22-01-11

waar is da feestjeuuu... ?

TAK viert verjaardag burgemeester - 22/01/2011

WEZEMBEEK-OPPEM - François Van Hoobrouck d'Aspre blies gisteren 77 kaarsjes uit. TAK bracht hem een bezoekje en overhandigde hem een C4.

'Hij is echter niet alleen jarig. Hij zwaait ook al vier jaar de plak over Wezembeek-Oppem en dit ondanks zijn niet-benoeming', fulmineert Roel De Leener van TAK.

'Voor de mensen die 200 dagen lang vinden, dit zijn dus 1.480 dagen. Wij brengen hem vanavond daarom niet alleen schuimwijn, taart, slingers en vuurwerk mee, maar ook een C4 met verbrekingsvergoeding. Beter gezegd een cheque ter waarde van de boetes die hij op TAK verhaalt. TAK kreeg vorig jaar een gepeperde rekening van 6.200euro, thans aangevochten voor het Hof van Cassatie.'

Van Hoobrouck is er de voorbije vier jaar in geslaagd de Nederlandstalige gemeenteschool De Letterbijter kapot te maken. Het aantal leerlingen daalde met tweederde en zakte onder het door Vlaanderen vooropgestelde quorum', stelt De Leener nog.

Een TAK-delegatie stelde Van Hoobrouck enkele ludieke vragen bij het opstellen van de C4. Van Hoobrouck antwoordde niet. Het glaasje schuimwijn dat hem werd uitgereikt, lustte hij evenmin. Verbouwereerd goot hij het uit. De TAK-delegatie rondde het bezoek af met de Vlaamse Leeuw.

(uit Het Nieuwsblad van vandaag)

12:00 Gepost door yvesken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.