevallig toch wel mijn badpak vergeten zekers... maar we hadden geluk... 't was redelijk frisjes en wat aan het miezeren... zwemmen zou sowieso geen optie geweest zijn... we hebben dus binnen gedineerd... in een schitterende kader, met zicht op de tuin

Het "bongo"-arrangement voorziet op papier een viergangenmenu en je kan kiezen tussen "gastronomisch Wakkerzeel" of "Wakkerzeel aan zee"... wij kozen voor dat laatste en dat bleek uiteindelijk zelfs - volgens mijn bescheiden mening - uit 5 gangen te bestaan... en vóór de champagne werden we al verwend met een paar lekkere hapjes, waaronder een kommetje verse grijze garnalen...

daarna kwam er eerst een plankje op tafel met 4 voorgerechtjes...

ETEN 011.jpg

ETEN 012.jpg

dan een groentesoepje met Sint Jacobsschelpen, gevolgd door een bijzonder lekkere garnaalkroket met garnituur

ETEN 014.jpg

ETEN 015.jpg

de hoofdschotel: gebakken rogvleugelfilet, op een bedje van jonge bladspinazie gegarneerd met zalf van jonge wortel, Wakkerzeelse puree en bieslook, limoenboter met kappertjes en jonge ui

ETEN 016.jpg

't was lekker... effenaf lekker... zelfs de witte wijn was schitterend... maar dat is van horen zeggen: voor Martinneke hadden we er een wijn-arrangement bij besteld maar ik was BOB en beperkte mij na de champagne tot een half litertje bruiswater...  en daarna kwam er nog dessert ook... drie soorten chokolademousse... en allemaal voor die ene "bongo"...

'k weet niet precies meer van wie we het ding ooit kado kregen, maar ze zijn bij deze wreed bedankt... en het was inderdaad een gastronomisch kado! Restaurant Dumon... 'k had er nog nooit van gehoord, maar 't is een aanrader... als we eens iets serieus te vieren hebben, gaan we daar zeker nog eens terug... met of zonder bongobon! 

Ha ja, ook dat nog: zaterdagmiddag was het dekorbouw in Stalstudio, voor onze nieuwe produktie "Allo Allo" en daarna heb ik zelf voor kok gespeeld en - op algemene aanvraag van onze Jan - zijn lievelingskostje gemaakt... macaroni met hesp en kaas in de oven...

ETEN 017.jpg

ETEN 018.jpg

ook lekker... héél lekker!... en deze keer wel met wijn-arrangement!  

Lachen 

13:05 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.